Eheim 2217 aldım, çalıştıramıyorum


ethnicÇevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2007
İl: Izmir
Mesaj: 59
ethnicÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2007 01:04
Mil'den olduğu açık zaten.Sizin yapacağınız iş en güzeli olurda geri veremez iseniz mili ve mıknatıslı pervaneyi değiştirin.Ayrıca daha önceden HAS marka vardı kafa ısınmadan dolayı mil ısınarak balansı bozuyor ses yapıyordu.Mili kontrol edersen kesin olur. lafayette2007-12-15 08:41:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

merakliinsanÇevrim Dışı

Kayıt: 09/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 456
merakliinsanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2007 23:59
Diyeceğin şey ne biliyormusun al toptancıyı ara deki bunu değiştirmezsiniz birazdan avukatımı arıyorum yasal yollara baş vuracam de yada yanına 4*5 arkadaşını al ve git dükyana hallet işini sana tavsiyem çekingenlik yapma az para vermemişsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kafkas KartalıÇevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2007
İl: Ankara
Mesaj: 69
Kafkas KartalıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2007 22:24
HAS Akvaryumdaki o insancıkla bir daha muhatap olmak istemiyorum. Herkesin ve benim duyduğum sese birşey yok diyen biriyle anlaşmaya çalışmak boşuna. Dediğiniz 4-5 arkadaşla dükkana gitme işi beni haklıyken haksız yapar. Şu başlığı açalı 20 günden fazla oldu. Artık bu hobiye iyice soğudum. Başlamadan veda etmeyi düşünüyorum. İnanın o kadar soğumuşum ki, üzüntüm bile biraz olsun hafifledi:).  Diğer seçeneklere başvurmayacağımı da biliyordur. Prosedürler vb. derken ayları bulur. 400 ltlik dolaplı akvaryumum ve Eheim bir köşede duruyor. Ya hemen boşalttığım akvaryumu doldurup hobiye başlıycam, yada içine balık girmeyen akvaryumumu satıcam.
 
Aslında bana yapılanı tüm forumdaki arkadaşlara (özellikle Ankara'daki)duyurmak gerek. Çünkü, bana yapılan bir başkasının başına gelebilir! Ne yazık ki, böyle insancıkların sayısı giderek artmakta!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LambukaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/12/2006
İl: Ankara
Mesaj: 677
LambukaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2007 23:05
Merhabalar,
Çağlar bey, neredeyse bütün topiğinizi okudum vidyoyuda izledim. Kimse üzerine almasın ancak o filtrenin sesi ne sizin anlatmanızla nede vidyoyla anlaşılır. Vidyoyu düşünürsek vidyonun mikrofonu hemen gözünün yanında yani vidyodan benim bişey söylemem doğru olmaz.
Affınıza sığınarak bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum, yanlış anlamazsanız bunları numaralandırıp sıralayacağım.
1- Filtrenizin iç malzemelrini koyduktan sonra hortumlarını bağlayıp filtreyi ağzına kadar akvaryum suyuyla doldurmak daha sonra motoru yerleştirip çıkış borusundan ağzınızla su gelene kadar kuvvetlice çekmek lazım. Su geldikten sonra 3-5 dakika da bir sağa ve sola 30 derecelik açıyla fışşş diye ses gelene kadar sallayınız ses gelmemeye başladığında havası alınmış demektir. Musluklarınıda sonuna kadar açmak lazım.
2-Filtreler ne kadar sesiz çalışsada yinede kulağa gelen hafif bir uğultu vardır.
3-Özellikle 2213 kullanan arkadaşların söylediklerinin sizin filtrenizle bir alakası yok çünkü 2213 440 litre su basıyor 2217 1000 litre, bırakında biraz fark olsun. Bende 6 senelik bir 2213 var birde yeni aldığım 2215 arlarında çıplak kulakla anlaşılır bir ses farkı var.
4-Birinci de söylediklerimi uyguladıktan sonra, dış filtrenizin altına kalın bir bez yada, uygun ölçüde kestiğiniz bir strafor koyarsanız(çaydanlık altı misali) titreşimden kaynaklanan sesin nasıl da azaldığını göreceksiniz.

Bunlardan sonra dolabın kapağını kapadığınız da akvaryumun yanındayken inceden bir uğultu duyuyorsanız filtremnizde bir sorun yoktur. Akvaryum salondaysa ve sizde filtreyi unutumaya başlarsanız televizyonun sesinden, evdekilerin sesinden hiç birşey duymazsınız. 

Sorun çözülmez ise  arkadaşların bahsettiği filtre miline ulaşmanız çok kolay  kafa motorunu ters çevirin orda ki çıkıntıyı sağa yada sola hafifçe bastırarak  çevirirseniz(çevir aç kapak  bira açar gibi) bir pervaneyle karçılaşacaksınız  pervaneyi incitmeden düz bir şekilde yukarı çekersenzi krem rengi bir çubuk çıkacak işte filtre mili odur. Seramiktir çok kolay kırılmaz ama yinede dikkatli olmakta yarar var. Mil kırık değilse motor milinde bir sorun yok demektir.Kırık ise ister garantiye yollayın ister kendiniz alın takın 10-12 ytl bişey. Milin altında ve üstünde küçücük contalar vardır onları kaybetmeden mıknatıslı pervaneyle mili yerine takabilirsiniz.

Çağlar bey yanlış anlamayın ancak sorun filtre milinde ise o mili sizde kırmış olabilirsiniz. Şimdi nasıl diyeceksiniz, filtrelerin motorları suyun yardımıyla elektirk akımıyla çalışır yani eğer filternizi içini suyla doldurmadan boş haliyle belirli bir süre çalıştırdıysanız mil pervanenin içinde su olmadan sabit kalamadığı için sağa sola çarpıp kırılmış olabilir. Çelik milli filtrelerde böyle sorunlar olmaz ancak yukardada belirttiğim gibi eheim filtreler seramik millidir ve seramikte biraz hasastır.

Çağlar bey hobiye küsmenizin gereği yok filtrenizin 2 yıl garantisi vardır eğer tamir edilemez ise 1 ay içinde yenisiyle değiştirmek zorundalar.
Yanlış anlamayın ancak eheim filtreler evladiyeliktir kolay kolay bozulmaz ve bozuk çıkmaz. Zaten motorda mil ve pervane dışında bir sorun varsa tamirde edilmez çöpe atılır. Yani fişini kablosundan koparsanız daha sonra tekrar bağlasanız çalışmama ihtimali çok yüksek. Mil ve pervane dışında fabrikasyon hatası varsa dediğim gibi hiç küsmeyin yollayın garantiye bir ay içinde yenisi gelsin az para değil.
İnsanız biz ve sosyal varlıklarız böyle şeyler hepimizin başına geliyor ve gelebilir. Anladığım kadarıyla hevesli bir akvaristsiniz böyle ufak tefek şeyleri kafanıza takmayın sorunu halletikten sonra akvaryumunuzla neler yapacağınızı düşünün.
İnşallah faydası olur.

Saygılar,

Lambuka2007-12-16 23:28:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AQUAGENÇevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 2119
AQUAGENÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2007 23:26
Bu tarz satıcılar yüzünden bu işi namusu ile yapan kişilerden de korkar olduk. Size geçmiş olsun diyorum , saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kafkas KartalıÇevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2007
İl: Ankara
Mesaj: 69
Kafkas KartalıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2007 01:10
Deniz Bey, kesinlikle yanlış anlamıyorum. Detaylı cevabınız için teşekkür ediyorum.
 
 1) Filtrenin su basmasıyla ilgili bir sorun yok. Havası tamamen alındığında da bu sesi çıkarıyor. Hatta sağa sola sallıyorum, ters çevirip aniden düzeltiyorum. Bir süre sonra dediğiniz 'fooşşşş' diye ses çıkmıyor (içinde hava kalmıyor). Hava kalmadığı halde ses devam ediyor.
 
 2)Bu benim ilk aldığım filtre. 2217'yi bu forumda yaptığım araştırmalar sonucu aldım. Eğer bu filtrelerde bu tarz ses varsa, bunca zamandır forumda yazılanlarda bir yanlışlık var.  Ben sesi dolap kapalıyken bile duyuyorum. Bir başka akvaryumcudaki Atman 3338'in sesini duymaya çalıştım. Ses duyamadım. Dokunduğumda çalıştığını hissedebildim.
 
 3)İlk filtreyi aldığım akvaryumcu mili çıkarıp kontrol etti. Milde bir sorun yoktu.
 
Son olarak bu ses en başta dediğim gibi çok anormal rahatsız edici bir ses değil. Ama buzdolapları çalışmaya başladığında bir ses çıkarır ya, aynen öyle bir ses çıkarıyor. Bu sese katlanabilirim. Ama sonradan sesin artmasından hatta filtrenin bozulmasından endişeleniyorum.
 
Ben forumda onlarca  kez tetra1200/ eheim 2217 kıyaslaması okudum. Ve yapılan yorumlar, 2 sininde çok sessiz, çalışıp çalışmadıklarının anlaşılamadığı şeklindeydi.Confused
 
2217 kullanan arkadaşlarda acaba bu ses var mı? Kullananlar yorum yapabilirse sevinirim.
 
Saygılar.
 
 
Kafkas Kartalı2007-12-17 01:13:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LambukaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/12/2006
İl: Ankara
Mesaj: 677
LambukaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2007 10:26
Tekrar merhaba,
Çağlar bey, forumda ki arkadaşların hiç ses yok demesi çok az ses var demek, alet 1000 litre suyu 2.80 m yüksekliğe basıyor yani ses olması normal. Sıfır sesle çalışan bir 2217 yada ex1200 varsa 0 ses diyorum dişimi kırarım.

Ben satıcı değilim, eheim yetkilisi yada görevliside değilim sadece tahminime göre boşyere canınız sıkılıyor ve yardımcı olmaya çalışıyorum.
2217 yi atman 3338 ile kıyaslamayın aralarında bariz güç farkı var.
Vidyoyu tekrar izledim bana kalırsa filtrenizde mekanik bir sorun yok.
Bu tip filtreler iç filtrelere ve türevi olan kötü malzemeyle yapılmış dış filtrelere oranla oldukça sesiz çalışır bu demek değilki tammen sesiz çalışsın. Tekrar söylüyorum düşük kapasiteli(2213) filtrelerle 2217 yi kıyaslamayın.

Üstdeki yazımda da söylediğim gibi, filtrenizin altına bir strafor yada kalınca bir bez koyun sesin azaldığını yani titreşim  sesinin gelmediğini göreceksiniz. Dış filtrelerde sesin kaynağı titreşimdir yani konduğu yer sert ve ses çıkarmaya müsait ise normalden fazla ses olur bunun içinde en kolay yöntem filtrenizin sert zeminle temas ettiği yere titreşimi emecek bir şey koymaktır(strafor, sünger,bez vs).

Neyse hem uzattım hemde şu an 2217 kullanmadığım halde size cevap yazdım. Kusuruma bakmayın.
Saygılar,
Lambuka2007-12-17 13:40:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

orandamÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 748
orandamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2007 13:35
Deniz bey yapmayın lütfen.Mantıklı yaklaşım çabanızı anlıyorum ama bu cihazların özelliği sessiz çalışmasıdır.Lütfen videoyu izleyin.Filtreden eski buzdolapları gibi ses geliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LambukaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/12/2006
İl: Ankara
Mesaj: 677
LambukaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2007 13:53
Merhabalar,
Özcan bey,
Çağlar bey, yukardaki yazılarından birinde diyor ki "bu dijital makinayle olmuyor uzaklaştırınca hiç ses vermiyor yakınlaştırınca çok ses veriyor" tam olarak bunu demesede bun benzer birşey söylüyor.
Kısacası youtube vidyosuyla bu cihazın fazla ses çıkardığını söylemek yanlış olur, vidyoda ses çok yoğun ancak kameranın mikrofonu gözün hemen yanında, tavsiyem kendi filtrenize  marka model fark etmez  kulağınızı dayamanız(kameranın çekiş açısı kadar) ve sesini dinlemeniz.
İncelik etmişsiniz mantıklı yaklaşım çabamı iyimser bulmuşsunuz ancak böyle değil yani mantıklı yaklaşmaya çalışmıyorum beni üzen toplumumuzun bu linç mantığı; kesin kanılarda bulunmanın imkansız olduğu konularda bile yüzeysel davranıp hemen bir suçlu bulma hali. Akvaryumcunun yada toptancının bu durmdan hiç bir zararı olmaz alır aleti değiştirir. Müşteriyi kızdırmayı da üzmeyide kendine ilke edinmez diyorum.
Bu cihazların en önemli özelliği; Eheim'lar evladiyeliktir yani çok sağlamdır ve sorun çıkartmazlar  ben bu doğrultuda düşünüyorum.
Bir de nacizane öngörüm var,  eğer filtresinin altına titreşimi  emecek  bir şey koyarsa  yukarda belirttiğim  gibi  sorunu  büyük ölçüde düzelecek.
Saygılar,
Lambuka2007-12-17 13:54:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir