Ekipmanlar Faydalı Bilgiler


emirhan167Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/02/2015
İl: Ankara
Mesaj: 1103
emirhan167Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2015 14:27
Arkadaşlar,forumda incelemelerim üzerine,çoğu kişi ve yeni başlamış olan hobiciler.''Hava kompresör,iç filtre ses yapıyor''=''Bende günde 1 saat çalıştırıp kapatıyorum'' gibi hatalar yapıyor.

Bir ekipmanın kapatılması tehlikelidir.Ses için,iç filtrelere ve kompresörlere ''hava hortumu vanası'' takarak iç filtreyi sesini yok edebilirsiniz.Fakat kompresör hayır.

Bir ekipmanı kapatmak,hava kompresörün yakabilir.Nasıl ? Kapatılan kompresörün içine borudan su dolar,çıkartır iseniz.Yere akar,su yükselmemesi ve hava kompresörü hortumuna çekvaf takılmalıdır.

https://www.google.com.tr/search?q=akvaryum+hava+k%C4%B1sma+aparat%C4%B1&rlz=1C1KMZB_enTR584TR595&espv=2&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMI1cTW1r2yxwIVhhgsCh2KyAAy#tbm=isch&q=akvaryum+hava+hortumu+%C3%A7ekvalf&imgrc=ACYOWRZeEUYIZM%3A


Çekvaf ne işe yarar ? Çekvaf,akvaryum ekipmanı olan hava kompresörünün,kapalı olduğu veya elektirik gittiği zaman içine su çekmesini engelleyen minik bir aparattır.Nasıl takılır ?

Hava hortumunu kesip,1 ucuna gelen hortumu,diğer ucuna giden hortumu takılarak,devreye sokulmasıdır.
Bu şekilde,hava kompresörü yanma-bozulması engellenir.


2 farklı hava kompresörünü birleştirip.Tek alete nasıl takarım ? Bunun için T şeklinde birleştirme aparatları mevcuttur.1 ucuna diğerini,diğer ucuna da diğerini.En son T kısmından alete gidecek hava hortumunu takınız.Diğer adı 3 lü birleştirme aparatıdır.

İşte Birleştirme Aparatı:

https://www.google.com.tr/search?q=akvaryum+hava+k%C4%B1sma+aparat%C4%B1&rlz=1C1KMZB_enTR584TR595&espv=2&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMI1cTW1r2yxwIVhhgsCh2KyAAy#tbm=isch&q=akvaryum+hava+hortumu+t+aparat%C4%B1&imgrc=Ujmo-wCWEvfpoM%3A


Bazı arkadaşlar ise,hava kompresörü değil,iç filtre ile hava veriyor.Öyle olsa bile hava kompresör olması gerekir.Hacim 10 litre bile olsa.

İç filtre dahi akvaryum içi filtreler.Zamanında temizlenmelidir,aksi taktirde zararlı mikroplar oluşur.Dış filtre 6 ayda veya yılda 1 temizlenmelidir.2 yıl da bir en fazla malzemeleri yenilenmelidir.Elyaf,gerekirse 3 ayda yoksa her temizlikte zorunlu yenilenmelidir.En küçük mikropları tutan elyaftır,bu sebeple çabuk kirlenir.

Nasıl bir hava ucu almalıyım,esnek hava taşı mı ? Hava taşı mı ? Hava topu mu ? Yuvarlak hava taşı mı ?

Bu soruların cevabı tamamen size kalmıştır,arkadan eyer,düz havaya doğru gitsin,çubuk gibi der ve az yer kaplasın ister iseniz.Hava topu.Eğer kuma gömeceğim düz olsun der iseniz,hava taşı.Eğer esnek bükülebilen bir madde lazım ise.Esnek hava taşı alın.İkisine de yerim yok ama bol hava istiyorum der iseniz,yuvarlak hava taşı alın.

Hava topu,için az güçte ekipman gerekir.Hava taşı,esnek hava taşı ve yuvarlak hava taşı için.Güçlü hava kompresörü gerekir.

Dış filtre almalı mıyım ? 100 litre ve üstü akvaryumlarda olması gerekir.Aldığınız balık türünün pislikleri kaba ise kullanmanız gerekir.



Arkadaşlar bunlar,güncel sorular için.Zamanla daha deaylı ve hepsini yazacağım.

Keyifli Hobiler


Beğenenler: [T]158054,Tosbicik[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir