Farklı bir tropheus türü yapmak


sprwonÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 956
sprwonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2011 11:39
Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar,
Son zamanlarda düşündüğüm bir durum var farklı türlerden yeni tropheus türü türetmek. Şimdi bu konuyla ilgili bir çok tepki geleceğini biliyorum tabi iyi kötü eleştiriler olacaktır herkese,her yaşa,her düşünceye sonsuz saygılarımı sunarak düşüncelerimi daha fazla daha detaylı açıklama gereği duyuyorum. Ben bir uzman tropheusçu değilim, herhangi bir iddamda  yok forumumuzda bulunan çok değerli akvaristler mevcut, ben ayrı ayrı fikir almak, destek almak, iyi veya kötü düşüncelerini öğrenmek için konuyu sizlerle paylaşma gereği duydum. 
 
Yıllardır yapılan araştırmalar,uzman görüşleri tropheusların bir türden türeyerek göle yayıldığını doğa,yaşamsal şartlar,gölün farklı bölümlerindeki besleniş şekillerinden değişik tropheus türlerinin oluştuğu yapılan araştırmaların sonucu olarak ortaya çıkmıştır. (diye biliyorum yanlışım varsa bilgili abiler dostlar lütfen bilgilendirsinler)
 
Elimizde böyle bir done varken kabul görmeyen kırma balıkların belkide yüz yıllar evvelinden kırılarak bu halleri aldığı, bir döngü oluştuğu, türlerin birbirinden ayrıldığı gerçeği ile örtüşmektedir. Benim düşündüğüm durum ise yüzyıllardır ortaya çıkmış durumu kendim nacizane olarak denemek deneyerek görmek yavruların nasıl olacağını bilmek istiyorum bu içimde sonsuz uçsuz bucaksız bir istektir. Denemeyi düşündüğüm olay sadece bir kereye mahsus sadece bir sefer yavru alıp bırakmak ve yavrularını büyütmek büyüyen yavruları kendim gözlemleyerek yıllarca beslemek istiyorum. Kimsenin aklına bişey gelmesin iki farklı türün yavrularını kimseye satmak, piayasaya sürmek falan değil amacım sadece deneyini yapmak istediğim şeyi bir sefer yavru alıp sonra o olan yavruları beslemek ve ömürleri yeterse tam damızlık hallerine ulaşana kadar  gözlemlemek istiyorum aklımdaki kırma yavrularını almayı düşündüğüm iki farklı tropehus türü ise red rainbow erkekleri ve kasakalawe dişileri 2 erkek red rainbow 5 dişi kasakalawe den çıkan ilk yavruları alır almaz anaç balıkları hemen birbirinden ayırmak çıkan yavruları ise bir koloni oluşturup beslemek düşüncesindeyim şimdi bütün dostlar arkadaşlar çıkan yavrular büyüyüp onlarda yavrulamaya başlayınca ne yapacaksın sorusunu sorduklarını duyar gibiyim böyle birşeyi uygulamaya sokmak yavru almak o yavruları büyütüp onlardanda yavru alacak boya getirmek yaklaşık olarak şuan itibari ile 2-3sene sürer bu süre zarfında bu balıkları gözlemlemek deneyini yapmak nasıl yavrular olacağını kendi gözlerimle görmek düşüncesindeyim şimdi bu duruma çok tepki gelecek bunu biliyorum ama bilim adamları laboratuvar ortamında phonix türünü çıkardı, frontozada black window çıkardılar ve çatır çatırda piyasaya sürdüler bunları. Ben ise bunları üretip yavrularını piyasa sürmeyeceğim ben burada bütün akvaristlerin gözü önünde nasıl yavrular olabileceğini olan yavrular büyüdüklerinde nasıl bir renk kombinasyonuna sahip olacaklarını sizlerle birlikte gözlemlemek, sizlerinde bilgisi dahilinde bunu yapmak istiyorum yineliyorum sadece bir sefer yavru alır almaz hemen oluşturduğum koloniyi bozacağım ve yavruları büyütüp gözlemleyeceğim ve nasıl yavrular olacağını gözlemlemek istiyorum sizlerinde fikrini düşüncesini almak istiyorum saygı çerçevesinde istediğiniz her eleştiriye yoruma fikire katılıma sonsuz saygılarımı arzederek açık olduğumu belirtmek isterim. Saygılar...       

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1703
GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2011 12:00
Yaklaşımınız kısmen doğru birbirleriyle kırılarak oluşmuşlardır bir çok tür büyük bir ihtimal.Ben size şahsım adına olumlu bakıyorum ama kasakalewe ve red rainbow birbirini andıran balıklar,çiftleşirmi bilemem ama mesela duboisi ve ilangi denenebilir .Bir çok fikir,değiş görüş çıkacak şimdiden kolaylıklar dilerim. zeus19812011-06-16 12:03:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sprwonÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 956
sprwonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2011 12:08
Katılımınız için çok teşekkürederim, amacım farklı bir tropheus türü edinmek sadece bunu kendim için istiyorum gözlemlerimizide burada hepbirlikte bu forumdaki bütün abilerle,dostlarla yapmak istiyorum hiç bir şeyi gizli saklı yapma taraftarı değilim nasıl burada en ufak yarıma ihtiyacımız olduğunda forumda yardım istiyoruz paylaşım istiyoruz, böyle bir şeydede yine hepinizle paylaşmak istedim yapmayı düşündüğüm şeyi. Bu düşüncemi sonsuz bir arzu ve istekle yapmak denemek istiyorum ama ilk önce görüşler fikirler tecrübeleri beklemek istiyorum olabilecek muhtemel şeylerin fikirlerini duymak istiyorum körü körüne böyle bişey yapmayı doğru bulmayorum sonuçta bu düşüncemin akabinde oluşabilecek bir dengesizliği veya aksiliği gözden kaçırmış olabilirim ama mutlaka bir dostumuz abimiz bunu yakalar zaten her hangi bir karmaşa olmayacaksada herkes farklı düşüncelerini destek veya oluşabilicek kötü ihtimallerle dile getirebilirler. Teşekkürederim.
 
 
Şunuda eklemek istiyorum oluşacak yavruların hiç kimsenin eline geçmeme garantisini ben veriyorum kötü niyetlerin bunu kullanamama garantisini veriyorum ama şunuda göz ardı etmemek gerek bu düşüncemden sonra böyle bişeyi habersiz ve gizliden yapıp kötü niyetle kullanacak insanların oluşabileceği korkusuda içimde yok değil işin açıkçası sizlerden böyle bişey için destek ve kötü emellere alet olmaması adına yardım ricaediyorum sonuçta tropheus dünyasında kırma balıklar kabul görmeyen canlılar ve kabul görmeyen bu canlıların kötü emmellere alet olmaması tek temennim sizlerdende ricam bu yolda yardım etmeniz olacaktır sonuçta akvaristlik ortamı bir aile ortamı gibidir herşeyden her yapılandan her karmaşadan her güzel şeyden hepimizin er yada geç haberi olmaktadır. Saygılar, 
sprwon2011-06-16 12:19:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

statistician06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 4293
statistician06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2011 13:57
Ferit sonuna kadar devam et, benim de hep düşüncelerim arasında var . Bende inan senin kadar merak ediyorum. RRK ile kasakalawe de en uygun türler. İlangi ile dubois kırılmaz. En muhtemel ve eminim herkesin merak edeceği türler. İkola ile bembayı belki merak etmeyebiliriz genelde siyah rengi çıkıyor onlarda , ama rrk ile kasa inan bende çok merak ediyorum. Uygulamaya ne zaman başlıyorsun ?
Yavruları ben alabilirim burada:) Onları büyütmeyi bende çok isterdim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ruffles05Çevrim Dışı

Özel Üye
[B]6353,2[/B]
Kayıt: 21/10/2010
İl: Adana
Mesaj: 670
ruffles05Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2011 14:02
En çok merak ettiğim şey red rainbowla bemba çaprazlaması doğrusunu söylemek gerekirse, kesinllikle üretilmesi ve dağıtılması taraftarı değilim fakat sadece deney için üretilip beslenecekse elden ele dağıtılmıcaksa merakımı belirtmek isterim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

statistician06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 4293
statistician06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2011 14:43
Bu başlığa yazan herkez sadece deney için merak ediyor ,yani eminim üretip dağıtma niyetinde değildir diye düşünüyorum ,hani onu tekrar tekrar yazmayalım. Bu sefer yazanların iyi yazmayanların kötü niyetli olarak okunma ihtimali var hemde Ferit beye yardımımız dokunmaz.
Zaten kötü niyetli insan kendini belli eder. İlanlarda da rastlanılır. Bir şekilde forumdan da dışlanılır.
Hani o cümle harici ,Ferit beye fikirleri söylesek daha makbule geçecek gibi . Saygılar.
kartal062011-06-16 14:44:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sprwonÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 956
sprwonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2011 14:48
Şuana kadar yapılan yorumlardan sizlerinde merak ettiği bir durum olması ve destek olmanız beni ayrıca mutlu etti düşünceme ve heveslerime artı değer kattı. Uygulamaya en yakın zamanda başlamak istiyorum işin açıkçası, ama ilk olarak sizlerle bunu yapacağımı paylaşmak istediğim düşüncelerimin arasında gözden kaçırdığım bişeyler olabilir diye sizlerinde görüşlerine ve düşüncelerine ihtiyaç duydum şuanda elimde bulunan 360 litrelik tankımda red rainbow besliyorum eğer şartları uygun duruma getirebilirsem redler'e yer değişikliği yapıp red ve kasakalawe çaprazlama projeme hemen başlamak istiyorum işin açıkçası. Türleride seçerken birbiriyle kırılma olasılığı yüksek türleri baz alıyorum mesela katato - red rainbow veya red rainbow - kasakalawe ilangi - red rainbow veya ilangi - kasakalawe gibi iki farklı tür seçip kırma olayını gerçekleştirmek istiyorum birde şöyle düşünüyorum hayali olarak yavrularının nasıl bişey çıkacağını iç güdüsel olarak tahminedip en ahenkli tropheus türlerini seçmeyi planlıyorum. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KeremseçkinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 976
KeremseçkinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2011 14:49
İlangi ile duboisi kırılabilir Buğra Bey. Uygun ortam sağlanırsa her tropheus türü birbirleriyle kırılabilir.

Çok güzel bir koloni oluşturmaya bu kadar yakınken niye böyle bir şey düşünüyorsun Ferit Abi, anlamadım gitti? Bendeki gibi erkek fazla çıkan bir durumda böyle bir şey denemek az da olsa kabul edilebilirken, şu anki durumunda kesinlikle vazgeçmeni öneririm.

Ama böyle bir karar verirsen sonuna arkanda olduğumu bil, her ne kadar tropheusların birbirleriyle kırılmalarına son derece karşı olsam da...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sprwonÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 956
sprwonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2011 15:02
[QUOTE=kartal06]Bu başlığa yazan herkez sadece deney için merak ediyor ,yani eminim üretip dağıtma niyetinde değildir diye düşünüyorum ,hani onu tekrar tekrar yazmayalım. Bu sefer yazanların iyi yazmayanların kötü niyetli olarak okunma ihtimali var hemde Ferit beye yardımımız dokunmaz.
Zaten kötü niyetli insan kendini belli eder. İlanlarda da rastlanılır. Bir şekilde forumdan da dışlanılır.
Hani o cümle harici ,Ferit beye fikirleri söylesek daha makbule geçecek gibi . Saygılar.
[/QUOTE]
 
Kesinlikle öyle buradaki amacım inanın yeni tür üretip piyasaya yaymak falan değil zaten öyle bir amacım olmuş olsa inanın böyle bir paylaşımı sizlere sunmazdım. Zaten şuandan itibaren başlıyorum desem damızlık dişileri bulmak çok zor olacak onların eşleşip eşleşmeme durumunu beklemek zorunda kalacağız yavru alma olayını bekleyeceğiz yavruların renk almaya başalamalarını bekleyeceğiz derken aradan en az 1 ila 1,5 yıllık bir period geçecek. Kimsenin içinde aklında bir soru işareti kalmaması için kırma balıkları benim ürettiğimin olan yavruların sadece bende olduğunu akvaryum.com forum dostları zaten bilecekler dağılma yayılma olayı gibi bir durum baş göstermesi için benim doğan yavruları elden çıkarmam gerekirki ozamanda benim balıklarım olduğu bilinecek ve benim dağıttığım bilinecek. bunun önünede ben geçeceğim bunun garantisini zaten ilk sayfada verdim yanlız yineliyorum tek çekincem bu fikri başkalarınında kullanıp doğan yavruları dağıtmalarıdır tek çekincem budur bununda önüne geçmek için siz değerli dostların yardımına ihtiyacım var çünkü hemen hemen hepimiz tropheus konusunda bilinçli bilgili sayılırız kırma balığı farklı türlerden doğan balıkları ayırtedebiliriz diye düşünüyorum. Eğer benden başkada böyle bir projeyi uygulamayı düşünen dostlarımızda varsa kesinlikle ne olursa olsun yavruların sadece kendinde kalması gerektiğini düşünüyorum. Gözden kaçan aksaklıklar olmaması için tüm fikirlere ihtiyacım var sizlerinde desteğiyle bir kereye mahsus böyle bir deney yapmak istiyorum... 


[QUOTE=Keremseçkin]İlangi ile duboisi kırılabilir Buğra Bey. Uygun ortam sağlanırsa her tropheus türü birbirleriyle kırılabilir.

Çok güzel bir koloni oluşturmaya bu kadar yakınken niye böyle bir şey düşünüyorsun Ferit Abi, anlamadım gitti? Bendeki gibi erkek fazla çıkan bir durumda böyle bir şey denemek az da olsa kabul edilebilirken, şu anki durumunda kesinlikle vazgeçmeni öneririm.

Ama böyle bir karar verirsen sonuna arkanda olduğumu bil, her ne kadar tropheusların birbirleriyle kırılmalarına son derece karşı olsam da...
[/QUOTE]
 
Selamlar kerem dostum, benim iyiliğimi düşündüğünü, benim mutlu olmamı istediğini adımın ferit olduğunu bildiğim gibi emin bir şekilde biliyorum dostum.
 
Bunu istememin küçükte bir sebebi hobide hep tek düze gidiyoruz kendimiz denemediğimiz bir çok şeyi yazılardan okuduğumuz kadarı ile paylaşıyoruz, kırılmanın tasvip edilmicek bişey olduğu düşüncesinide sonuna kadar savunuyorum hatta karma tropheus akvaryumu kuran bütün arkadaşlarımıza abilerimize türleriniz kırılabilir tektür bakın gibi telkinlerde çok sık bulunmuşumdur.
 
Bunu denemek isteme sebebim asıl olarak nasıl yavrular olacağı ve yavrular olur olmaz anaçları hemen ayıracağım birbirlerinden sadece 20 - 25 adetlik yavru oranını yakalamayı bekleyeceğim ve yavruları besleyip büyüteceğim zaten beni tanıyan bir çok arkadaşımız benim bu işten hiç bir türlü kar etme çabasında olmadığımı bilirler ben hobiciyim hobim için değişik birşey denemek istiyorum zaten amacım para kazanmak olsa kesinlikle elimde tutturduğum harika bir koloni olma yolunda giden redlerimi gözden çıkarmazdım amacım hobim adına değişik birşey denemek kırılma olduğu zaman nasıl yavrular olduğunu bütün akvaryum.com dostları kendi gözleriyle görerek bilecekler bu proje üzerinde başlayacağım çalışmamın başlangıç yeri akvaryum.com forumda sizlerle paylaşmak oldu bu proje için ilk adımı sizlerle paylaşarak attığımın farkındayım. Saygılar      

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

statistician06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 4293
statistician06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2011 15:15
[QUOTE=Keremseçkin]İlangi ile duboisi kırılabilir Buğra Bey. Uygun ortam sağlanırsa her tropheus türü birbirleriyle kırılabilir.

Çok güzel bir koloni oluşturmaya bu kadar yakınken niye böyle bir şey düşünüyorsun Ferit Abi, anlamadım gitti? Bendeki gibi erkek fazla çıkan bir durumda böyle bir şey denemek az da olsa kabul edilebilirken, şu anki durumunda kesinlikle vazgeçmeni öneririm.

Ama böyle bir karar verirsen sonuna arkanda olduğumu bil, her ne kadar tropheusların birbirleriyle kırılmalarına son derece karşı olsam da...
[/QUOTE]
Kerem bey duboisi başka bir tür ile kırıldığınızı  kendi gözünüzle gördünüz mü ?

Ferit tanıtım kısmı yaparsan resimler de eklersen eminim orda devamlı takip de edilebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sprwonÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 956
sprwonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2011 15:27
Bütün tropheus türleri birbiriyle kırılabilir duboiside bu türlere dahildir sadece uygun ortamı hazırlamak yeter o ortamın ilk adımıda 2 erkek duboisi 5-6-7-8 dişi ilangi gibi bir ortam hazırlanırsa bunların kırılması muhtemeldir,
 
Tanıtım hazırlayacağım anaçlarla birlikte akvaryumun komple fotoğraflayacağım türlerimi tanıtacağım ve son olarak bunlardan yavru almayı bekleyeceğiz herkesin gözünün önünde bunu hayat geçirmek istiyorum resimlerle an be an gelişen bütün durumları yazmayı planlıyorum. Yanlız tür konusunda ben red rainow erkekleri ve kasakalawe dişileri düşünüyorum. Dediğim gibi bu türleri renk ahenkleri ve grupları bir olduğu için seçiyorum farklı önerileride bekliyorum gerekirse çoğunluğun istediği türleri çogunluğun merak ettiği türleri üzerinde böyle proje yapabilirim bencil olmayacağım benim gönlümden geçen red erkekleri kasakalawe dişileri ama çoğunluğa görede bu düşüncemde değişiklik yapabilirim saygılar...    

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

statistician06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 4293
statistician06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2011 15:35
Arkadaşlar duboisnin farlı bir tür ile kırıldığını onca video sitesinden de arıyorum bulamadım. Yani dubois en en zor kırılacak bir tür diye biliyorum. Hani video varsa o konuda daha emin konuşabiliriz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1703
GÖKHAN ÖZDEMİRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2011 15:36
Duboisi ile ikola çiftleşti bende yavruları kusturmadım tabiki attı yada yuttular,duboisinin diğerleriyle kırılmadığına kesinlikle katılmıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

statistician06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 4293
statistician06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2011 15:40
Gökhan bey gözünüzle gördüyseniz dediğiniz doğrudur , ben sadece onu bilmek istedim. Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir