Erkeksiz Sarı Prenses Tankım


iltasÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 308
iltasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2012 09:40
200 litre tankıma 2-3 ay kadar önce boyları 1,5 - 4 cm arası değişen 20 adet sarı prenses aldım. 4 cm olanlar şu an 6-7 cm oldu. Akvaryumcu bir abime, ev taşırken balıkları 4-5 günlüğüne bıraktım. Daha sonra alırken balıkların anüs-vent kontrolü yaptık, büyük 9 balığın 1'i hariç hepsine dişi dedi Nasıl bir şanssa artık. Hatta bir iki tanesi yavru alacak duruma gelmiş dedi.
Balıkları eve götürüp tanka attım. 2-3 gün sonra en büyük olan dişi bütün diğer balıkları bir tankın bir köşesine kovaladı. akvaryumun yarısından fazlasını kendisine ayırdı. Yanına kendisinden biraz daha küçük bir dişi geldi. Ben bu balığı önce erkek zannettim. Büyük dişi kumun üstünde döne döne, titreye titreye yumurta bıraktı,  benim erkek zannettiğim diğer dişi de yumurtaları ağzına aldı. Şimdi yumurtalar bırakan dişinin değil de ondan biraz daha küçük olan diğer dişinin ağzında. Akvaryumcuya sordum. O yumurtalardan yavru çıkmaz dedi. Balıkları izlerken küçük olan dişiyi erkek sandığım için sevinmiştim yavru alacam diye, ama yumurtaları o ağzına alınca çok garibime gitti. Dişi yumurta bıraktı erkek yumurtaları ağzına aldı zannettim Böyle garip bir olay geldi başıma, sizlerle paylaşmak istedim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

METALLAQUAÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 471
METALLAQUAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2012 12:41
Koloni davranışlarında olası durumlar özellikle tropheuslarda kolonide erkek olmaması durumunda bir dişi koloniyi sahiplenmek amacı ile erkek gibi hareketler sergileyebilir... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir