Ekol 15 malzeme sıralaması


serhancalikÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 705
serhancalikÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2013 14:14
Uzun bir aradan sonra 120 litrelik akvaryumumu tekrar faaliyete geçirdim. filtre kirli suyu alttan alıp temiz suyu üstten veren bir filtre buna paralel sıralamayı şöyle yaptım.

en alttan üste doğru sıralayacak olursak;

1-seramik
2-biobal
3-sünger
4-elyaf
5-zeolit
6-elyaf(ince 1 cm lik bir elyaf . zeolitin es kaza motora kaçmasını engellemek için.)

Bu arada her malzemenin arasına ince 1 cmlik tabakalar halinde elyaf koydum.sizce iyi bir dizilim olmuş mu? birde filtrenin pervane ile bazen sıkıntılar yaşıyorum. fişten çıkarıp taktığımda dönmeyebiliyor.böyle  bir durumda komple söküp pervaneyi çıkarıp takıp çalıştığını görüp öyle tek parça haline getiriyorum bu şekilde tekrar çalışıyor. ama her an durma riski var. pervanenin deforme olduğunu nasıl anlayabilirim.pervanenin iki ucunda bulunan plastikler fazlasıyla yapışkan bunun sebebini çözebilmiş değilim. filtreyi yaklaşık 6 aydır hiç kullanmadığım içinde eskidende böylemiydi değilmiydi hatırlayamıyorum.Yeni bir pervane ile sorunu çözebilir miyiz acaba ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cnk52Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1146
cnk52Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2013 15:46
Sıralama olarak önce sünger karşılamalı kirli suyu, daha sonra, zeolit, zeolitin altına 1 kat elyaf sererseniz sepetin altından tanelerin düşme ihtimali olmaz, su akvaryuma dönmeden önce son aşamada seramik olmalı(bioball kullanmadım bilgim yok malesef yeri konusunda).
Her katmana elyaf koyarsanız tıkanma yapabilir diye düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir