Diskus yem hakkında...


Ufuk26Çevrim Dışı

Kayıt: 25/06/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 41
Ufuk26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2010 01:14
Merhaba arkadaşlar, discusa yeni geçtim, internetten aldığım tarifeler doğrultusunda dana yüreği karışımı yem yaptım, (dana yüreği,karides,spirulina,sarımsak, biraz tetra pro ve sera granulat) ama sanırım spirulinayı biraz fazla kattım yem yemyeşil oldu, balıklarıma verdim afiyetle yiyorlar bir sıkıntı olur mu? birde bu yemden günde kaç öğün vermeliyim?
Tropheus'dan Discusa geçtim evde troplarıma verdiğim bitkisel yemler var onlarıda arada bi versem sıkıntı olur mu? new life spectrum, tetra pro, jbl?
Bugün tetra bits diye bir yem daha aldım, şuan elimde bulunan yemler; hazırladığım dana yüreği, tetra bits, sera granulat. bunları nasıl kullanmamı önerirsiniz? saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MehmetAbiÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 347
MehmetAbiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2010 01:49
Selam
 
Öncelikle balıklarınıza ve size sıhhatli günler dilerim.
Bol çeşit diskus için iyi bir seçim. Dana yüreğini azar ama sıklıkla verebilirsiniz. Dikkat edin yem mutlaka tüketilsin. Ara öğünlerde tetra bits ve sera discus öneririm. Belirli aralıklarla bitkisel yemde verin ama nadir kullanın. Bu onların bağırsakları için iyi bir seçim olur. Haftada bir canlı yem, verirseniz hiç fena olmaz.
Ben şu şekilde yemliyorum. Günde 4-6 öğün yemlemede Sabah ve akşam ana öğün olmak üzere dana yüreği, ara öğünlerde ise tetrabits, nls discus formula, sera discus. Hafta bir gün dondurulmuş kan kurdu ve canlı kurt veriyorum. Haftada bir gün yemleme yapmıyorum. Lakin canlı kurt için çok dikkat etmelisiniz. Çok emin ellerden ve çok iyi temizlenmiş olmalı. Bu halde iken bile evde mutlaka iyice suda bekletip belirli aralıklarla suyunu değiştirerek temizleme yoluna gidin. Aklınızda şüphe kalırsa ne olursa olsun canlı kurt vermeyin.
Bu arada sipirilunanın fazlasının zarar vermeyeceğinden emin olabilirsiniz. Ama birdahaki imalatınızda ölçüyü tutturmaya çalışın, karışıma granül yada farklı bir yem eklemeyin. 15 günde bir bir öğün vitamin katkılı yemleme yapın. Dipçekimi ve düzenli su değişimlerini ihmal etmeyin...
 
Sağlıklı ve mutlu balıklar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ufuk26Çevrim Dışı

Kayıt: 25/06/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 41
Ufuk26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2010 00:28

Bilgileriniz için teşekkürler Mehmet bey, iş dolayısıyla malesef az ve sık besleme imkanım yok genelde sabah, akşam ve gece olarak yemliyorum akşamları dana yüreği veriyorum verdiğim yemlerde zaten pek kalmıyor maşallah iştahlılar. cama cam akvaryumda bakıyorum 2-3 günde bir su değişimi yapıyorum hemen hemen hergünde kepçeyle dışkılarını ve kalırsa artık yemleri sudan topluyorum.

ilginiz için teşekkürler, sağlıklı balıklar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ErtugÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]8879,2[/B] [C]2,3,27254[/C]
Kayıt: 09/05/2007
İl: Ankara
Mesaj: 622
ErtugÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2010 00:53
Öncelikle hayırlı olsun ,
Discuslar biraz zahmetli ama bir o kadar da keyif verici balıklardır.
Suprilinayı oran olarak az da kullansanız yeminizin rengi mutlaka yeşile döner. Ben 1 kg yüreğe 1 çorba kaşığı kadar kullanıyorum. Dahada fazla kullanılsa bir zararı olmaz. Tabi 1 kilo yüreğin yağını ve sinirini ayıklayınca 500 gr kadar ancak kalıyor. Tetra bits olmazsa olmaz bence. Hem çok kaliteli hemde balıkların en iştahli yediği yemlerden biri. Bende sizin gibi az ve sık yemlemede problem yaşıyordum. Şimdi bir yem makinesi aldım. Sabah işe giderken yürek veriyorum. Sonra gün içinde makine 4 defa kuru yem atıyor. Akşam geldiğimde de 2 defa daha yürek yemi veriyorum.
 
Su değişimine gelince tank kapasitenizi ve yoğunluğunuzu bilemiyorum ama 2-3 günde bir su değişiyorsanız bu değişimlerin oranları en az %40-50 lerde olmalı diye düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir