Elma salyangozlarımdaki problem


z_g_hÇevrim Dışı

Kayıt: 23/02/2009
Mesaj: 226
z_g_hÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2009 19:00
Arkadaşlar pazar günü yüzde 50 ye yakın dip çekimi yaptım (normalde yüzde 20-25 gibi yapıyorum). Canlıları akvaryumdan ayırdım. İki adet red cap japon iki adet dişi elma bir tane midye var 55 litrelik akvaryumda. Akvaryumda dere kumu vardı ona sarılı kahverengili çakıllar ekledim biraz karıştırıp eskiden düz duran kumu biraz karışık yaptım tepeli çukurlu falan dalgalı yaptım. Bol miktarda fide vermiş olan elodamın fidelerini ayırıp onları sağ arkaya yaptığım tepeye güzelce ektim.

Olan ondan sonra oldu canlıları akvaryuma ekledim. Japonlarda ve midyede sorun yok midye koyduktan 10 dakka sonra hareketlenip kendini kuma gömüp yerleşti eski yerine. Japonlardada korku falan olmadı hala elimizden yem yiyorlar. Ancak 2 aydır baktığım dişi elmalar cama tırmandılar su hizzasına gelince kabuklarına çekilip kapakları sıkıca kapattılar yüzmeye başladılar. Aynı akşam erkek elma aldım bir adet onu akvaryuma ekledim onda sorun yok geziyor 3 gündür ama dişi elmalar 3 gündür yüzüyorlar suyun akıntısıyla bi o yana bi bu yana gidiyorlar.

Birde dişilerin antenleri hep içerdeydi sanırım. Erkeği koyunca antenler açık gezdi ama ertesi gün antenlerini kapatarak gezmeye başladı yada bilmiyorum acaba japonlar antenleri yedimi bilmiyorum zararı olurmu bilmiyorum bulamadım forumda

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

z_g_hÇevrim Dışı

Kayıt: 23/02/2009
Mesaj: 226
z_g_hÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2009 14:21
bilgisi olan yokmu arkadaşlar. salyongozların kapısı kapalı sanırım ölü değiller

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir