En ucuz Tüplü CO2 Sistem


MoonCrown41Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/10/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 366
MoonCrown41Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 09:07

Merhaba arkadaşlar. Başlıktan da anlaşılacağı gibi  tüplü co2 sistem kurmak istiyoruz. Kardeşimin bitkili tankını yaklaşık 7 ay önce  kurduk. 150 Lt bol bitkili 72 w aydınlatmalı. Hiç co2 olmadığı için bitkiler yavaş gelişiyor. Şimdi  hem en ucuz co2 sistemi kurmak istiyor hem de en zahmetsizini    Ben kurduğum high tech de bu kadar zorlanmadım valla.

 

Biraz da tankı tanıtayım. Tankta  sadece şelale filtre var. Biyolojik sistem o kadar iyi oturdu ki balıkların elektrik kesildiğinde ne zaman oksijen ihtiyacı duyup su yüzeyinde toplanacağını merak edip deneme yaptık. 7-8  saat sonra birşeylerin ters gitmeye başlayacağını düşünürken  10. Gün   artık yeter deyip (tatil hayalleri kurarak) tekrar ışıklandırmayı ve filtreyi çalıştırdık.  Canlı yükünün bu örnekten sonra belki bir önemi yok ama ben belirteyim yine de  2 melek (yavru alındı damızlık altı oldular),  5 rasbora,  2  kılıçkuyruk,  20 civarı damızlık ve damızlık altı moli ve bu canlıdoğuranların onlarca yavrusu,  20 kadar damızlık karides + yavruları, görünür 30 adet üzerinde helena,  irili ufaklı 20 kadar midye (2 öbek).   

 

 

Bu sistemi kurmak bilmiyorum mümkün müdür, ben  sorularıma geçeyim.

 

1-      150 lt için saniye de 1 damla gece gündüz açık co2 canlılar için  gece tehlikeli olabilir mi ?  Daha yüksek bir sayı da önerebilirsiniz, daha düşüğünü ayarlamak biraz zor olabilir.

 

2-      Gece gündüz açık  dememizin sebebi elimde fazla olan 5 lt tüpe sadece regülatör ve ince ayar vanası alıp maliyeti düşürmek istiyoruz. Selenoid aç kapa yaptıktan sonra ayar kaçması  gibi sorunlarla uğraşmak da istemiyor. Evlerimiz uzak  olduğu için her seferinde gidip yardımcı olmam mümkün değil, onun kendine yardımcı olması hiç değil En iyisi tüp dolumdan doluma gidip ayar yapmam.

 

3-      Bu sistemi kuracak en uygun yerli çift manometreli ve ince ayarsız regülatör  tavsiyesi vermeniz mümkün müdür ?

 

4-      İnce ayar vanasını ayrı almak istiyoruz çünkü  bazı yorumlarda şöyle bir şey okudum. “Regülatörün ince ayarına güvenmeyin, akvaryumun hassas ayarı için uygun olmayabilir, bu iş için yapılmış 0.1 hassasiyet ince ayar vanasını alın. Hem ince ayarsız regülatöre de daha az para vermiş olursunuz” .

Şayet tavsiye edeceğiniz ve ayarına kesinlikle güvenebileceğimiz ince ayarlı  regülatör varsa (ucuzundan) yazarsanız çok sevinirim. Yukarıdaki önermeye katılıyorsanız hassasiyetine güvenilir ince ayar vanası tavsiyesi isteyeceğim

 

5-      Tankın içinde hava motoru açmak istemiyoruz ışıklandırmayı mahvediyor malum. Şelale filtremizin içinde suyun ilk girdiği alanı boş kullanıyoruz. Gerekirse buraya bir hava taşı koyup sistemi geceleri oksijence zenginleştirebiliriz. Gerek olur mu veya geceyi atlatmak için yeterli gelir mi ?

        6-    Bu sistemde sorunsuz işleyecek en uygun fiyatlı difüzör marka ve model tavsiyeleriniz.  

 

Şimdilik sorunlarımız bunlar. (daha ne olsun )  Yardımcı olursanız çok sevinirim  . Saygılar.



Güncel 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MoonCrown41Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/10/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 366
MoonCrown41Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2013 23:07
Bir Allahın kulu cevap vermedi. Vay arkadaş beee

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kerem KalkanÇevrim Dışı

Kayıt: 22/10/2012
İl: Bursa
Mesaj: 328
Kerem KalkanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2013 15:26
Co2 ışıklar açıkken verilirse daha iyi olur, geceleri pek işe yaramaz. Aksine geceleri hava motoru çalıştırabilirsiniz.

Uygun fiyat ararken, sürekli sorunlar çıkaracak bir ürüne sahip olmanızı kimse istemez. O yüzden kaliteli ve bütçenize göre olanı almanızı tavsiye ederim. ( her ne alırsanız alın )

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yusuf_06Çevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 994
Yusuf_06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2013 14:02
1- Normal büyüklükte bir akvaryum için gece gündüz saniyede 1 baloncuk zarar vermez.
2- selenoidde aç kapat ayar bozulması pek olmaz zaten selenoidde pek pahalı değil.
3- yıldız 5950 modeli.
4- İnce ayar vanasını ayrı alın ince ayar vanalı olanlar hantal büyük olur ayarı bize yaramaz.
5- uygun bitkilendirme yapılırsa bol miktarda havalandırmaya gerek kalmaz havalandırma olursa co2 miktarı düşer. Su yüzeyi ne kadar hareketsiz olursa sudaki co2 o kadar artar stabil olur.
6-akvaryum içi uygunsa el yapımı vortex tavsiye ederim %100  co2 cözer sorunsuz kullanırsınız. Uygun değilse seramik difüzör kullanın.
7- Benim konularımı okuyun bende zamanında çok cebelleştim.
8- Bitkili tank zordur hadi hayırlı olsun.
9- Sadece co2 yeterli olmaz co2 yanı sıra sıvı gübrede kullanın farkı anında görürsünüz.
10- Işıklandırmanız kuvvetli olsun .
11- Kolay gelsin :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir