Eminönü İzlenimleri


BlitzÇevrim Dışı

Kayıt: 31/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 207
BlitzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2011 22:44
Çok kalabalık, alanlar dükkanlar çok dar. Aralık ayında hiç ısınma aracı olmadan, çoğu da yavru hayvanların dışarıda tutulması sağlıkları açısından doğru değil. İçeride sadece, dışarıda hiç yaşama şansı olmayanlar var, onlar da balıklar. İşlek bir yer, herkes bir uğruyor gibi ama alan dar. Keşke dedim dükkanlar onlara ayrılmış daha geniş bir yere taşınsa ama o muhitte zor tabi. Ama nereye taşınırsa taşınsın hobicilerin gideceğine eminim, Kurtköye taşınsa bile ben giderim. Ayaküstü olduğu için uğrayanların çoğu kuru kalabalık, 50 liraya çocuğuna çeşit yapmaya çalışan veliler. Esnafa sorsan biz parayı onlardan kazanıyoruz da diyebilirler. Her şekil müşteri var. "Bu, bunla yaşar mı?" diyen de var, iç parazit teşhisi koyan da. Balıklarda çok sağlıklı, tertemiz tanklarda bakılanlar olduğu gibi tamamı mantar olmuş, üzerlerinden sümüğümsü yapıların döküldüğü cichlidler de vardı. Nadir türler ise azdı hep standart piyasa balıkları. Epey de turist geziyor tabi ve onların hipermarketi andıran pethopları yanında bizim pazar nasıl geliyordur siz tahmin edin ama bunun yanında egzotik geliyor olabilir. Artıları; tek tük ticareti değil hobiyi düşünen esnaflar, bir çok dükkanın bir arada olması, açık havada olmasından adamı bayıltan, iyi havalandırılmayan kirli petshop kokularının olmayışı..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FauFauÇevrim Dışı

Kayıt: 20/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 229
FauFauÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2011 23:20
Bende cumartesi oradaydım.İnternet sitesi olan bir petshop sitesindeki 9 tl lik yemi 15 tl diye etiketlemiş.Yemi sorduğunuzda al 15 Tl diye elinize tutuşturuyor.Bir anda neden buraya kadar geldim internetten alsaydım daha ucuza alırdım gibi bir hisse kapılıyorsunuz.Sitenizde bu kadar diye uyarınca sitelerinden bakıp veriyorlar.Ancak sadece sitenin farkında olanlara.Sitelerinde vade farksız 6 taksit olan ürünleri dükkanlarında olan müşterilerine vade farkı koyarak satmaya çalışıyorlar.Bu petshop en düzgünleri hele diğerlerini hiç anlatmıyayım tropikal balıklara granul cichlid yemi önerenler neler neler saymakla bitmez.Bir dükkanda 2 Tl olan melekleri başka bir dükkanda 6 Tl ye bulabiliyorsunuz.
 
Saygılar... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

teknisyen-1982Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 242
teknisyen-1982Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2011 23:36
Bir eminönü klasiği daha bence orası kurtlar sofrası kim ne tutturursa gidiyo barış bey size de aynen katılıyorum firma ismi lazım değil adam site kurmuş binbir vaatler veriyo gidiyorsun bambaşka bir dünya bence orasının yetkili kişilerce denetlenmesi lazım bu hobiden insanları soğutuyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CaesarÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2011
İl: Yurtdisi
Mesaj: 372
CaesarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2011 23:44
Eskiden beridir kanayan bir yaradir Eminönü cicek pazari, iptidai dükkanlarda alt alta üst üste hayvanciklar, minicik kaplarda kaplumbagalar, ufacik kafeslerde disarda titreyen ve cogunlukla alindiktan kisa sürede ölen yavru kedi köpekler... Gözünü para hirsi bürümüs akvaryumun sanatindan biliminden uzak insanlarin baska türlü bu isleri yürütmes düsünülemezdi zaten. Icerdeki agir kokuyu hatirlarim Istanbulda 90 li yillarda akvaryumuma malzeme almaya gittigim zamanlarda... Bikti ve canli cesidi bilinen türler disinda cok yoktu zaten, olanida sogukta posetin icinde eve götürene kadar hasta ve telef etmessen. Umarim en kisa sürede yikilir ve yokolur gider, daha cagdas isin ehli insanlar emek ve zaman harcayarak bu isi yapar ve digerlerine sevdirir. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir