F-0 SARI VE YUNUS YAVRULARIM


ExtremEÇevrim Dışı

Kayıt: 21/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 33
ExtremEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2012 13:55
[QUOTE=tosyalı]Umut bey her türlü eleştiriye açık olmak lazım tabiki herkes doğruyu bilemez. Kendi bildiğinin doğru olduğunu savunanda çok olacaktır, belkide onlar gerçekten doğru söylüyor olacaktır bilgi paylaştıkça çoğalır. Sonuçta hobi şunun şurasında 4-5 yıldır hızlı bir gelişim kazandı herkesin bilgisi kulaktan dolma gibi bir şey,inandığımız bilgisine güvendiğimiz bir abimizin anlattıklarını doğru kabul etmişiz belkide o abimiz yanlış biliyor bizede yanlış öğretti :) .... gibi tartışma illaki olacak önemli olan doğru ve en iyisini bulabilmek tabiki kavga etmeden :) [/QUOTE]
Her cümlesine katılıyorum .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YUNUSÇU YUSUFÇevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 501
YUNUSÇU YUSUFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2012 22:49
[QUOTE=LIGHTNING]
Buyrun erkeğim. Ayrıca filtre temizliğini bilindiği gibi alıp sonuna kadar temizlemiyor, kaba pisliği atıp yerine hemen takıyorum. Böylelikle yararlı bakteriler hala akvaryumda kalıyorlar.
[QUOTE=YUNUSÇU YUSUF][QUOTE=ExtremE]Yesuf bey,
 
Yunuslarınızın f0 olmadığına sizde inanıyorsunuz ama konuyu açarken f0 yunuslarım diye açıyorsunuz !
İkinci olarakta bu forumun amaçlarından biride bilgi paylaşımıdır, uzun süreler akvaryum ballıklarıyla uğraşan arkadaşlarımızın , sadece sizinle bilgi paylaşımı amacı güderek yaptığı yorumlara sinirlenerek isterseniz size şukadar balık göndereyim , ben böyle biliyorum , benim yaptığım doğrudur şeklindeki çıkışlarınız kanımca çok hoş durmadı.
Bu forumda herkezin birinci önceliği, bir canlı sever olarak balıkların rahatı ve sağlığıdır, sizinle veya başka bir kişiyle bilgi yarıştırmak değildir.
Beslediğiniz balıklara gelince, otçul ağırlıklı beslenen türle, karışık ama daha çok protein ağırlıklı beslenen türlerle yavruyken belki sorun yaşanmaz ama biraz serpilmeye başladıklarında büyük sorunlarla karşılaşılacağını sizin gibi deneyimli bir hobicinin bildiğini düşünerek , ilerleyen zamanlarda ayıracağınızı ümid ediyorum.
 
Sağlıklı hobiler.
[/QUOTE]
Herkesin yaptığı yorumları saygıyla karşılıyor, kesinlikle aksileşmiyorum bir yanlış anlaşılma oldu ise affola. Fakat çok uzun süredir balıklarımı ve damızlıklarımı bu şekilde yetiştiriyor ve olumsuzluklar ile karşılaşmıyor tam tersine verim alıyorum. İnsanlar buna inanmıyor olabilir fakat dediğiniz gibi burası tecrübeli insanların kendi balık yetiştirme tarzlarını paylaştığı bir ortam ise en azından olaya karşı çıkılmamalı diye düşünüyorum. Bunun dışında hobici arkadaşlarım ile gerek balık alışverişlerimiz olsun gerek ise aramızdaki balık takaslarımız olsun verdiğim balıklarda herhangi bir olumsuzluk yaşayan dostum olmadı. Eğer var ise bunu buradan gönül rahatlığıyla paylaşabilir. Aynı ırk balığı 5 ayrı kişiye verdiğim zaman en verimliler yine ben de kalanlar oluyor. Ben %50 su değişimini kastettiğimde bakterilerin kaybolduğunu söyleyen arkadaşlar kendilerince haklı olabilir fakat ben bakterinin iç motor ve dış motorda toplandığını veya kum altında gizlendiğini düşünüyor ve onlara dokunmuyorum. Belki de bu sebebptendir ki sorun yaşamıyorum. Saygılar...[/QUOTE]
 
Filterelerdeki ve kumun altındaki bakterilere dokunmamayı nasıl sağlıyorsunuz? Dip çekimi ya da filtre temizliği yapmıyor musunuz? Ayrıca methini yaptığınız bu şekilde büyüttüğünüz ırk yunus anaçların fotoğraflarını ekleme şansınız var mı?
[/QUOTE]

[QUOTE=quake16]O boylardaki balıkların gölden Türkiye'ye gelmesi imkansız gibi bir şey, hadi f0 hangi firma, ile ithal ettiniz ?F0 belgesi varmı....ben 10 yıl öncesine kadar sarıprenses bakıyorum hangisi saf hangisi ayırabiliriz sizin bu yaklaşımınız hiç hoş değil aldığınız yer sizi yanlış bilgilendirmiş...

Saygılar...
[/QUOTE] Forumdaki yazılalanları daha dikkatli okumanızdan yanayım. Çünkü bakın ben ne yazmışım
Daha önce de 10 adet Almanya üzerinden getittirmiştim bu kezde öyle yaptım fakat kesinlikle yüzde yüz f0 olduğunu ben bile düşünmüyorum. Çünkü genelde F0 olarak alınan balıklar göl ortamında değil de çiftlik ortamından gelme oluyorlar. Bir önceki sürümden gelen balıklardan sadece 1 adedi kafa yaptı diğerlerinin sazandan farkı yoktu. F-0 Balık alınacak ise sertifikalı olmalı diye düşünüyorum. Her ne kadar günümüzde bunu bile sahtekarlığa çevirenler olsa da bu iş böyle. Herkese sağlıklı balıklar diliyorum.
Saygılar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ExtremEÇevrim Dışı

Kayıt: 21/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 33
ExtremEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2012 14:14
Madem F0 olduğuna inanmıyorsunuz , neden başlığı F0 yunus ve sp lerim diye açıyorsunuz , sorusunu sorma hakkı veriyorsunuz bizlere. Bu konu neden bukadar uzadı diye sorarsanız eğer , nedeni f0 çok iddalı bir söylemdir ve bu balıların maddi olarak değil belki ama manevi olarak nekadar değerli olduklarını gösterir , bu balıkların ırkından sizin aracılığınızla edinmek isteyenler olabilir, balıkların büyümesi ,bakterilerin ölmemesi vs. bunlar sizin f0 iddanızın gölgesindedir bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir