Eclectochromis sp. Mbenji thick lips


umitmusluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/10/2013
İl: Tekirdag
Mesaj: 592
umitmusluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2015 18:53


ADI: Eclectochromis sp. Mbenji thick lips (Labrosus Mbenji)

DOĞAL YAŞAM ALANI: Yalnızca Mbenji adasında bulunur. Daha çok kumluk alanlarla kayalık alanların bir arada olduğu yerlerde yaşarlar. Bu adanın çevresinde sudaki çökelti miktarı fazla olduğu için  genellikle görüş kısıtlıdır.

ULAŞTIĞI BÜYÜKLÜK: 25 cm.

YETİŞTİRME GEREKSİNİMLERİ: En az 600 litrelik tanklarda beslenmesi gereken büyük ve hareketli bir türdür. Bulundukları akvaryuma mağara ve tünel oluşturacak şekilde birkaç kaya konulmalı aynı zamanda kalın bir silis kum tabakası oluşturulmalıdır. Karma Malawi tankları için uygun bir seçimdir.

BESLENME DÜZENİ: Vahşi doğada kaya çatlaklarında gizlenmiş omurgasızlarla ve küçük balıklarla beslenirler. Akvaryum ortamında pul ve granül yemler, okyanus planktonları, tatlısu karidesi ve dondurulmuş besinlerle beslenmelidir. Gereğinden fazla yemlememeye dikkat edilmelidir.

ÜREME: Baskın erkek üremek için kayalarla çevrili bir bölge belirler ve bu alanı kontrol altında tutar. Sonrasında çiftleşen dişi kuluçka sürecini geçirmek için açıkta yüzen diğer dişilerin arasına katılır. Yeni doğan yavrular canlı artemia ile beslenebilirler.



Mark Smith'in "Lake Malawi Cichlids" adlı kitabından alıntıdır. Çevirisi tarafımdan yapılmıştır arkadaşlar umarım faydalı olur.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir