DIY Nano Cube ( Utricularia Sayfa:18 )


UmitbÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 86
UmitbÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2012 12:56
Cevap için teşekkür ederim Serkan Bey.Aslına bakarsanız sizin kombinasyonu toparlamam tamamen tesadüf oldu Emre Bey'in geçenlerde cuba tankını okurken bu kombinasyonlara benzer yazı okuyunca önce gidip plc aldım fakat dediğiniz gibi duy,balast,kablo derken yine kalabalık bir durum oluştu :)

Sonra gidip spiral tasarruflu aldım bunlarıda spot kasa diye satılan bir duya taktım amacım reflektör kullanmadan yansıtmaktı fakat ısı çok fazla olunca floresanların duy kısmında bulunan ebonit yandı ve koku yapınca spot kasadan çıkardım.Normal şekilde bir duya takıp üzerine aluminyum folyo kapattım şimdilik durum fena değil tabiiki tank çok yeni yaklaşık 1 haftalık ben sadece helferi üzerine yoğunlaştım.

En son olarakta osram T5 6500 K simit floresan hazırladım 5+4+5 şeklinde aydınlatma yapıyorum, ilk 5 saat 2 tane tasarruflu spiral floresan, 4 saat kapalı son 5 saat ise ince floresan ile devam ediyorum.Co2 tüplü 24 saat açık.

Odayı ve tankı toparlayabilirsem foto ekleyeceğim :) Sonuç olarak bu sadece deneme tankım büyük tankta cuba,helferi,parvula denemelerim başarısız olunca ufak tankta doğru yolu bulmaya çalışıyorum.

[QUOTE=serkan_cetinkol]Merhaba,
Kullandığım lambalarım üretim amaçları aynı, tahminimce verdikleri ışık fotonları da birbirine çok yakın. Ben gelişimi daha hızlandırmak adına ışık gücünü yükseltmeyi tercih ettim, amacım Co2 ve besin ikilisi ile birlikte ışığı da arttırıp sisteme olabildiğince yüklenmek idi.  

Benim bu değişiklik çabamın dışında kademeli olarak yükseltilen aydınlatma yosun sorununu gündeme getirmeyerek ekstra bir avantaj yakaladım. Ortalama adaptasyon süresi birçok bitkide dikimden itibaren ilk 3 haftadır. Bu zaman zarfında sisteme teknik anlamda düşük strat verip, kademeli olarak arttırmak sağlıklı bir gelişim sunmakla beraber sorunları da def eder. 

Benim kullandığım kombinasyonun aynısını toplamanıza gerek yok. Ben ilk tankı kurduğumda masa lambası+tasarruflu lamba ile aydınlatma yapıyordum. Sonrasında tanka bir mobilya ve kapak imal ettim, kapağın hoş görünmesi için ince olması gerekiyordu. İnce bir kapağa da tasarruflu lambayı yatay taktığınızda dışarı taşıp görüntü bozulacaktı. PLC lambalar ince ve soket duylu olduğu için tercih sebebim oldu.

Eğer böyle bir durum sizde yoksa tek lamba ile başlayıp sonrasında 2 'ye çıkartarak devam edin derim. (Bahsi geçen lamba tasarruflu ampül) PLC lambalar extra balast, bağlantı,duy masrafının yanında kablo kalabalığı da çıkartıyor.
[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir