ELEŞTİRİ


ACEMİÇevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 95
ACEMİÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2009 22:52
Genel foruma içparazit bulaşıcımıdır diye sorduğum bir mesaj yazdım. Mesajı yanlış yere açtığım için taşınmış ve şablon uygun olmadığı içinde silinmiş olduğunu gördüm.
Site kurallarına tabiki uymak gerekir.
Ancak bence konunun silineceğini bildiren özel mesajda en azından bu soruya cevap verilebilirdi.
Çünkü bulaşıcı ise benim zaman kaybetmemem gerekir. Yok değilse de bunu belirtebilirlerdi.
Geçenlerde Uludağda ölen genç içinde telefon firmasının kuralları bilgi vermeyi yasaklıyordu. Bu durumu sanırım hepimiz eleştirmişizdir.
Amacımız burada baktığımız canlıların saglıklı ve iyi şartlarda bakımını teminen bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmak ise kurallar anımsatılırken bile sorunun çözümüne katkı sağlanabilir diyorum.
Çünkü biz kuralları uygulamaya çalışırken bir veya daha çok canlının hayatı son bulabilir.
O mesajları okuyunca samimi olarak söylüyorum eve gelip hasta balığı klozete atmayı bile düşündüm. Ama bu imama kızıp namazı bırakmaya benzerdi ve yanlıştı.
Sorumu doğru forumda ve uygun şablonda yenileyeceğim.
Sadece kaybedilmiş zamana ve tehlikeye atılan canlılara dikkat çekmek istediğimden eleştirimi de sizlerle paylaşmak istedim.
Bu kadar duyarsızlığı hassasiyetlerin yüksek olduğu bu sitede görmek beni şaşırttı ve üzdü.
Kurallar gereklidir. Hata yapan üyeler uyarılabilir doğruya yönlendirilebilir. Buna sonuna kadar katılıyorum.
Yalnız söylemek istediğim bu gibi hastalık durumlarında en azından bilgi vermek zor olmasa gerek.
Saygı ve sevgilerimle
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kursatufukcoskunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/05/2004
İl: Istanbul
Mesaj: 1255
kursatufukcoskunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2009 00:51
Haklılık payınız var ancak bu gibi sorulardan forumumuzda oldukça fazla miktarda var.Ufak bir aramayla istediğiniz cevaba ulaşırsınız,hemde hemen.

Örneğin şu konuya bakınız:http://www.akvaryum.com/forum/i%C3%A7_parazit_i%C3%A7in_organik__k210029.asp

Bu konuda iç parazitin bulaşıcı olmadığı yazılmış.Hiç beklemenize bile gerek kalmadan cevap alabiliyorsunuz ancak dediğim gibi haklılık payınız var bu konuda,belki bir uyarılma mesajı olabilir hastalıklarla ilgili konularda ama moderatör arkadaşlarda biraz yoğun çalıştıklarından mesaj atmaları biraz zorlaşabiliyor.

Saygılar...
ufuk1792009-02-13 02:34:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2009 01:17
Özgün Abi; ilk önce rahatsızlığa değineyim.

İç parazite sebep olan canlılar her daim balıkları bağırsaklarında yaşarlar ve bunların kökünün tamamen kazınması hem imkansızdır hem de gereksiz bir girişimdir. Yani bir balıkta olan iç parazit başka bir balığa bulaşmaz, zaten vardır.

Şimdi burada önemli olan balığın sağlıklı olmasıdır. Balığın gerek diyetinden gerekse dış etkenler veya başka rahatsızlıklardan dolayı sorun yaşaması ile beraber iç parazite sebep olan flageletler aşırı çoğalı ve balığın bağırsak mukozasının tamamen dağılmasına varan hasarlara sebep olabilirler. Birden fazla balıkta aynı anda görülmesi ise genelde akvaryumun sağlıksız olmasından dolayı tüm balıkların sağlığının bozulması ile olur.

Olaya gelince... Kimi zaman moderatörler arasında iletişim kopukluğu olabiliyor. Bir günde yüzlerce işlem yapıldığı düşünülünce her bir işlemi hepimizin bilmesinin imkansız olduğu görülecektir.

Yukarıda altını çizdiğim kısım epey önemli. Bu konuda bize hak vereceğini düşünüyorum. Malum, 25000 üyenin olduğu, her gün yüzlerce mesaj atılan bir forumda neredeyse her mesajı tek tek inceliyoruz.

Sorunun ile ilgili ayrıntıya girersek; konunun yeri bildiğin gibi genel bölümü değildir. Konun standart bir işlem olarak hastalıklar bölümüne taşınmış ki zaten burada olması gerekiyordu ve burada olması gerektiğinden şablonlu olması gerekiyordu. Bir bakıma şablonlu olması gereken bir konu genele açıldığı için silinmek kaderinde var.

Yalnız bu durumda senin sende saklı bir hakkın da mevcut. O da şablona uygun olarak aynı konuyu hemen o anda dahi açabilmendir. Buna bir engel yok, zaten konunun silinme sebebi şablonsuz oluşu ve şablona uygun olarak yeniden açılması.

Moderatörün konuyu silerken bilgilendirme görevi veya zorunluluğu ise mevcut değildir. Aynen konuyu açma hakkın olduğu gibi sen konuyu açtığında büyük ihtimalle silen kişi bilgisi dahilinde elinden gelen yardımı yapacaktır.


Eğer herhangi bir kızgınlığın varsa uamrım bu mesajından sonra geçmiştir. Biliyorsun, forumda moderatörler ve yöneticiler olarak mümkün olduğunca duygusallıktan uzak durmaya çalışıyoruz. Bir yetkili konu silebilir, üyeliği askıya alabilir ama asla gelip de "Bu kişi yanlış yere konu açtı, ne diye yardım edeyim" gibi bir tutum takınmaz. İkisi bizim bakış açımıza göre çok farklı şeyler.
onuruygun2009-02-13 07:31:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ACEMİÇevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 95
ACEMİÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2009 23:23
Kürşat bey vermiş olduğunuz konuyu bende buldum. Fakat balık türleri farklı olduğundan tereddüt ettim.
Eleştirimle ilgili Onur'un ve sizin yorumlarınıza katılıyorum.
Yanlış yere açılmış konu için yardıma gerek yok gibi bir yaklaşımın olmadığından eminim ve kimseye kızgınlığım olmadı. Sadece hepimizin bir çok kere yaşadığı bir sıkıntı(balıklarımızın hastalanması) nedeniyle belliki fazla duygusal davranmışım.
Üye adımdan da anlaşılacağı üzere ACEMİ'liğim devam ediyor.
Tüm üyelerin içten yaklaşımları ve yardımları ile uzun zamandır balık kaybetmediğimi söyleyebilirim. Malesef akvaryumlarım için henüz bitkili canlı doğuran diyemiyorum çünkü bitkiler için aynı9 sağlıklı ortamı henüz oluşturamadım. Bundan sonra ilk konum fotoğraflı olarak akvaryumlarımı paylaşıp bitkilendirme konusunda sizlerin öeri ve yardımlarınızı talep etmek üzere olacak.
Yardımlarınıza teşekkürler.
Sevgiylekalın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2009 01:02
Özgün Abi; anlayışın için çok teşekkürler. Bitki konusunda elimden geldiğince yardım ederim. Konu açınca beni haberdar edersin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir