Eheim Mağdurları


ativanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/02/2009
İl: Aydin
Mesaj: 961
ativanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2010 23:54
[QUOTE=OLODesign]Herkese iyi sorumlar,
Her zaman olduğu gibi konuyu takip etmekteyim.Ancak hala bir yere varılmamasını görmek üzücü.Konu ilk başlarda "Tüketici olarak hakkımızı aramalıyız" dan görüyorum ki "acaba kendimiz bir şeyler yapıp düzeltebilirmiyiz" e gelmiş.

Bazı noktalara açıklık getirmek istiyorum.Çünkü yazılanlar farklı şekilde algılanabiliniyor."Çin malı" demek ucuz işçiliktir.Ucuz işçilikte kalitesiz mal demek değildir.Çin, şuan inanılmaz bir teknolojiye ve mühendisliğe sahip ve her geçen günde geliştirmekte.İstediği zaman Alman mühendisliğinin üstünde işlerde çıkarabiliyor.Ürünlerin bu şekilde problem çıkarması çinlilerin değil, firmaların izlediği politikalardır.Ayrıca şunu da eklemeliyim ki amerikan ve avrupa firmaları daha çok korkmalıdır çünkü Çin, son bir kaç yıldır "Tasarım" okulları açmıştır ve süratli bir şekilde Endüstri Tasarımcısı yetiştirmektedir.Bu da demek oluyor ki Çin, artık taklit ürün değil, tasarım kriterleri oturmuş özgün ve ucuz ürünler üreticektir.

Her neyse gelelim konumuza.Ben bu tarz bir sıkıntı yaşamama rağmen, forum üyesi olarak ve mesleğim gereği edinmiş olduğum bilgileri sizinle burada paylaşıyorum.Tüketici olarak başıma gelen her durumda hakkımı aradım vede sonuçlandırdım.Bununla da ilgili edinmiş olduğum deneyimleri sizinle burada paylaştım.Üstüme düşen görevi yaptığıma inanıyorum.Peki siz "tüketici" olarak üstünüze düşen görevi yapıyormusunuz?Eleştirim biraz ağır olmuş olabilir, bilemiyorum.Ancak bunu kişisel olarak algılamayıp sadece bir forum üyesi dostunuzdan, eleştirisel bir tavsiye olarak almanızı dilerim.

Saygılar... 
[/QUOTE]

Ömer bey benim niyetim aslında hakkını aramamak ya da sorun karşısında sessiz kalmak asla değil.  Zaten bu başlığı açan Ulaş bey, Selim vbey ve ben oldukça uğraşarak paralarımızı geri aldık. Bunlada yetinmeyip hala süreci takip ediyoruz. Desteğiniz içinde teşekkür ediyoruz.

Ama niyetim bu Anadolupet ve eheim ın yapmak istemediğini yapmak ve sorunu tanımlamak istiyorum. Hatta bunun için bir filitreyi dahi gözden çıkarabilirim. Maksat bu avrupa standartı ise bu da TÜRK standartı diyebilmek. Sorun şurdadır demek ve tamiri becerebilmek.
Saygılarımla
ativan2010-01-07 23:55:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OLODesignÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 244
OLODesignÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2010 01:16

Ahmet bey,

İnanın bana söz konusu olan hak aramak ise her zaman arkasındayımdır.Ancak, Anadolupet ile görüşerek problem para iadesi dışında çözülemez. “Buda bir şeydir” diyen arkadaşlarımız olabilir.Ama düşünülmelidir ki bu geçici bir durumdur ve bu sorunları tekrar yarın öbür gün yaşamıyacağımız anlamına gelmez.Eheim’in kulağı çekilmediği taktirde düzelen bir şey olmayacaktır.

 

Şuana kadar takip ettiklerime göre konu şöyledir;

1-     Ortada hatalı bir ürün mevcuttur.

2-     Aracı firma olan Anadolupet, ürün iadesi alarak geri para ödemesi gerçekleştirmektedir.

3-     Eheim bu problemi kabul etmemektedir.

 

Şimdi bu saydığım konular doğrultusunda sizlere vazifem olmayarak ve affınıza sığınarak bazı tavsiyelerde bulunmak istiyorum.

1-     Öncelikle bir noter onayı ile cihazlarda ki ses seviyeleri ölçülmelidir.Daha sonra Piskoloji uzmanına danışılarak bu ses seviyesinin, evlerde bizleri gerek piskolojik olarak olumsuz etkileyip etkileyemiceğini öğrenmemiz gerekir.Eğer etkiliyor ise bunun raporlandırılması ve onaylanması gerekir.

2-     Bu mağduriyeti yaşayan herkes (para iadesi alanlar dahil) bence bir yazı yazarak bu alınan raporu taratıp atılacak maillere eklemelidir.Mümkünde teker teker kendi cümleleri ile. Eminim ki lisan konusunda forumda almanca bilen birkaç arkadaşımız seve seve bizlere yardımcı olacaklardır.

3-     Akvaryum.com yönetimi ve Akvaristler Derneği yönetimi bence birer kınama yazısı çekmelidir.Eğer amaç Türkiye de bu hobinin gelişimi ve korunması ise, bence karşılıksız bu hobi ile ilgili her kurum yada kuruluşun böyle bir kınama yazısı yazması Türkiyede ki Akvaristlerin bu konuda ne kadar ciddi olduğunu hatırlatacaktır.

4-     Aynı zamanda mağdur olan her kişi Anadolupet’e de bir yazı yazmalı ve aracı oldukları ürünlere güvensizliğimizin oluştuğunu belirtmelidir ve Anadolupet’in de Eheim firmasına yazı göndermesi sağlanmalıdır.Açık konuşmam gerekirse eğer benim firmam bu şekilde mağdur olsaydı, Eheim’e ihtar yazısı çeker, durum düzeltilmediği taktirde Eheim ile anlaşmamı fesedileceğini dile getirirdim.Çünkü, Eheim firması nedeni ile son kullanıcıya mahcup olup, firma adımın lekelenmesi söz konusudur.

 

Ayrıca belirtmeliyim ki konu altında izlediğim videolarda ki ses, Avrupa Standartlarında olması söz konusu değildir.Eğer öyle ise gariban Avrupa İnsanın Standartları, baya düşükmüş ve iyi ki Avrupa da yaşamıyormuşum.Benim görüşüm, bunları yaparak Türk tüketicisinin hakkını aradığını ve Türk tüketicisinin standartlarının yüksek olduğunu en iyi şekilde öğretmiş oluruz.

 

Saygılar… 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AQUAGENÇevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 2119
AQUAGENÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2010 01:21
  Geçenlerde anadolu pet çalışanı ile konuştum , bu tarz bir sıkıntı olduğu söyleniyor dedim. China üretimi için söylenen malzemenin herşeyin kalitesinin aynı olduğu , sadece işçilik ucuz olduğu için üretimin orada yapıldığı söylendi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OLODesignÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 244
OLODesignÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2010 01:51
Ufuk bey,
bence de zaten problem kalitesizlikten değil.Daha evvel ki yazılarımda da belirttiğim gibi, bence problem sadece üretimin bir kısmının Çin'e taşınması ile normal olarak oluşabilecek problemlerden kaynaklanıyor.Örneğin, daha evvelden Almanya da üretilmiş kafa kısmının, yeni kalıp ile yeniden Çin'de üretilen kova ile 100% uyuşmamazlığından yada, Almanyada üretilmiş conta vs. gibi malzemelerin uyuşmamazlığından.Şöyle de düşünebiliriz, mesela plastikte ki içerik farklılaşmış olabilir, böyle bir durumda da tasarımı revize ederek yeni malzemeye göre, ürünün ses izolasyonunda değişiklikler yapılması gerekir, bu bilinçli yada bilinçsiz es geçilmiş olunabilir.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kazım_öcaldıÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,51106[/C] [C]2,2,51106[/C]
Kayıt: 14/06/2008
İl: Adana
Mesaj: 1887
kazım_öcaldıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2010 21:19
Rahman Bey;özel mesajda yapmış olduğunuz açıklama,sanırım iki tarafın da birbirini yanlış anladığını gösteriyor.Mesajımda yanlış anlamaya yol açtığım için sizden özür dilerim.Açıklamanız doğrultusunda her iki mesajımı da güncelliyorum.Saygılar.
kazım_öcaldı2010-01-10 00:04:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AnkarayÇevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2009
İl: Ankara
Mesaj: 85
AnkarayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2010 19:09
[QUOTE=Ankaray]Dün gece Eheim 2217-02 aldım.19 sene önce aldığım 2213 çıkarıp 2217 koyacağım.Normalde su kristal berraklığına gelmişti ama bunu discus akvaryumuna koyacağım için yenisini aldım.
İlk izlenimlerim:1)Kutunun altında Made in P.R.C yazıyor.(eskisinin kutu altında Made in Germany yazıyordu)
2)Kovası gözüme -kalite hissi-vermedi.(19senelik 2213 kovası yüksek kaliteli plastik vardı)
3)Sadece musluklarında Made in Germany yazmakta(2213'te her parçasında Made in Germany yazmakta.
4)Üst kafanın ortasında eski 2213 te Made in Germany yazarken yeni 2217'de hiçbirşey yazmıyor)
 
     Genel olarak anladığım kadarıyla sadece musluk ve dönen seramik mili Alman yapımı geri kalan üst kafası vs.vs hepsi Çin üretimi olduğundan işçilik farklılıkları donanıma yaramamış.Yani Alman işçisinin makinasının yaptığı seramik mile vs.vs uygun üst kafa yapılamamıştır Çin'de belki de .
Ama ilk intiba olarak makineyi çıkardığımda görsel kalite hissi vermedi cihaz, musluklar hariç.
Bu akşam kısmet olursa cihazı 100*50*50 akvaryumuma 2213 çıkararak kullanacağım.
19 yıllık 2213 kovası plastik kalitesi olarak yeni aldığım 2217'ye fark atar.İç ızgaralarıda eski 2213e göre kalitesiz görsel hisse sürükledi beni.
Kişisel görüşüm bizler bu ürünü pahalı olmasına rağmen bu fiyatlarla almak istiyorsak Çin Malınıda kabullenmeliyiz.Alman işçiliği bu malı kaç katına çıkartır acaba?(gerçi sorunlar kaybolacaksa fiyatada evet deriz herhalde)
Bu akşam ürünü deneyip izlenimlerimi anlatacağım ve Eheim mağdurumuyum değilmiyim göreceğiz.Anadolu Pet'ten galiba Ali Bey'di ürünü almadan önce telefonla aradım ve sordum19 yıldır sadece tek bir filtrem oldu 2213.Şimdi yenilicem,tekrar Eheim alayımmı sorun varmı bazı serilerde dedim.Bana gayet dürüst şekilde''ürüne güvenin istediğiniz seriyi alın biz problemli ürünleri Almanyaya yolladık bize sorun yoktur diye resmi yazı geldi genede para iadesi yaptık''diye cevap verdi.Mutlaka fiş-fatura alınızki sorun çıkarsa biz ilgileneceğiz diyede firma güvencesi verdi.
İnandım -güvendim bakalım anlatılan ses ve uğuldama sorunu bu cihazdada çıkacakmı.
Ne firmalara yağ çekmeli nede bana dokunmayan yılan bin yaşasın diye davranmalı unutmayalımki hepimiz önce tüketiciyiz ve yanlızız büyük firmalar karşısında(yasalar hariç)
 
 
 
 
[/QUOTE]
Biraz önce yaklaşık 10 gün önce aldığım Eheim 2217-02 filtreyi çalıştırdım ilk defa.Herhangi bir ses falan yok.Havası çıkınca ilk gelen cızırdama gibi bir ses vardı ama kesildi.
Zaman içinde problem çıkarsa yazacağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kdenizÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 505
kdenizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2010 09:56
Eheim' a başka bir konu ile sorduğum sorunun akabinde ingilizcemin döndüğü kadarı ile problem hakkında 3 basit soru sordum ve gelen mail aynen aşağıdaki gibidir ve ikinci soruya verilen cevap hayli önem taşımaktadır. Ses sorunu hakkında herhangi bir şikayetten haberi olmadıklarını ve Ttürkiye' den test için herhangi bir filtrenin kendilerine gönderilmediğini söylemektedirler.
Şimdi, Türkiye' den örnek filtrenin gönderilip, bununda Eheim tarafından test edilerek sonuçların Avrupa standartlarına uygun olduğu hakkında verilen bilgimi samimi, yoksa gelen cevapmı, hangisine inanmayı istersiniz.
Yine bir ara yurt dışı forumlarda arızalı ürünlerin Ebay üzerinden hayli ucuza pazarlandığı hakkında bir yazı okuduğumu hatırlıyorum. Belki böyle, belki başka bir kanalla......................
  
 
Dear Mr. Keskin

Thank you for your email. Please see our answers below.

If you have further questions please do not hesitate to contact us again.

Mit freundlichen Grüssen / Yours faithfully

i.A. Cornelia Veith

Service

 EHEIM GmbH & Co. KG

 Plochinger Strasse 54

 D-73779 Deizisau

 GERMANY

 Phone: 0049 (0)7153 7002183

 Fax:     0049 (0)7153 7002111

 internet: www.eheim.de

 Email: Cornelia.Veith@eheim.de

-----Ursprüngliche Nachricht-----
Von: rahman keskin [mailto:rahmankeskin@yahoo.co.uk]
Gesendet: Donnerstag, 7. Januar 2010 15:40
An: Veith, Cornelia
Betreff: Re: Filter for 210 litres tank

 

Thank you for information,

I have some question;

Q-Some people says "The classic series are made in RPC"

A- in fact, we produce the classic filters in China – all other external filter are produced in Germany

Q-This serries are much more noisy than oldest models made in Germany

There are a lot of complaint in Turkish forums about this problem.

Again some people with this problem says, there is difference, Turkey between Germany market and they send faulty series to Turkey. 

A- it is not possible that the series which we sell in Turkey are noisier then the filters which we sell in Germany – because these are the same filters! We do not know about a series which is faulty – at our service department here in Germany we do not have complaints about the noise of these filters – we also do not have a “noise” filter from the Turkey (for tests in our service department).

Q-Is there any difference your market between our market, about this series filter quality.

A- We do not have different series in the european market.

Best regards,

Saygilarimla,
Rahman Keskin


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ativanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/02/2009
İl: Aydin
Mesaj: 961
ativanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2010 10:45
İşte türk aklı, zekası, dürüst, müşteri odaklı hizmeti. Teşekkürler Anadolupet...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kdenizÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 505
kdenizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2010 10:58
Bu arada konunun linkini de kendilerine gönderdim. Kimbilir belki ilgilenip tercüme falan ettirirler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OLODesignÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 244
OLODesignÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2010 13:47
Herkese iyi forumlar,
olayda gelinen son noktaya göre, üstüme vazife olmayarak tavsiyem, burdaki madurların Eheim'e daha evvel belirttiğim gibi şikayet yazıları göndermeleri yönündedir. Araya aracı bir firma koymadan, direk olarak üretici firma ile görüşmeniz problemlerinizde en kesin sonuca ulaştıracaktır sizleri.Ayrıca kimin doğru kimin yanlış söylediğide ortaya çıkacaktır.

Saygılar....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alptekÇevrim Dışı

Kayıt: 23/10/2008
İl: Düzce
Mesaj: 146
alptekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2010 14:31
Eheim firmasının yazısına göre böyle bir şikayetlerden haberleri yok. O zaman geriye ithalatçı firmaların Çine taklit eheim filitreleri yaptırdığı ortaya çıkıyor. Ayrıca Anadolu peti bu ürünleri Almanyadan ihraç ettiğine dair belgeyi ( fatura, gümrük belgesi v.b) burada yayınlamasını istiyorum. Ancak bu durumda inanabiliriz. alptek2010-01-12 14:47:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

levent93Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/02/2009
İl: Izmir
Mesaj: 134
levent93Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2010 14:49
Ben de bu hafta sonu 2228 aldım.Bu sorunlar nedeniyle internetten değil kendim gidip görüp üzerinde made in germany yazısını,içindeki garanti belgelerini ve almanya üretimi olduğunu kesinleştirdikten sonra aldım. levent932010-01-12 15:00:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ulkiÇevrim Dışı

Kayıt: 09/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 87
ulkiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2010 19:34
Almanya bu konuda bilgimiz yok diyorsa ben Anadolu pet Ali beyden daha önce söz verdiği gibi buraya artık bir açıklama yazmasını bekliyorum.Bu konuda  bir arkadaşımız almanca mail konusunda yardımcı olabileceğini söylemişti ben arkadaştan mail için yardım isteyip sesli filrenin videosu ile birlikte almanya ya mail atacağım.Birde eheimden duyalım avrupa standartını ozaman da bu konuyu kapatırız.Saygılar. ulki2010-01-12 19:37:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

wiwiwiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1605
wiwiwiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2010 20:18
Tartışma yaratabilecek mesajlar tarafımca temizlenmiştir. Lütfen üslubumuza dikkat edelim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir