evcilal.com hakkında.


EvcilAlÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 29/08/2008
İl: Adana
Mesaj: 356
EvcilAlÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2013 12:08
[QUOTE=Akvarist Görkem][QUOTE=EvcilAl][QUOTE=Akvarist Görkem]Kapıda ödeme seçeneğinde ayrıca 5 TL hizmet bedeli almanızın sebebi nedir ?[/QUOTE]

Merhaba , 
5TL hizmet bedelini biz almıyoruz. Taşıma bedeli haricinde , kargo firmasının tahsilat için talep ettiği rakamdır ( tarafımızdan 6TL+KDV alınıyorken biz bunun 5TL'sini KDV olarak yansıtmak zorunda kalıyoruz ). Bu uygulama tarafımıza özel bir uygulama değildir , hemen hemen her sitenin uygulama zorunda kaldığı bir durumdur.
Bilginize sunarız...[/QUOTE]

Üstadım, doğru mu anladım? Tüketici mal bedelini EvcilAl'a veriyor, tüketici veya EvcilAl'da ürün tutarına göre taşıma bedelini Sürat Kargo'ya veriyor ancak Sürat Kargo tüketiciden ayrıca 5 TL'mi alıyor?
[/QUOTE]

Durum şöyledir ;

Kapıda ödeme seçen müşterilerimiz ( ister kart ister nakit olsun ) için sistem tarafından sipariş fatura altına sabit olarak ( alınan ürün bedeli ne olursa olsun ) 5.00TL eklenmektedir . Bu bedel hali hazırda her kapıda ödeme siparişi için tarafımızca sizlerden tahsil edilip ; kargo firmasına yine tarafımızca ödenmektedir . Yani siz size gelen fatura altındaki tutarı ( yani kapıda ödeme bedeli içerisine eklenmiş hali ile... ) ödemektesiz , ayrıca bir de kargo firmasına bedel ödememektesiniz.
Yani tüketicen alınan toplam bedelden , kargo firması gönderici firmaya, tahsilattan o bedeli düşerek tahsilat ödemesini gerçekleştiriyor.
Bilginize sunarız , umarız faydalı olmuştur.  
EvcilAl2013-11-13 12:10:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umitmusluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/10/2013
İl: Tekirdag
Mesaj: 592
umitmusluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2013 14:39
Evcilal.com dan aldığım yem ve filtre malzemesi bugün elime ulaştı. Yaptıkları işle son derece ilgililer herkese tavsiye ederim. Sitelerinden mail yoluyla sorduğum basit bir soruyu bile bana telefon yoluyla ulaşarak cevaplama nezaketini gösterdiler. Kargonun paketlemesi gayet iyiydi. Yemler ayrı ayrı plastik kapların içinde taze olarak elime ulaştı. Henüz geribildirim yapma yetkim olmadığı için buraya yazmayı uygun gördüm. Yaptığım sorunsuz alışveriş için kendilerine teşekkür ediyorum.

Beğenenler: [T]56232,EvcilAl[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

firtina16Çevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2011
İl: Erzurum
Mesaj: 1014
firtina16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2013 18:39

Sipariş ettiğim yemler bugün geldi. Her zamanki gibi saklama kaplarına konulup; itinayla  paketlenmiş köpük dolu kutuya streç film kaplanarak yerleştirilmiş.Kutu 5. kattan düşse eminim yemler dağılmaz.

İşiniz gücünüz rast gitsin. Hayırlı satışlar.....


Beğenenler: [T]56232,EvcilAl[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onur_0606Çevrim Dışı

Özel Üye
[C]3,1,114398[/C] [B]8028,2[/B] [C]2,3,114398[/C]
Kayıt: 06/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 886
onur_0606Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2013 21:41
Ben de üçüncü siparişimi biraz önce verdim. Sipariş vermeden mail yoluyla stok durumunu sordum beş dakika geçmeden cevap verdiler. Kargo paketleme ve gönderim hızından bahsetmeme bile gerek yok. Mükemmel bir firma. Teşekkürler...

Beğenenler: [T]56232,EvcilAl[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EvcilAlÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 29/08/2008
İl: Adana
Mesaj: 356
EvcilAlÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2013 13:44
Değerli yorumlarını esirgemeyen değerli akvaristler ,
hepinize ayrı ayrı teşekkür eder , nice güzel birliktelikler dileriz.
Saygılarımızla...  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

djshadowÇevrim Dışı

Kayıt: 17/03/2012
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 81
djshadowÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2014 17:09
Evcilal.com sitesinden akvaryum için garantili ibaresi olması nedeniyle Sera marka hava motoru aldım, birçok yerde daha uygun olmasına rağmen, daha sonra ürün arızalandı,defalarca aramama rağmen beni sürekli başka bir firmaya yönlendirdiler, ürünü kendilerinden almama rağmen başka bir firmaya göndermem gerekiyormuş, onada tamam dedik, ancak söyledikleri firmaya ulaşmak mümkün olmadı,dedikleri isimde kargoda anlaşmalı firma çıkmadı, ürün elimde kaldı yenisini baka bir siteden satın aldım, daha sonra bende ürünü kendi adreslerine gönderdim konu hakkında mail attim ancak arayarak kabul etmeyeceklerini söylediler. Bu arada ben 2-3 kez kargoya gittim geldim. Harcadığım zaman, yaktığım yakıt ve kargoya ödediğim paralar yanıma kar kaldı. Kimseye tavsiye etmiyorum, paranızla rezil oluyorsunuz. Benimde iki kez alişverişim oldu, ürünler bozulmaz kargoda vs. sorun çıkmazsa siz parasını verip kullandığınız ürün için memnun olabilirsiniz, ama firmanın asıl kalitesi bu gibi garanti durumlarında kargo sorunlarında iade vs vs. durumlarda belli olur. Alişveriş yapacakların bilgisi olsun!!!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EvcilAlÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 29/08/2008
İl: Adana
Mesaj: 356
EvcilAlÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2014 01:59
[QUOTE=djshadow]Evcilal.com sitesinden akvaryum için garantili ibaresi olması nedeniyle Sera marka hava motoru aldım, birçok yerde daha uygun olmasına rağmen, daha sonra ürün arızalandı,defalarca aramama rağmen beni sürekli başka bir firmaya yönlendirdiler, ürünü kendilerinden almama rağmen başka bir firmaya göndermem gerekiyormuş, onada tamam dedik, ancak söyledikleri firmaya ulaşmak mümkün olmadı,dedikleri isimde kargoda anlaşmalı firma çıkmadı, ürün elimde kaldı yenisini baka bir siteden satın aldım, daha sonra bende ürünü kendi adreslerine gönderdim konu hakkında mail attim ancak arayarak kabul etmeyeceklerini söylediler. Bu arada ben 2-3 kez kargoya gittim geldim. Harcadığım zaman, yaktığım yakıt ve kargoya ödediğim paralar yanıma kar kaldı. Kimseye tavsiye etmiyorum, paranızla rezil oluyorsunuz. Benimde iki kez alişverişim oldu, ürünler bozulmaz kargoda vs. sorun çıkmazsa siz parasını verip kullandığınız ürün için memnun olabilirsiniz, ama firmanın asıl kalitesi bu gibi garanti durumlarında kargo sorunlarında iade vs vs. durumlarda belli olur. Alişveriş yapacakların bilgisi olsun!!![/QUOTE]

Sn. Musa BABA, 

2012-05-07 23:22:03 tarihinde tarafımızdan faturası ile satın aldığınız ve sorunsuz teslim aldığınız ve bugüne kadar da kullandığınız ürünün 19 ay sonra arızalanması sonucu tarafımıza başvurdunuz ve size bir başkası diye adlandırdığınız , fakat tüketici hakları kanunu gereği ( bknz ve dikkatlice inceleyiniz madde 58 ) sorumluluğu bulunan İthalatçı firma Seromoni'nin yetkili satıcısı ve yetkili teknik servisi Orijin ltd.Şti.'ne başvurmanız önerisi ile adres ve telefon bilgilerini tarafınıza bildirdik. Ayrıca "defalarca aramama rağmen beni sürekli başka bir firmaya yönlendirdiler" ibarenizde tarih ve zaman belirtmemişsiniz , biz de bize sadece bugün attığınız mail ve doldurduğuz iletişim formu mevcuttur ve bu mailde ve iletişim formunda da , ürünü bize karşı ödemeli gönderdiğinizi belirtmişsiniz. Diyelim ki ilgili firmaya ulaşamadınız , bize ürünü göndereceksiniz , mail atmadan önce 5 adet telefon numara altyapımız bulunan 444 5 349 no'lu telefonda da mı ulaşamadınız da mı , ürünü karşı ödemeli gönderdiğinizi mail yolu ile bildirdiniz ( bunu da anlamış değiliz ).

Bununla birlikte ;  "söyledikleri firmaya ulaşamadım" demeniz de çok şaşırtıcıdır , zira Orijin Pet 0 312 350 30 00 pbx telefonu aradığınızda karşınızda muhattap bulabildiğiniz ender firmalardan bir tanesidir. Ayrıca "dedikleri isimde kargoda anlaşmalı firma çıkmadı, ürün elimde kaldı yenisini baka bir siteden satın aldım" anlatımınız ile neyi anlatmak istediğinizi anlayamadık. "Ürünü kendilerinden almama rağmen başka bir firmaya göndermem gerekiyormuş" şeklindeki anlatımınızı tek taraflı ve kişileri yanıltıcı buluyoruz; çünkü yasalar ve haklar açık ve nettir. Tarafınıza gönderdiğimiz ürün tarihi itibari le 7 gün içerisinde tarafımıza cayma hakkı kullanılarak iade edilebilirsiniz , fakat 2012 yılında satın almış ve kullanmış olduğunuz ürünü , ( eğer ki yetkili teknik servis değilse ) satıcı firmanın sorumluluğuna yükleyemezsiniz. O sebeple "karşı ödemeli tarafınıza gönderdim" dediğiniz ürünü satıcı kabul etmek zorunda değildir. Sizin davranışınızın üzüm yemek mi yoksa bağcıyı dövmek mi olduğunun takdirini de değerli akvaristlere bırakıyoruz. 

Telefonda da tarafınıza bugün aktardığımız ve yukarıda belirttiğimiz gibi sizi bir başkasına göndermiyoruz , size yardımcı olmaya çalışıyoruz ve sizi yetkili servise yönlendiriyoruz. Buraya yönlendirirken de size tekrar , iade iptal prosedürümüzü ( kaldı ki bu prosedür sipariş öncesi ekranda tarafınıza belirtilmektedir ) incelemenizi tavsiye ediyoruz.

6 senedir e-ticaret , 14 senedir mağaza işletme tecrübesinde olduğumuz işletmemiz , bugüne kadar hiçbir müşterisini mağdur etmediği gibi; %100 koşulsuz müşteri memnuniyetini ön planda tutmuştur ( bu zaman kadar yazılmış şikayet bulabilecek misiniz , lütfen internet ortamında bizi kıyaslayınız ). 

Üzücü , kırıcı ve suçlayıcı yaklaşım bile olsa her şikayet , öneri bizim için değerlidir.

Bilginize sunarız...

Not : Konu ; ilgili yetkili teknik servis ve satıcı Orijin Ltd.Şti. yöneticisi Kağan bey'e de burada yazdığınız link ile birlikte iletilmiştir. Başvurmanız dahilinde sorununuz , çözülecektir. 

Dip not : Arızalı ürün gönderiminde ; gönderi bedeli her zaman için göndericiye aittir , teknik yetkili firma ürün arızalı ise geri gönderimini kargo bedelini kendisi ödeyerek yapmaktadır , fakat teknik inceleme sonucu ürünün arızalı olmadığını kanaatine ulaşırsa , ürünü alıcı ödemeli gönderme inisiyatifindedir.

Saygılarımızla...

Evcilal.com
Burçin YALÇINKAYA
444 5 349
EvcilAl2014-02-02 02:54:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

djshadowÇevrim Dışı

Kayıt: 17/03/2012
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 81
djshadowÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2014 13:41
Bu konuya son mesajımı atmak istiyorum. Sanırım ürünün garanti süresi dolaması yakınsa bu bir eksi durum oluyor ki her yerde 2012'yı karartarak baskılayarak yazmışsınız, sizin nazarınızda böyle görünüyorsa bu başka bir konu neyse, gelelim hava motoruna bu ürünü ben satın aldıktan kısa bir süre sonra bozuldu tahmini 3-4 ay kadar, ben o tarihte size konuyu bildirmiştim, sizde beni orjin firmasına yönlendirdiniz ve 50 TL tutarındaki ürünü kargo ücreti bana ait olmak üzere göndermemi söylediniz, 10+10 toplam 20 TL kargo karşılığında yani, neyse ben firmayı aradım ve muhattap bulmakta zorlandım, sonra bana MNG kargo ile anlaşmalı dediniz, MNG ye gittim bahsedilen firmanın kaydı çıkmadı kargoyu yine veremedim elimde kaldı, bu arada tabi bir çok telefon görüşmesi oldu, yine neyse dedim, attım bir köşeye hava motorunu, yenisini aldım, şimdi ikinci akvaryum kurduğum için lazım olduğunda diğer firmaya daha önce gönderemediğim için size gönderim, olay bundan ibaret. Siz kargoyu kabul etmeyin bana iade edin ben 20 TL öder o hava motorunu geri alırım, sizden de bir daha bir şeyler almam, sadece bu yaşananlar bilinsin diye yazdım, ben daha öncede garantili ürünü servislere gönderim, böyle bir durumla asla karşılaşmadım, HP marka laptopum bozuldu telefonla aradım evden kargo gelip teslim aldı ödemesini de ben yapmadım, böyle bir şey beklemiyordum tabi ama bu şekil bir şeylerde beklemiyordum. Hava motoru ihtiyacı olan varsa da bu haliyle isteyene hediye ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EvcilAlÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 29/08/2008
İl: Adana
Mesaj: 356
EvcilAlÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2014 15:44
[QUOTE=djshadow]Bu konuya son mesajımı atmak istiyorum. Sanırım ürünün garanti süresi dolaması yakınsa bu bir eksi durum oluyor ki her yerde 2012'yı karartarak baskılayarak yazmışsınız, sizin nazarınızda böyle görünüyorsa bu başka bir konu neyse, gelelim hava motoruna bu ürünü ben satın aldıktan kısa bir süre sonra bozuldu tahmini 3-4 ay kadar, ben o tarihte size konuyu bildirmiştim, sizde beni orjin firmasına yönlendirdiniz ve 50 TL tutarındaki ürünü kargo ücreti bana ait olmak üzere göndermemi söylediniz, 10+10 toplam 20 TL kargo karşılığında yani, neyse ben firmayı aradım ve muhattap bulmakta zorlandım, sonra bana MNG kargo ile anlaşmalı dediniz, MNG ye gittim bahsedilen firmanın kaydı çıkmadı kargoyu yine veremedim elimde kaldı, bu arada tabi bir çok telefon görüşmesi oldu, yine neyse dedim, attım bir köşeye hava motorunu, yenisini aldım, şimdi ikinci akvaryum kurduğum için lazım olduğunda diğer firmaya daha önce gönderemediğim için size gönderim, olay bundan ibaret. Siz kargoyu kabul etmeyin bana iade edin ben 20 TL öder o hava motorunu geri alırım, sizden de bir daha bir şeyler almam, sadece bu yaşananlar bilinsin diye yazdım, ben daha öncede garantili ürünü servislere gönderim, böyle bir durumla asla karşılaşmadım, HP marka laptopum bozuldu telefonla aradım evden kargo gelip teslim aldı ödemesini de ben yapmadım, böyle bir şey beklemiyordum tabi ama bu şekil bir şeylerde beklemiyordum. Hava motoru ihtiyacı olan varsa da bu haliyle isteyene hediye ediyorum.[/QUOTE]

Musa bey ,
Konuyu farklı yere çekmeye hiç gerek yok , yasalar net ve açık , burada size yaptığımızın bir haksızlık olduğunu düşünmüyoruz , aksine her müşterimize olduğu gibi yardımcı ve çözümcü olmaya çalışıyoruz. 2012 vi karartarak belirtmemizin sebebi ürünün garantisinin dolmasına yakın olduğu değildir , ki garantisi devam eden ürünü belirtilen kurallara uygun şekilde ulaştırırsanız ve ürününüz  arızalı olduğu tespit edildiği durumda yenisini alma hakkına sahipsiniz , ürünü sanki 15 gün önce almışsınız ve ertesi günden beri bizden yardım istiyormuşsunuz gibi yansıtmış olmanızdan ötürüdür.
3-4 ay sonra dediğiniz konu ile ilgili bildirmiş olsanız da kanun gereği yapacağımız yönlendirme ithalatçı yetkili servisidir ( kanunda yazdığınız da linki ile belirtmiştim ). Üstelik belirttiğimiz gibi göndereceğiniz kargoda karşı firmanın anlaşmalı kargo olmasını araştırmanıza da gerek yoktur.
Bu mesajınız ister ilk ister son olsun , kanuna aykırı bir öneri ve yol izlemiyoruz.

Herkese keyifli hobiler dileklerimizle...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AlternatorÇevrim Dışı

Kayıt: 03/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 21
AlternatorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2014 13:18
biraz önce 4 adet ürün sipariş geçtim umarım istanbul a sorunsuz gelebilir malzemeler :) iki taraf içinde hayırlı olması dileğiyle beklemedeyim..

EK: 2. gün ve biraz önce kargo firması ürünlerimi sorunsuz bir şekilde teslim etti paketleme beklediğimden çok çok iyi teşekkürler evcilal.com :)
Alternator2014-02-07 16:03:18

Beğenenler: [T]56232,EvcilAl[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pelerinlikediÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6658,2[/B] [B]8038,3[/B]
Kayıt: 02/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1148
pelerinlikediÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2014 15:44
Hayvanlar için alışverişlerimi evcilaldan yapıyorum, aciliyeti varsa mutlaka fiyatına bakıp öyle petshopa gidiyorum. İşini gayet iyi yapan bir firma...

Beğenenler: [T]56232,EvcilAl[/T]
Teşekkür Edenler: [T]56232,EvcilAl[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Çevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 20/10/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 818
Çevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2014 23:09
evcilal.com'dan orjinal ambalajında 100 gr japon balığı yemi sipariş etmiştim. Yanlışlıkla 100 gr açık yem göndermişler. Durumu müşteri hizmetlerine bildirdim, sorunun neden kaynaklandığını belirtip, aynı yemin 500 gr'lık ambalajını özür niyetine göndereceklerini söylediler sağolsunlar. Bu gün de kargo geldi. evcilal bir problem çıksa bile müşteri lehine tatlıya bağlıyor. 
Başarılarının devamını dilerim...
bettaman2014-02-10 23:10:03

Beğenenler: [T]56232,EvcilAl[/T]
Teşekkür Edenler: [T]56232,EvcilAl[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cifi82Çevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2006
İl: Antalya
Mesaj: 111
cifi82Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2016 22:14
İlk defa alışveriş yaptım bu siteden,dün sipariş verdim bugün elime ulaştı; hız,güven,ilgi,alaka,hediye herşey on numara,teşekkür ederim...[:iyi:][:iyi:][:iyi:]

Beğenenler: [T]56232,EvcilAl[/T]
Teşekkür Edenler: [T]56232,EvcilAl[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

deriinmaviÇevrim Dışı

Kayıt: 04/12/2016
İl: Rize
Mesaj: 537
deriinmaviÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2016 03:23
Az önce bende bu siteden açık yemler ve dondurmuş artemia aldım rizede oturuyorum dondurulmuş yem bozulmadan erimeden gelebilecekmi acaba daha önce dondurulmuş yem deneyimi olan varmı bu bayi için konu çok uzun belki yazmislardir ama 13 sayfanın hepsini okuyamadım[:D]

Teşekkür Edenler: [T]56232,EvcilAl[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir