Epalzeorhynchos Bicolor Çok Saldırgan, Ne Yapmalı?


AkvaryumSanatiÇevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2016
İl: Ankara
Mesaj: 16
AkvaryumSanatiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2016 20:14
Merhabalar,

Epalzeorhynchos bicolor türünde çöpçü baligi diye zamanında satın aldığımız ve ciklet türü balıklarla uyumlu yaşayan bir balığımız vardı. Daha sonra Japon balıklarıyla aynı akvaryuma geldi, ama onları kovaladı. Sonra bir küçük bir büyük akvaryumda vs. Kaldı. En son japonlardan ayırmak için almaya çalıştığımızda (yakalaması zordu bayağı), stres zamanlarında olduğu gibi rengi beyazladi biraz. Normalde kendi siyah, kuyruğu turuncu. Normal eski rengine dönmesini bekledik ama dönmedi. Bir büyük deniz kabuğu var hep onun içinde hiç çıkmıyor çok uzun süreden beri. Çok az hareket ediyor. Ama akvaryumda başka balık oldu mu arada bir çıkıp kovalıyor. İnsanları görünce de korkup saklanıyor yine deniz kabuğuna.

Bu arkadaş, küçük akvaryumda kendi kabuğundan çıkmadan, ramshron salyangozlarla birlikte yaşıyordu. Ama iki tane daha balık geldi şimdi akvaryuma, ciklet türünde.
Biz Japonlara saldırıyor, cikletlere saldirmiyor diye dusunmustuk ama forumda okuduğum kadarıyla büyüdükçe daha agresif olabiliyorlarmış.

Şimdi benim sorum, bu balığı ne yapmalı? Su an geçici olarak bi kovada kalıyor içinden hiç çıkmadığı deniz kabuğuyla birlikte. Bunu akvaryumcular alır mı bilmiyorum, zaten rengi de hafif beyaz hala, eski haline dönmedi hiç. Herhangi bir çözüm öneriniz var mıdır?
[:?][EDIT]AkvaryumSanati,2016-04-20 20:19:00[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AkvaryumSanatiÇevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2016
İl: Ankara
Mesaj: 16
AkvaryumSanatiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2016 13:40
[:(]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir