Dıy Köşe Akvaryum Yapımı


omermalkocÇevrim Dışı

Kayıt: 09/10/2007
İl: Izmir
Mesaj: 296
omermalkocÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2012 19:28
Merhabalar.
 
Eski zamanlardan kalma bir elektrikli quartz tabir edilen mobilyalı bir sobamız var. Artık kullanmadığımız için üzerine bir akvaryum yapmayı planladım. Sobanın mobilyası çok sağlam. Önden kapaklı.
 
İlk önce işe iyi bir planlama ile başladım. Camlar, Filtreleme, Kapak vs gibi durumları iyi düşünmeye çalıştım.
Akvaryum dikdörtgen değil. Bu yüzden planlamanın ve işçiliğin mükemmele yakın olması gerekiyor. Akvaryumun tabanı 73-19-42-40-42-19 ölçülerinde bir altıgen. Akvaryumun yüksekliği ise 50 cm. Tahimini olarak 150 lt civarı su alacak.
Camcıya 8 mmden camları kestirdim ve belli bir sıra ile yapıştımaya başladım. CAmların ilkönce yanlarını birleştirdim ve sonra da tabana oturttum.
 
Sonra ön ve arka camları yapıştırdım. (Bu arada görünen beyaz sehpa başka bir akvaryum projesi için)
 
 
Sonra kayıt ve kuşakları yapıştırdım.
 
 
Daha sonra akvaryumun bütün köşelerini kaplayacak şekilde alüminyum köşebent profilden dikmelerini 20-20 mm, çerçevesini 25-25 mm profilden kestim. Sonra da siyaha boyadım ve uyguladım.
 
 
Köşebent profillerin görsel olarak güzel bulmayanlar olabilir. Haklılar da. Ama bu tarz bir akvaryumda -ki altı birleşme noktasının dördü 130 derecelerde olunca- ben güvenlik açısından mutlak surette gerekli gördüm ve uyguladım.
 
Köşebenleri yapıştırmadan evvel su denemesi yaptım ve esneme sadece 1 mm idi. Köşebetleri de döndükten sonra güvenlik açısından içim rahat.
 
Akvaryumun Kapağını halen yapmaktayım ama yine de ön çalışmanın fotosunu göstermek isterim. Işıklandırmada daha önceden elimde olan floloları kullanacağım. Aquastar, Grolux ve Gün Işığından flololarım mevcut.
 
 
Ve akvaryumun yerine yerleştirilmiş ve suyunun doldurulmuş hali.
 
 
Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ethem KibarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/10/2011
İl: Adana
Mesaj: 226
Ethem KibarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2012 20:29
Elinize sağlık güzel bi çalışma olmuş tebrikler. Dikdörtgen olmadığı için büyük balıklar için sıkıntı olabilir. Hangi türü beslemeyi düşünüyorsunuz? Bitkili lepistes güzel olurdu fikrimce kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

omermalkocÇevrim Dışı

Kayıt: 09/10/2007
İl: Izmir
Mesaj: 296
omermalkocÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2012 20:52
[QUOTE=Ethem Kibar]Elinize sağlık güzel bi çalışma olmuş tebrikler. Dikdörtgen olmadığı için büyük balıklar için sıkıntı olabilir. Hangi türü beslemeyi düşünüyorsunuz? Bitkili lepistes güzel olurdu fikrimce kolay gelsin.[/QUOTE]
 
Bakımı kolay bitkilerden oluşan bir tropikal düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir