Erkek maymun kafam mutlu olucak mı?


Scooant07Çevrim Dışı

Kayıt: 28/05/2006
İl: Antalya
Mesaj: 697
Scooant07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2006 15:16

Arkadaşlar şimdi üzerimi giyinirken bir yandanda yazıyorum.Şimdi maymun kafa erkekğime 7 cm lik dişi alıcam.Bende 3 erkek var.Bunların tekini götürücem ve red devil(ama bendeki siyah) götürücem takasla dişi alıcam.Takasa gireceğim erkeğim 5 cm boyunda red devil se 5 cm boyunda.Erkeğimin malavi akvaryumunda çiftleşmesi mümkünmü.Yeterince kaya ve ters çevrilmiş saksı var.

Saygılar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mc_zahirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/01/2006
İl: Ankara
Mesaj: 495
mc_zahirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2006 19:05

    Takas kısmında kafam karıştı ama anladığım kadarıyla erkek maymunkafanıza 7cm lik dişi alacaksınız.Balıklarınız damızlık boy , önceden eş tutmuşsa tekrar eş tutma ihtimalleri biraz daha az.Eş tutukları zaman rahatlıkla malawi akvaryumunda yavru verirler.Ama siz yavruları alabilirmisiniz orası biraz mechul.Çünkü akvaryum karışıksa yavruları diğer balıklar yiyecektir.

    Şöyle yapabilirsiniz.Yumurtladığını gördüğünüz zaman takibe alırsınız.Onlar yumurtalarını korurlar zaten(tabi akvaryum ve balıkların durumuna göre koruyamayabilirlerde).Sonra 5-6 gün içinde sanırım onlar yavru olmaya başlar ve yuvanın içinde yüzdüğünü görürsünüz.Ondan sonra yuvayla birlikte yavruları başka biryere ayırabilirsiniz.Dişiyide yavruların yanına koyarsanız yavrulara büyük bir zevkle bakacaktır.

   Diğer yöntem akvaryumu bölmek.Çok güzel ve sağlam bir yöntemdir.Hiçbir yavrunuzu kaybetmeden anaçlarla birlikte büyütebilirsiniz.

  ( Daha balıklar ortada yok belki ama ben yavru alma kısmına girdim.Çünkü yazıyı okuyan diğer arkadaşların işine yarayabilir.)

  Erkek maymunkafanız eğer dişiyle anlaşıp eş tutarsa eminim mutlu olacaktır.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir