ERKEK SİLVER VELİFERA DERT OLURMU BAŞIMA ?


42lepistes42Çevrim Dışı

Kayıt: 04/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 12
42lepistes42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 22:09
Merhabalar !

Öncelikle 120 litrelik tankıma 2 erkek 4 dişi lepistes ve 3 adet cüce vatoz alarak balıklarımı yetiştirmeye başladım.10 gün sonra ana tank içerisinde ayırma yapmadan lepisteslerimden 15-20 civarı yavru elde ettim. Belli bir süre sonra akvaryuma diğer canlı doğuranlardan ekleme fikri doğdu aklımda. Moli almakta karar kıldım. 1 Erkek 3dişi şeklinde almaya karar verdim ki tam alırken 1adet silver velifera erkeği gördüm gösterişi beni etkiledi. Moli erkeği yerine 1erkek silver verifera ve 3 dişi moli 3 tanede komando çöpcü aldım. İlk anda lepistes yavruları aklıma geldi bu yeni balıklar acaba yavruları yer mi diye düşündüm. Erkek velifera yavruları bazen kovalıyor ama çok şükür 1 haftalık yavrular kaçacak yer buluyor. Benim ise daha ilk günden içime kurt düşürdü bu velifera.Çünkü aldığım 3 dişi moli de büyük ihtimal hamile ve bu velifera 3 dişi moliyi hiç rahat bırakmıyor devamlı abartısız her dakika dişileri kovalıyor çiftleşmeye çalışıyor. Dişilerin yorgun düşüp ölmesinden korkuyorum. Tavsiyeleriniz ve önerileriniz varsa benimle paylaşırsanız çok sevinirim.

Aşağıda paylaştığım fotoğrafları çekerken bile devamlı dişi moliye kur yapıp çiftleşmeye çalışıyordu.Fotoğraflarda da bu gayet net bir şekilde ortada.





Saygılarımla
Hayırlı Akşamlar...







SERDAR TOSUN
SEYDİŞEHİR-KONYA
YAŞ 25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cujo®©Çevrim Dışı

Kayıt: 10/04/2011
İl: Balikesir
Mesaj: 292
Cujo®©Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 23:34
Sorunuz hakkında bir yorumum yok. Lakin fonu değiştirmeniz düşüncesindeyim. Daha sade yada tek renk fonda balıklarınızın daha ön planda olacağı kanısındayım. Bu şekilde göz yoruyor.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir