dıy bakteri yuvası yapmak


pmkdemirÇevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 34
pmkdemirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2014 22:25
Akvaryum 200 lt özel mobilya kapak 3 adet florasan 1 adet mavi 1 adet pembemsi lamba
canlılar 7 adet 3-4 aylık yunus yavrusu 5-6 cm 2 vatoz 1 çöpçü (bu sıralar pek görmüyorum ya)
5 adet tatlı su midyesi 7-8 cm civarı bir gömüldüler pir gömüldüler.
Lütfen ama lütfen o akvaryum yunuslara küçükle başlamayın biiyorum ama imkan bu kadar.

Konuma gelince



Resimdeki yağlığın iki tarafına eski dip sifonu hortumlarını bağladım içinede yaklaşık 7 tanesini küp halinde kestiğim bulaşık süngerini biraz zorlamaya tıktım  bunuda

eski marka model kalmadı ama buna benzeyen bunun 3 katlısı çıkışına direk taktım 2 katı çıkardım 1 katta normal süngerini koydum sürekli çalıştırmayı düşünüyorum.

debi fena değil çok değil azda değil ilerde ne olur bilmiyorum.

şimdi peki neden yaptın diyene jeb 825 dış filtrem var aktif
1 kat seramik + elyaf (En alt)
2 kat seramik bioball + elyaf
3 kat içinde gelen sünger elyaf
ayda bir temizliyorum (sadece elyafların yenisini koyuyorum gerisi yalandan akvaryum suyu ile çalkalama ) haftalık %20-25 su değişimi +dip çekimi, tek yemleme kalanları 3 dk sonra alıyorum genel bakım bu şeklde. 1 yıldır aktif olan akvaryumdan ve yüze yavrudan elimde olmayan sebeblerden kalan 7 si 4 ayına girdi 2 ay önce anaç ve damızlıklarımı arkadaşıma emanet verdim  ondan sonra olan oldu yeşil su sorunu başladı akvaryumda her şeyi denedim (karartma vs) yok en son seranın adını hatırlamadığım alg ilacını kullandım 3 gün suya dokunmadım bol oksijen verip 4. gün biraz şu değişimi yaptım ve su bir hayli açıldı %80 netti diyebilirim (2. bir dış filtreye aktif karbon koydum ilaç artığı  temizlemek için 2 haftadır çalışıyor) ama  tekrar eskisi gibi oldu hatta bir ara balıkları görmüyordum büyük su değişimlerinden kaçının diyor ama ufak ufak 3 günde bir % 10 su değiştiriyorum çözüm olmuyor bir zeki arkadaşım sende bakteri yok deiğine kanarak bu düzeneği hazırladım.

ve bunca hikayeden sonra bu sistem işe yararmmı yoksa illa dış filtrenin içindemi olmalı (sabrı oup okuyana teşekkürler)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batu.gulsahÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/04/2014
İl: Mugla
Mesaj: 788
batu.gulsahÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2014 09:01
Bir formda okudum kendim de deneyecegim yayvan bir kapta hatta dondurma kabinda yapan var. Ic filtrenin kafa motorunun uc kismina monte ediyolar. Kabin alt kismindan su bosaltimi icin delikler yapmislar hatta yan tarafindan daha mantikli da. Deliklerin oldugu yere elyaf sart. İçini kedi kumu deitomite ile doldurmuslar. En uste degisimi kolay olsun diye elyaf koymuslar siz sungerde koyabilirsiniz. Sudaki pislikler gidiyo ve yosun probleminize kesin cozum oluyomus. Ben bakteri uretmek icin hamburg filtre kullaniyorum kafa motoruyla yalniz onu hava motoruyla calistiracagim yeni sistem yapip. Kafa motorunu da kedi kumuyla ekstra 2. Filtre yapacagim. Hem bakteri hem temizlik diyenlerdenim. Malum japon besleyen bilir suyu cok pisletiyolar.
Dun akvaryumun yerini degistirdim akvaryumun icini bosalttim filtre sungerini sikayim bir ne olacak die. Olmasi gerektigi gibi yosun oluşmaya baslamis bir haftada. Sizde benzer bir formül uretebirsiniz. Kedi kumu kullanmaktan korkmayin ben akvaryum tabaninda kullaniyorum hemde yavru akvaryumunda su piril piril. Buyuk akvaryumda da 30*30 bir kısımda tabaninda torf ve kedi kumuyla anobias dikili gayet mutlu bir bitkim var. bende temiz su icin herseyi deniyorum.
Taslarinizdaki eflatun renk eger yalnis tahmin etmiyorsam metilenden oluyodur. Metileni azaltirsanizz zamanla dogal rengine doner. Cok sert olmayan dogal taslarda mineral degisikligindrn oluyo renk degismi. Sorun olmaz. Minerale de ihtiyaci var suyun ve baliklarin sagligi icin.
Bunlar benim denemelerim ve goruslerim. Umarim sizin de isinize yarar.
Saglikli baliklarla iyi seyirli bir akvaryum diliyorum.

Beğenenler: [T]123632,pmkdemir[/T]
Teşekkür Edenler: [T]123632,pmkdemir[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir