Dropsy


Dennis_11Çevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 206
Dennis_11Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2012 19:53
Merhaba arkadaşlar 4 yıl önce betaları dropsy hastalığından hepsi pulları kalktı ve birden akvaryumun dibine inerek öldü asıl sorum ben bu akvaryum ve aynı fitlreyle moli besliyeceğim 2 sorum var 4 yıl boyunca bu virüs yaşamışmıdır yaşadıysa ben çok iyi yıkadım arınmışmıdır ikincisi benim beslediğim hayvanların hepsi eski evimizde evimiz basık olduğu için ailemiz ve oraya taşınan herkes astım oldu en üst kat olmasına ramen ölüm evi gibiydi biz taşındık bu hastalık bundan dolayı kaynaklanıyor olabilirmi kuşlarımı ve betalarım mantar hastası olmuş 1 yıl sonra betalarımın 3 ü de dropsyden öldü evle ilgisi varmıdır ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cem35Çevrim Dışı

Kayıt: 21/04/2012
İl: Izmir
Mesaj: 164
Cem35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2012 20:46
Merhabalar. Öncelikle çok geçmiş olsun balıklardan ziyade sizin sağlığınız daha önemli kendinize dikkat etmenizi diliyorum. Dropsy hastalığı bulaşıcı değildir. Akvaryumu temizlediğiniz defenfekte ettiğiniz için suan hiçbir sorun gözükmüyor. Mantar hastalığını bilmediğim için bir yorum yapamayacağım ev ile ilgisi varmıdır. Tekrardan geçmiş olsun diliyorum.                   Ve yardımı olabileceği sandığım bir konuyu alta paylaıyorum burdanda bakabilirsiniz.  

 Balık balon gibi şişer ve gözleri sanki yerinden çıkacakmış gibi olur.Kabaca en belirgin özelliğidirbu durum.Bazı durumlarda şişkinlikle berabek pullarda kabarır dışa doğru döner.Yüzme hareketlerin de kontrolsüzlük, nefes alışverişlerde dikkatedilir artış olur.Bu hastalığın oluşmasının bir çok sebebi olabilir.Suyunuzun degerlerinde ani değişiklikler oluşması(PH gibi),aşırı kirlilik,aşırı yemleme,yetersiz filitrayon vb sebeblerden dolayı oluşmuş yüksek nitrat;yeni genel balıkların uyum zorluklarından dolayı strese girmesi gibi sebebleri olabilir.Balıkların birbirlerine bulaştırma olasılıkları azdır .Balığın sidirim sisteminde biriken suyun zehirli gaz üretmesi;aşırı stresi damarları tıkaması ve dolaşımmı alt üst etmesi gibi değişik açıklamalarla karışılaşılmıştır.Karantina akvaryumu tedavi için iyi bir tercih olacaktır.Erken farkedilmesi önemlidir.Bakteriyel hastalıklar için yapılan ilaçların bu hastalığa iyi geldiği söylenmektedir.Antibiotikli yemler ve de ilaçlar (tetracycline) tedavide kulanılır.ilerlemiş durumlarda tedavisi bir hayli zor olabilecek bir hastalıktır.Tadavi sırasında yemlemeye devam edilmelidir.Her hastalık tedavisinde havalandırmanın güçlü olması iyi olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzadeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/01/2012
İl: Manisa
Mesaj: 563
BeyzadeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2012 01:02
Merhaba
Drobsy yanlış ve düzensiz yemleme ve bozuk su düzeni sonucunda oluşur. Asla hastalık v.s değildir. Tedavi edilebilir. Forumda araştırırsan tedavi yapmış arkadaşların paylaşımları sana yardımcı olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

malawi_cheartÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 4128
malawi_cheartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2012 10:55
Tedavi edilebilir ancak lepistes gibi küçük balıkların tedavisi çok daha zordur ve genelde kurtarılamazlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir