Doğum


MentalMachineÇevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 94
MentalMachineÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2011 23:31
Vatozlar ve çöpçüler konusunda farklı şeyler yazılıp çiziliyor. Kendi tecrübeme dayanarak şunu söyleyebilirim; yavrular çöpçülerin etrafında yüzüyor ve çöpçüler bana mısın demiyor, genel olarak uysal ve barışçıldır komando çöpçüler. Fakat vatoz için bir şey söyleyemem, ölen ve dibe düşen balıklara kayıtsız kalmıyorlar, yavruları ne yaparlar bilmiyorum.

Yavrular olunca akvaryumu tamamen karanlık bırakmayın, gece lambası varsa armatürünüzde onu yakın ya da küçük bir ışık kaynağı koyun akvaryumun yanına geceleri. Yavrular inanamayacağınız kadar çevikler, yeteri kadar bitki varsa saklanmayı bileceklerdir. Bir kısmı ölse dahi diğerleri yaşayacaktır. 

Canlıdoğuran akvaryumlarını biraz kendi hallerine bırakabileceğimizi düşünüyorum. Hastalık ya da uç bir değişiklik (sıcaklık, PH gibi) olmadıkça kendi kendine döngüsünü oturtur akvaryum. Benim akvaryumumda şu an erişkinlerin yanında yarım santim ile 2 cm arası pek çok balık var. Rahat olun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lazkiÇevrim Dışı

Kayıt: 30/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 86
lazkiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2011 20:33
Kılıçkuyrukları lepisteslerle takas ettim şimdi tankta doğum yaptırmayı düşünüyorum sadece mollyler kaldı tankta. Onlarda birşey yapmaz artık

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir