Eheim 3582 Otomatik Yemleme Makinesi Ayarlama


offfff ofÇevrim Dışı

Kayıt: 12/07/2009
İl: Ankara
Mesaj: 44
offfff ofÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2009 10:07
Yaklaşık olarak 3ay önce aldığım eheim 3582 otomatik yemleme makinasını şehir dışına çıkmadan önce bir hevesle internetten sipariş ettim ve ertesi gün elime geçti fakat içindeki kullanım kalavuzu hemen hemen 20 dilde olmasına rağmen onca dilin arasında türkçenin olmaması beni çok yaraladı diyebilirim bütün diller var ama türkçe yok ne diyebilirimki macarların kullandığı dil bile var nerdeyse ama türkçe yine yok buda bir çok ürününün ithal edildiği türkiyeye karşı eheim in yaptığı büyük bir ayıp olarak görüyorum, internetten türkçe olan klavuzuna bakıyorum fakat bu makinayı değilde başka modelini anlatıyor velhasıl sözü fazla uzatmadan hemen sipariş ettiğim firmayı aradım sahibiyle uzunca bir görüşmemiz oldu abartmıyorum 1saat 15 dakika, tabi buda gsm firmasının numara taşımadan hediye ettiği 250 kontöre maloldu fakat öyle ki bu uzun bilgi alışverişindende bir sonuç çıkmadı çünkü telefonun ucundaki o naif ve saygılı beyde her ne kadar bu ürünün satışını yapan firma konumunda olsada kullanıcısının az olmasından dolayı nasıl ayarlanılacağını bilmiyordu kendisi bana ankarada bunu ayarlayabilecek tek insan olarak gördüğü tunalı hilmide ki bir akvaryumcuyu önerdi sağolsun araya diğer tanıdıklarınıda sokarak tunalı hilmideki ayhan beyin bana yardım etmesi sözünü aldı ama gel gelelim ki ayhan beyde bu üründen hiç daha önce elinde olmadığını ve dolayısıyla bunun ayarlanmasının çok zor olduğunu söyllemesi ciddi anlamda beni çaresizliğe ve bir okadarda mutsuzluğa itti ve oturup nasıl olur diye tartışırken kafamda şu şöyle bu böyledir diye fikirler gelmeye başladı, eve gelince tekrar makinayı kurcalaya kurcalaya bu makinanın nasıl ayarlanabileceğini buldum ve bunu siz değerli akvaristlerle paylaşmak eğer olurda bu pahalı ama bir okadarda ayarlanması karmaşık olan üründen almak isterseniz yada aldığınız halde sizde benim gibi sonuca ulaşamamışsanız vede benim kadar makina üzerinde okadar şanslı değilseniz size yardımcı olmaktan gerçek anlamda mütiş zevk alacağım.

1. Aşama; ilk önce kutunun içinde bulunan duracel marka pilleri makinanın batarya kısmına takıyoruz.

2. Aşama; pilleri taktıktan sonra enter tuşuna benzeyen tuşu 5 sn basılı tutuyoruz ve gelen ekranda saati ayarlıyoruz. Ayarlama yaparkende ilk önce saat bölümü yanıp yanıp sönüyor olacak bunuda (+),(-) tuşlarına basarak ayarladıktan sonra yine enter tuşuna basıp saniyeyi ayarlıyoruz bundada saatte olduğu gibi (+),(-) tuşlarını kulllanarak yapıyoruz, saniye kısmıda ayarlandıktan sonra tekrar enter tuşuna basıyoruz ve böylelikle (1)(2)(3)-(1)(2)(3) ve yine altlarında parantez içinde 0 yazan bölüme geliyoruz. Burada; örneğin sol bölümdeki üstteki (1) makinanın yem boşaltan sol aparatının 1. Yemlemesini ifade ediyor altındaki (0)ıda bir yaparak bir defada 1 kez yemleme olacağını gösterir, orayı 3 yaparsanız makinanın pervanesi diyelim ağzı 3defa dönüp 3kat yem döküyor 1derseniz 1kez 2derseniz 2kez. Konunun başına dönersek saati ayarlayıp enter tuşuna bastıktan sonra gelen yine saat ayarlaması 1. Yemlemenin satini ayarlamaktır; örneğin 10;00 da olmasını istiyoruz yine saat kısmını (+),(-) kullanarak ayarlayıp enter yapıp saniyeyi ayarladıktan sonra ilk baştaki(1)in altındaki(0),(1) olarak değişecektir tabi bunun pervanesinin dönmesini artırmak için dediğim gibi (+)(-) tuşlarını kullanarak ayarlayacaksınız ve tekrar enter tuşuna baıp hemen yanındaki kutuyu ayarlıycaksını buda bir gün içerisindeki 2. Yemleme oluyor isterseniz bir yemleme yaparsınız bu sonraki (2),(3) ü hiç kullanmazsınız istersenizde nbunlarıda yarlayıp soldaki bölmeden günde kaç yem döküleceğini ayarlarsınız haa unutmayalım ki bu soldaki 3 kutu sol biölmenin kaç yemleme yapacağını gösterir sağdaki 3 kutuda soldaki bölmenin nekadar yem dökeceğini ayarlamanızı sağlar.

3. Aşama; bu aşamadada diyelim ki bu sol kutucuğun üstteki(2) bölümünü ayarlamak istemiyorsunuz yani demek oluyorki sol bölmeden sadece günde bir defa yem dökülsün istiyorsunuz bunun içinde (1) kutudan enter tuşu yardımıyla geldiğin (2) kutuda hiç bir işlem yapmadan sürekli enter tuşuna basarak önce ayar saatinin olduğu yerdede (+)(-) tuşları yardımıyla rnd yazısını bularak yapıyoruz. Yine sonrasında (3) kutusuna sonrada yine enter ebasarak sağ bölmenin ayarlanmasını sağlayan sağ 3 kutuya geçmeniz gerekir.

4. Aşama; yine sağdaki 3 kutuda olduğu gibi bu sağ 3 kutudada ayarlamayı yapıp tekrar enter tuşuna basarak sağ üstteki roma rakamıyla 2 olan ifadenin sabitlenmesini sağladıktan sonra makinanız tekrar otomatikmen kendi saatine dönecektir.

Arkadaşlar bu ayarlamayla beraber makinanız her gün yemlemesini sizin istediğiniz saatte ve miktarda düzenli bir şekilde yapacaktır ayrıca diğer makinalarda olan pil sorunu bunda yok çünkü ben bunu alırken acaba kaç gün gidecek diye düşünürken inanırmısınız pil simgesi hala full gözüküyor.
Ama şöylede bir dezavantajı var bu makina diğerlerinde nasıldır bilmem fakat pul yemlerini dökemiyor dişliden geçmiyor anlıcanız
Arkadaşlar bütün bu yazdıklarımdan sonra hala aklınıza takılan yada anlamadığınız bir yer olduğunda msjla bana ulaşabilirsiniz, sağlıklı balıklar.


offfff of2009-09-26 10:08:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafa innrÇevrim Dışı

Kayıt: 02/06/2009
İl: Kayseri
Mesaj: 360
mustafa innrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2009 10:33

fiyatı nedir acaba? Birde resim koyabilirmisiniz?

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

offfff ofÇevrim Dışı

Kayıt: 12/07/2009
İl: Ankara
Mesaj: 44
offfff ofÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2009 10:40
Fiyatı 140 tl ile 170tl arası değişiyor internette ama bu akvaryumcularda nekadardır bilmiyorum. Resim koymayı beceremedim kusuruma bakmayın lütfen.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

s5s5s5Çevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2011
İl: Bursa
Mesaj: 33
s5s5s5Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2011 14:36
Merhabalar,
ben iş sebebiyle sık seyahat eden birisiyim. evde olduğum müddetçe yemlemeyi kendim yapıyorum. fakat iş sebebiyle çok seyahat eden birisi olduğumdan ötürü böyle bir cihaza ihtiyacım var. bu ürün sadece granül yemleme mi yapabiliyor? hem granül hem de pul yemleme nasıl yapabiliriz?
bunu tek cihazla yapabilmek mümkün mü?
yoksa gidip 2 ayrı cihaz mı almak gerekiyor?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yusufelim088Çevrim Dışı

[C]2,3,88534[/C]
Kayıt: 16/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 136
yusufelim088Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2015 13:17
çok yararlı ve açıklayıcı bir anlatım elinize bilginize sağlık

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir