Edirne'de piranaya benzer balık bulundu...


mendosÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2012
İl: Ankara
Mesaj: 453
mendosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2012 19:14
[QUOTE=ertus0770]Ozan , sen o işi yaparsan besin zinciri,istenmeyen canlılar,saf tür kalmaz ,eko sistemi ve göl hayatını berbat edersin bundan insanlar bilene zarar görebilir.
[/QUOTE]

 Gölde yaşar mı bilemem ama ben Balıkesir/Susurlukta yaşıyorum.Burada bizim bir köyümüzde 10 yıl önce içme suyu izleme noktasının yanında  küçük bir havuz boşalmış daha doğrusu kullanılmamaya başlamıştı.Köy sakinlerinden bazılarıda iklim şartlarına dayanıklı diye doğadan topladıkları bitkileri buraya attılar 4-5 ay sonra bitkilerin geliştiğini gözlemleyince içerisine lepistes ve moli attılar.Yaklaşık 30 erkek 100 dişi lepistes 25erkek 100dişi moli diye hatırlıyorum ve 2 yıl sonunda suyun içi lepistes ve moli kaynamaya başladı.Hatta öyleki 1 karış çapında bir kepçe daldırdığında bir kaç tane yakalama şansın oluyordu.Hayvanlarında keyfine diyecek yoktu.Havuz cıvıl cıvıldı.Tabi bunu görmeye gelen insanlar durur mu köylülere bildirmeden her gelen insan yüzlercesini alıp götürdü.Şimdi çok az kalmasına rağmen artık köylüler bunun yapılmaması için önlem almış durumdalar kalanları çoğaltmaya çalışıyorlar.Ayrıca bu havuzada dışarıdan hiçbir müdahale edilmemekte.Eğer bu köye yakın zamanda gidersem size fotoğraflarınıda göstermek isterim.

 Ertus0770 sonuç olarak ben değil ama birileri bu işi yapmış ve göl hayatı berbat olmamış ve aksine küçük havuzda yaşam oluşmuş. Bu arada alabalık gölüne bıraksak bile lepistes ve alabalık çiftleşmeyeceğinden türlerin saflığı bozulmaz. Türlerin bozulması için aynı cins balığın değişik varyetelerinin bulunduğu bir yerde beslenmesi  ve kırma melez yavruların olması gerekir. Mesela endler ile normal lepistesin beslenmesi gibi.
 
mendos2012-08-02 19:19:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ertus0770Çevrim Dışı

Kayıt: 10/06/2011
İl: Antalya
Mesaj: 882
ertus0770Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2012 19:19
Ozan senin dediğin göle atalım mı adam havuzda beslemiş :) havuzlarda üretim çok rahat yapılır işde tek problem ısı havuz farklı göl farklı.Göl doğaldır havuz yapaydır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mendosÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2012
İl: Ankara
Mesaj: 453
mendosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2012 20:26
[QUOTE=ertus0770]Ozan senin dediğin göle atalım mı adam havuzda beslemiş :) havuzlarda üretim çok rahat yapılır işde tek problem ısı havuz farklı göl farklı.Göl doğaldır havuz yapaydır. [/QUOTE]

 Arkadaşım ya ben anlatamıyorum ya da sen anlamıyosun. Ben gidip van gölüne atalım demiyorum küçük göllere ve parklarda ki yapay göllere koyalım dedim. Desem bile havuz dediği 200 300  balık konularak başlamış ve üremişler yani 2 3 ton diye tahmin ediyorum.(benim 4 lepistesim 6 ayda 200 tane olduğunu düşünerek tahmin ettim.)
 Bu havuz yapay ama filtre hava motoru ısıtıcı yok eee göl olsa ondada bunlar yok. Şimdi bana anlat bu göl ve havuz aynı iklim yerinde varsayayarsak ne fark eder ha gölde ha havuzda?  Havuz yapay ama bunu yazan arkadaş dememişki ısıtıcı var diye  balıklar kendi hem nasıl ısınsın kendi haline bırakmışlar balıkları sen havuzda ısıtıcının olduğunu nereden çıkarttın?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir