Elma Salyangozu Yumurta Problemi


macasÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 875
macasÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2014 14:56
Arkadaşlar iyi bir hazırlık neticesinde kaya kum v.s. tüm hazırlıklarımı tamamladım. İnşaAllah hafta sonu kuruluma geçeceğim ama aksilik bu ya elma salyangozlarım yumurtladı :) İlk defa da yumurta alıyorum. Ne zaman çıkar nasıl muhafaza etmem gerek, ne ile besliycem pek bilgim yok. Yavruları cüce vatozlarım yer mi onu da çok merak ediyorrum :S Çünkü kurulum aşamasında herkesi bir tanka toplayıp ana tankı boşaltacağım. Erteleyeyim diyeceğim ama bir arkadaştan da balık ayırttım sağolsun bir ay müsade etti bana. Çıkmazdayım :S Bilen dostlar lütfen bir yardım edin, bir akıl verin. Şimdiden herkese çok teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahim,07Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2013
İl: Antalya
Mesaj: 1330
ibrahim,07Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2014 15:12
Merhaba forumda elma salyangozu yumurta yazarsanız arama yerine orta teknikler var saklama kabında muhafaza edip yumurtaları çıkmasını sağlayabilirsiniz bu şekilde hem diğer balıklardan kurtarmış olursunuz ama zaten elma salyangozu akvaryumun su olmayan yerine yumurtlamışdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2014 15:20
Onlar bir kez yumurtlamaya başlayınca sürekli yumurtlarlar 18 güne yakın çıkar yumurtadan yavrular, yeni akvaryumu kursanız kapak altında buharlı ortamda muhafaza edecek biryer yapıp su dışıda oraya koysanız kozasını alıp yine çıkarlar orada. Beklemenize gere kyok, bir kerede yumurtlamaya başlayınca art arda yumurtlarlar bu olmazsa sonrakinden çıkarlar. Birde çokta iyi birşey değil tüm akvaryumu istila ederler zemini özellikle dip balıkları salyalarından rahatsız oluyor dışları kızarabilir dip balıklarının çünkü yüzlerde elma salyangozu büyüdükçe zemindeki kumda salya bırakıyorlar. Ben yumurtladıkça elma salyangozları kozasını atarım kağıt peçeteyle alıp. Atmasaydım şimdiye herhalde 10.000 elma salyangozu olurdu herhalde 2 sene içinde :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir