Doğum sıklığı ve sayı


yigit54Çevrim Dışı

Kayıt: 24/10/2007
İl: Sakarya
Mesaj: 157
yigit54Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2007 21:48
DARKNESS
Sonuçta kalan zaten kalıyor ve akvaryumdaki birey sayısı doğal bir yolla dengeleniyor. Yani Popülasyum dengeleniyor. Bu doğada da böyledir. Ki artı yönüde Akvaryumda canlı yem görevi görüyor. 
 
Yanlış ve ya doğru ; bilenler düzeltirler ama yavru balığın canlı yem olarak hiçbir vitamin değeri yoktur.Örnek sera flora pul yemde vitamin değeri %40 iken bu yavru balıkta % 15 leri bile bulmuyor.Bende akvaryumcunun yalancısıyım :)))))  
 
Dolayısıyla canlı yem olarakta yiyen balığın midesini yormaktan başka birşey yapmıyodur diye düşünüyorum.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FTM_GLÇevrim Dışı

Kayıt: 16/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 462
FTM_GLÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2007 16:19

2e 6d oranında balık koyduğunuzu varsayalım (arkadaşların önerisi doğrultusunda) 1 ay sonra 6 dişiden ortalama 10 yavru alsanız 60 tane yeni balık eder ki bu çok yüksek bir rakam. Zaten istediğiniz bu değil. Trabzon gibi bir yerde de elden çıkarmak hiç kolay değildir 60 tane balığı.(ben de Trabzon'luyum, tahmin edebiliyorum)

Bu durumda isteğinize yönelik çözümler üretmek durumundasınız. Ben 1 yıldır şu yöntemi uyguluyorum. Dişi balığımdan sadece 1 defa yavru alıyorum. İlk doğum olduğu için yavru sayısı ortalama 5-10. Dişiyi yeni doğum yapmasına fırsat vermeden hediye ediyorum. Zaten renk olarak erkek lepistesler daha gösterişli olduğu için erkek ağırlıklı besliyorum.Yavru balıklarda 3-4 ay üreyemeyecekleri için, nüfus artışı olmadan döngü devam edip duruyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir