Dolandırıcı Alışveriş Siteleri


bnymnblrÇevrim Dışı

Kayıt: 22/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 136
bnymnblrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2010 00:15
Arkadaşlar
Günümüz dünyasında almak istediğimiz ürünü artık internet sayesinde temin edebiliyoruz. Ancak her konuda olduğu gibi online alışveriş sitelerinde de dolandırıcı sitelerin olduğu söylentileri var.
Online alışveriş yapmak isteyipte istediği mal eline ulaşmayan yada talep ettiği ürün dışında başka bir malzemenin verilmesi gibi bir olayla karşılaşan yada  kendisine bozuk ürün verilen vs vs vs.......kişiler yaptıkları alışveriş sitelerinin adreslerini de burada yayınlarlarsa, bu konuda başka arkadaşlarında aynı hataya düşmesi önlenmiş olur diye düşünmekteyim.
 
Amaç kimseyi kötülemek değil, ancak bu konuda yanlış işler yapan internet adreslerinin ve kişilerinin  bilinmesinin fayda sağlayacağını düşünmekteyim.  
 
Bu konuda yaşanmış bir olayınız varsa, en azından alışveriş sitesinin adresini forumda yayınlanmasının diğer kişiler için faydası olacağı kanaatindeyim.
 
Eğer Forum yöneticileri bu mesajı uygun görürlerse sabit konu başlığına almalarında fayda var diye düşünmekteyim.
Eğer açtığım konu uygun bir konu değilse direkt silebilirsiniz
 
Sağlıcakla Kalın
 
 
bnymnblr2010-03-30 00:15:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PuLcheRÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 416
PuLcheRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2010 00:42
Sonuçta alışveriş yapılabilecek belli başlı güvenli siteler var. Bunların dışına çıkmadıktan sonra kimsenin başına bir şey geleceğini sanmıyorum..
 
Sonuçta alışveriş sitelerinin çoğunluğu ürünü elinize aldıktan sonra sizden ürünü onaylamanızı istiyor, ürün elinize geçtikten sonra, açıp beğenmediğiniz zaman, ya da farklı ürün geldiği zaman gelen ürünü onaylamıyorsunuz ödediğiniz ücrette satıcıya değil size geri ödeniyor.
 
Siz güvenilir sitelerden alışveriş yaptıktan sonra sorun yaşamanız için pek fazla bir sebep yok..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kory23Çevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 130
kory23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2010 15:05
Ben şuan isim vermek istemediğim bir sitede yaptığım uzun süreli bir araştırmanın ve deneme sürecinin sonunda ulaştığım bilgiyi aktaracağım: Çakı tarzı bir bıçak almak için alışveriş sitesine girdim. Baktım ilan 15 gündür duruyor ve teklif veren olmamış. 1 tl üzeri fiyat teklif ettim,akşamında tekrar siteye girdiğimde benim teklifimin de üzerinde bir teklif verilmiş. Bir teklif daha verdim ve ertesi gün girdiğimde teklifi veren aynı rumuzlu kullanıcı tekrardan benimkinin üzerinde bir teklif vermiş. Birkaç teklif denememde de hep aynı şey tekrarlendı. Ve 15 gündür teklif verilmeyen ürüne ben teklif verdikten sonra teklif verilmeye başlandı. Aynı ve farklı kullanıcıların farklı ürünlerinde de denedim,sonuç hep aynı.Yani sizin teklif vermenizi bekkliyorlar ve aynı sitedeki kendilerine ait farklı kullanıcı adıyla ürüne teklif vermiş gibi yapıyorlar. Bu şekilde yüksek fiyatlara(binevi istedikleri fiyatlara) ürünü size satmaya çalışıyorlar. Bu şekildeki uygulamalara dikkat etmenizi naçizen öneririm. Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PuLcheRÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 416
PuLcheRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2010 17:48
Koray Bey almak istediğiniz ürüne sizin gibi sahip olmak isteyen birisi süreli teklif veriyor olamaz mı :D:D
 
Mesela açık arttırma usulü satılan bir ürün için değerine gelene kadar bir kaç kez teklif vermek kadar doğal bir şey yoktur diye düşünüyorum. Gün konusuna gelince de, biliyorsunuz biz Türk İnsan'ları olarak yumurta kapıya gelince icraat göstermeye bayılırız, o nedenle 15 gün boyunca teklif almayan bir ürünün son günlerde fazla teklif alması gayet doğaldır.. Hatta son 2-3 dakika içerisinde oldukça fazla teklif alması gayet normaldir..:) Mesela ben açık arttırmadi bir ürüne kafamdaki miktara ulaşana kadar üstüne çıkıldıkça teklif veririm, ve pek çok kişi bu şekilde yapıyor zaten.. 
 
Ama şunu da belirtmek istiyorum ki sizin bahsettiğiniz şeyi yapanlar da yok değil yani :) Sizin bahsettiğiniz şeyi yapan satıcılar da mevcut ama genelleme yapmak pek doğru olmaz ve bu bahsettiğiniz olay o siteyi değil kişileri bağlayan bir durum :) Yani o konuda site elinden geleni yapıyor ama biliyorsunuz ki o sitede 3.cü şahıslardan ürün alıyorsunuz :) 1.ci Şahıs Alıcı, 2.ci Şahıs Aracı Site, 3.cü Şahıs Satıcı :) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kory23Çevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 130
kory23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2010 15:22
Serdar bey, evet sözünü ettğiniz gibi satıcılardan kaynaklanan durum; ben de bu hususta siteye değil bu tarz kişilere dikkat edilmesini belirttim. Son dakikalarda teklif yağmasının çok doğal olduğunu ben de biliyorum tabiki. Yalnız benim söylediğim şey kapsamlı bir araştırma sonucu ortaya çıktı. Sadece tek ürün için değil. Ayrıca peş peşe birbirinden yüksek fiyatları veren kullanıcı ismi aynı. Yani bir ürüne 5tl teklif verip peşinden 5,90 yine peşinden 6,70 ve üzerine 11tl teklf veren aynı kişi hemde arada başka teklif yokken,yani adam alacağı fiyatı neden arttırsın ki kendi kendine!?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

K@rt@LÇevrim Dışı

Kayıt: 25/12/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 549
K@rt@LÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2010 00:22
[QUOTE=kory23]Serdar bey, evet sözünü ettğiniz gibi satıcılardan kaynaklanan durum; ben de bu hususta siteye değil bu tarz kişilere dikkat edilmesini belirttim. Son dakikalarda teklif yağmasının çok doğal olduğunu ben de biliyorum tabiki. Yalnız benim söylediğim şey kapsamlı bir araştırma sonucu ortaya çıktı. Sadece tek ürün için değil. Ayrıca peş peşe birbirinden yüksek fiyatları veren kullanıcı ismi aynı. Yani bir ürüne 5tl teklif verip peşinden 5,90 yine peşinden 6,70 ve üzerine 11tl teklf veren aynı kişi hemde arada başka teklif yokken,yani adam alacağı fiyatı neden arttırsın ki kendi kendine!?[/QUOTE]

Bahsettiğiniz siteyi anladım gibi. Orda eskiden asgari limit vardı. O limiti geçmeden alım satım olmuyordu. Ama şimdi bu limit yok. Direk kaçta kalırsa satıcı o fiyata vermek zorunda aksi halde alıcının yorum hakkı doğuyor. Bunlar kurallar, birde satıcı orda ürün listelerken ücret ödüyor. Ürün satılırsa site satıştan %10 kesinti yapıyor. Burda birazda işe satıcının penceresinden bakmak lazım. Adam neden 15-20 TL'lik malı 1 liradan son dakikaları bekleyenlere dağıtsın.Zaten aradığınız ürünün fiyatını az çok biliyorsunuzdur. O fiyatı geçmezsiniz olur biter. Elbetteki o fiyatları atan yine satıcıdır. Ürün değerine ulaştığında zaten fiyat atmayı kesecektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2010 10:17

Online alışveriş yapmadan hemen önce googleye sitenin tam ismini yazarak arttırın ilk linkte tüketici denyimlerinin yazdığı bir site çıkıyor oradan ayrıntılı bilgileri alıp devam edebilirsiniz. Ayrıca büyük siteerin üyeliğide var yazılan şikaeytlere cevap verebiliryorlar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cenkocakÇevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 7
cenkocakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2020 15:37
Bildiğiniz sitelerden şaşmayacaksın. Bunu bir kez daha gördük.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir