dropsy'e çare bulan yokmu :((


efebahserÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 190
efebahserÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2007 14:36
Arkadaşlar. 1,5 yıldan beri gözüm gibi baktığım tül kuyruk japonum dropsy hastalıgına yakalandı ve durumu hiç iç açıcı değil. Geçen sende yumurta aldığım dişi orandamı bu hastalığa kurban verdim. Bu durum benim içimi acıtıyo. Akvaryumum 180 lt. Atman F3 dış filtrem, Boyu 900lt/h iç filtrem ve bol miktarda havalandırma sistemim mevcut. Düzenli olarak dip çekimlerimi de yapıyorum. Filtremin malzemeleride yeni 1 hafta önce koydum. Yem olarakta sera ve tetranın yemlerini kullanıyorum. Anlayamıyorum bu hastalık nasıl gelir. Bu durum beni çok üzüyo. Hatta japon beslemeyi bile bırakmayı düşünüyorum. Bir çok arkadaşta benim japonlarımı iyi biliyolar. Akvaryum içinde en çok gözüne baktığım balıklarımın böyle tek tek gitmeleri beni kahrediyo. Hepside damızlık boydalar. Ama allaha şükür diğer balıklarımda böyle bi durum gözlemlemedim. Elimizden gelecek bir şey yokmudur bu illet hastalığa.... Cry efebahser2007-11-12 14:36:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

IrfanMusaÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 93
IrfanMusaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2007 14:47
İyi günler,
 
3 kez bu hastalık akvaryumda Plati cinsi balıklarımda baş gösterdi. sadece 1 defasında Seranın bactopur Direct ilacıyla başarılı olabildim. Ama ana tanka uygulamanızı tafsiye etmiyorum. Eğer uygulama yaparsanız, karanti akvaryumunda filtreleme yapmadan, bol havalandırma yapmaya dikkat ediniz.
 
Saygılar,
IrfanMusa2007-11-12 14:47:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LostSoulFBÇevrim Dışı

Kayıt: 14/08/2007
İl: Hatay
Mesaj: 79
LostSoulFBÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2007 08:15
Çok lanet bir hastalık.Balıklarınız gözünüzün önünden gidiyor ama hiçbirşey yapamıyorsunuz.En kötüsüde bu.Sebebini hala anlamış değilim.En sevdiğim balıklarımdan 3'ünü bu yüzden kaybettim.Hobiyi bırakmayı bile düşündüm bi ara.Umarım hepimizin akvaryumundan uzak olur.Sağlıklı balıklar.
 
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BvarisliÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2007
İl: Bursa
Mesaj: 2419
BvarisliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2007 09:31
"Dropsy
* Balık balon gibi şişer ve gözleri sanki yerinden çıkacakmış gibi olur.Kabaca en belirgin özelliğidirbu durum.Bazı durumlarda şişkinlikle berabek pullarda kabarır dışa doğru döner.Yüzme hareketlerin de kontrolsüzlük, nefes alışverişlerde dikkatedilir artış olur.Bu hastalığın oluşmasının bir çok sebebi olabilir.Suyunuzun degerlerinde ani değişiklikler oluşması(PH gibi),aşırı kirlilik,aşırı yemleme,yetersiz filitrayon vb sebeblerden dolayı oluşmuş yüksek nitrat;yeni genel balıkların uyum zorluklarından dolayı strese girmesi gibi sebebleri olabilir.Balıkların birbirlerine bulaştırma olasılıkları azdır ancak yinede bu durum kesin değildir.Balığın sidirim sisteminde biriken suyun zehirli gaz üretmesi;aşırı stresi damarları tıkaması ve dolaşımmı alt üst etmesi gibi değişik açıklamalarla karışılaşılmıştır.Karantina akvaryumu tedavi için iyi bir tercih olacaktır.Erken farkedilmesi önemlidir.Bakteriyel hastalıklar için yapılan ilaçların bu hastalığa iyi geldiği söylenmektedir.Antibiotikli yemler ve de ilaçlar (tetracycline) tedavide kulanılır.ilerlemiş durumlarda tedavisi bir hayli zor olabilecek bir hastalıktır.Tadavi sırasında yemlemeye devam edilmelidir.Her hastalık tedavisinde havalandırmanın güçlü olması iyi olacaktır."

 Alıntıdır daha önce deneyip uyguladığım bir şey değil.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2007 09:56
Aşağıdaki ürünü tavsiye ederim ...

sera bakto Tabs

Karın şişkinliği, kalkık pullar ve patlak gözler gibi belirtiler, iç organların bakteriler yüzünden enfekte olduğunu gösterir. Diğer belirtiler, balıkların salınan hareketleri, renk kararması ve iştahsızlıktır. Bu belirtiler ortaya çıktığında tedavi sera bakto Tabs ile gerçekleştirilmelidir. Balıklar iyileşinceye kadar sera bakto Tabs ile haricen beslenmelidir.

Aqua_Pet_Market2007-11-13 09:57:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aKvArYuMbEkÇiSiÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2007
İl: Izmir
Mesaj: 304
aKvArYuMbEkÇiSiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2007 15:54
   4 sene boyunca baktığım japonum 3 gün önce aniden öldüCry.Karında şişlil pullarda kabarıklık,bir dış parazir yoktu ne olduysa 2-3 saat içinde oldu ters dönmeye yüzememeye başladı kendini akıntıya bıraktı ve öldü hiç bir şey yapamadım arkadaşlar hala üzülüyorum 4 sene önce ona fanusta bakmaya başlamıştım ( bilgisizlik işteUnhappy) 1 sene kadar öyle yaşadı sonra 10 litrelik bir akvaryum aldım ve ona bir arkadaş aldım ordada yaklaşık 1-1.5 sene yaşadı ama bu sırada yanındaki arakadaşı öldü en son olarak 20 lt bir akvaryum aldım 3 gün önce öldü. Elimden hiç bir şey gelmedi çok üzülüyorum dün pazar da dolaşırken biri bir akvaryum dolusu japon getirmişti hepside mantarlıydı 2 tane aldım şimdi ikisinide iyileştirmeye çalışıyorum eski 10 lt lik akvaryumdalar ilaç olarak sera mycopur kullanıyorum ek olarak bemix damlatıyorum iyileşirlerse öteki akvuryuma alıcağım orda yanlız kalmış bir japonum var.
  Acaba balığımın ölmesine neden olan şey dropsy mi eğer öyleyse akvaryumdaki diğer balığıma bir zararı olurmu ( şu an için onda bir anormallik göremedim)?
aKvArYuMbEkÇiSi2007-11-16 16:00:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efebahserÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 190
efebahserÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2007 17:42
Maalesef dün akşam itibariyle güzelim tül kuyruk japonumu kaybettim. Tüm uğraşlarima rağmen kurtaramadım. Bu illet hastalık ne yaparsak yapalım balığa bir geldimi telef ediyor. Umarım kimsenin balıkları bu hastalığa yakalanmaz.. Cry

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir