Dolphin C-1000__Ekol 17


Bf220Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 332
Bf220Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2010 19:24
[QUOTE=ozmet] [QUOTE=Bf220]Sitede baya araştırdım Ekolü Dolphini. Ekol 17 ile ilgili 30 konu okuduysam 1i klipsler kırıldı demiş, 1i kova çatladı demiş, 2-3ü sesi çok arttı demiş, diğerleri çok memnunum iyiki almışım demiş.
Ama Dolphinde kötü filtre değil, kullanan yorumlarına göre en büyük avantajı debisi kesinlikle düşmüyor, en büyük dezavantajı ise elektrik tüketimi yüksek. Ve sepetler arası boşluk var bu yüzden çok güzel temizlemiyor gibi şeyler okudum.
Ayrıca iki filtre arasındaki fiyat farkı 40 lira az bi para değil..
Bu sebeplerden dolayı galiba Ekol alacağım :)

Konyalı arkadaşlar hangi akvaryumcular Ekol satıyor Konya'da ??[/QUOTE]

Sanırım Konya'da ekol satan yer yok, discusakvaryum.com'dan alabilirsin.
[/QUOTE]

Biraz akvaryumcu gezeyim bulamassam galiba öyle yapacağım.. :)
Discusakvaryum.com ve otuz.com'da aynı fiyat, hangisinden almak daha iyi olur..


Ama şu an baktım otuz.com'da model 2, discusakvaryum.com'da model 3 satılıyor.
Tercihim model 3 olacağından dolayı discusakvaryum.com'tan alırım herhalde Konya'da bulamassam..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozmetÇevrim Dışı

[B]3909,3[/B]
Kayıt: 25/02/2009
İl: Konya
Mesaj: 507
ozmetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2010 19:34
İki siteden de alışveriş yaptım ve herhangi bir sorun yaşamadım. Fiyatlar aynı yalnız discusakvaryum.com'da dolu modeli satılırken otuz.com'da boş modeli satılıyor. Aradaki fark boş modele ilaveten karbon ve seramik olması.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bf220Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 332
Bf220Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2010 21:28
[QUOTE=ozmet]İki siteden de alışveriş yaptım ve herhangi bir sorun yaşamadım. Fiyatlar aynı yalnız discusakvaryum.com'da dolu modeli satılırken otuz.com'da boş modeli satılıyor. Aradaki fark boş modele ilaveten karbon ve seramik olması. [/QUOTE]
Evet bende onu kastetmiştim..Tebessüm
Peki seramik. sünger, elyaf, bioball(evde var) yeterli mi bi dış filtreye ??

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozmetÇevrim Dışı

[B]3909,3[/B]
Kayıt: 25/02/2009
İl: Konya
Mesaj: 507
ozmetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2010 21:52
Benim Ekol 17'de alttan üstte sırasıyla
Elyafa sarılı seramik, sünger, seramik, sünger var. en altta elyaf olduğu için pislikler yukarı çıkamıyor, ayda bir elyafı çıkarıp yenisini koyuyorum, üstteki süngerler kirlenmediği için onlara hiç dokunmuyorum, dolayısıyla bakteri oluşumuna herhangi bir zarar gelmiyor.

Bioball'ın yüzey alanı kaliteli seramik ve süngerler kadar olmadığı için kullanılmasının efektif olduğunu düşünmüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dj_ReXÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2009
İl: Mugla
Mesaj: 596
Dj_ReXÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2010 22:01
Forumda filtre olarak ne istediğini bilmeyen, tek filtre kullanıp sabit fikirler ile şunu al diyen bir sürü insan mevcut. Yukarıda Ekol 17 ye denmeyip de denmiş gibi gösterilen yazılar da var. Piyasada bulunan çoğu filtreyi denedim, gözlemledim. Size birkaç önemli şey arz etmek istiyorum.

Öncelikle forumlarda her yazılan eleştiriye aldanmayın, bakın bu adam daha önce ne derece adımlar atmış hobide , daha önce dış filtre kullanmış mı ? Kullandıysa neler ? Sormaktan korkmayın. Sonra elindeki balığın adını bilmeyen adam Ekol'e laf atıyor görüyorum. Filtrelerin bozulmasındaki en büyük sebep amatörce müdahalelerdir. Her filtre aynı sağlamlıkta üretilmez, fakat cam da değildir hiçbir filtre.. ! Dikkat edeceksiniz biraz, eğer ekol kullanıyorsanız. Musluğu çok çevirmeyeceksiniz, "yok efendim su kaçırıyor musluktan.".Ee fazla çevirirsen kaçırır tabi ki..! Bir Eheim'in musluğu değil ki tanesi 50 lira olsun. Kasasına laf ettirmem, piyasadaki her filtreye on basacak sağlamlıkta olmuş. Zaten bunu ses seviyesinin 2217 ile aynı olmasından(evet öyle, iki filtre de yanyana çalışıyor şu an..!) anlayabilirsiniz. Eheim'in yapmadığı o-ring sistemini kafaya entegrasyon işlemini görüp te kafa kısmından su kaçırması olayı duyduğumda nasıl başarıyor insanlar diyorum.. !

Dolphin'e gelince. Niye bu paraya Ekol 17 varken daha fazla elektrik tüketip daha kötü bir filtre alayım ki ? Daha kötü çünkü sepetli ! Sepet amatör işidir, göz boyar. İnsanlara sürekli kolay temizlik vaad ederler, aslında dış filtre temizlenmez mümkün olduğunca.. ! Sene de iki kere temizlik te bırakın biraz teferruatlı olsun !Mümkün olduğu kadar sepetli filtre kullanmayınız. Suyunuzun çoğu arıtırmdan geçmeden filtreden çıkar geçer. (iyi sepetli filtreler var fakat konu dışı şu anlık.) 

Ekol 17 yi discusakvaryum.com dan alabilirsiniz, daha ucuz sonuçta. Zamanında ben de oradan almıştım.(otuz.com u kötülemek gibi anlaşılmasın, onlarla da çok alışverişim oldu fakat hangisi uygun fiyata satıyorsa ondan alınmalı.) Dolu modelinin içinden çıkanlar evde varsa boş modeli tercih edilebilir, 10-15 lira oynuyor. Mutlaka süngerleri alınsın, çok kaliteli süngerleri var. Gereksiz fazla elyaf koyuyorlar orası biraz kötü. 10 cm kalınlığında elyaf vardı içinde yanlış hatırlamıyorsam, elyafı kullanacağınız kalınlığın maksimum 1-2 cm olacağını düşünürsek bu miktar gereksiz fazla, tabi güzel parçalayabilirseniz ilerisi için 5 kullanımlık daha elyafınız olabilir(ben beceremedim dağılıyor elyaf, o yüzden başka elyaf kullanıyorum.Tabi içinden çıkan elyafı da başka yerlerde kullanıyorum kısaltıp, hiçbir şey ziyan olmuyor :)) Genel olarak dolu izlenimleri böyle.

Şu an elimde olup denediğim ve de kullandığım filtrelerden aklımda kalanlar c-500, ekol 15 , ekol 17, ekol 19, resun cyclone cy 20, birkaç model şelale filtre, eheim pro 3 2075, eheim 2217 atman 3336...(Tetratec ürünlerini hiç denemedim. İnce boru sistemi bana göre olmadığından olsa gerek.) Tek bir şey diyeceğim: Verdiği paranın hakkını fazlasıyla veren tek ürün Ekol 17... Bir 2075 parasına koca tank alırsınız ve de sump kurarsınız, ne gerek var !

Akıllı adam elindeki parayı en olumlu kullanandır!

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bf220Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 332
Bf220Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2010 23:22
Kaan Bey okuduğum yazılarınızdan dolayı size karşı bir güven oluşmuştu zaten bendeGöz%20Kirpma.  
Yani hem yazıdan hemde yazandan dolayı kafamdaki son birkaç soru işareti de tamamen gitti. Teşekkür ederimTebessüm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir