Eclectochromis milomo ( Haplochromis VC10)


umitmusluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/10/2013
İl: Tekirdag
Mesaj: 592
umitmusluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2015 18:49

ADI: Eclectochromis milomo ( Haplochromis VC10)

DOĞAL YAŞAM ALANI: Gölün her tarafında bulunur. 15-45 metre arasındaki derin sularda bulunan kayalık alanlarda yaşarlar.

ULAŞTIĞI BÜYÜKLÜK: 25 cm.

YETİŞTİRME GEREKSİNİMLERİ: Doğada oldukça büyük ve agresif bir tür olduğu için 400 litreden küçük olmayan tanklarda beslenmelidir. Bulundukları akvaryuma mağara ve tünel oluşturacak şekilde birkaç kaya konulmalı aynı zamanda açık kumluk alanlar da bırakılmalıdır. Çok saldırgan Mbuna türleriyle bir arada beslenmemelidir.

BESLENME DÜZENİ: Vahşi doğada kaya çatlaklarında gizlenmiş omurgasızlarla beslenirler. Akvaryum ortamında pul ve granül yemler, okyanus planktonları ve dondurulmuş besinlerle beslenmelidir. Gereğinden fazla yemlememeye dikkat edilmelidir.

ÜREME: Baskın erkek üremek için kayalarla çevrili bir bölge belirler. Çiftleşen dişinin kuluçka sürecini geçirebileceği güvenli yerler oluşturulmalıdır. Yeni doğan yavrular canlı artemia ile beslenebilirler.


Mark Smith'in "Lake Malawi Cichlids" adlı kitabından alıntıdır. Çevirisi tarafımdan yapılmıştır arkadaşlar umarım faydalı olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir