Fikir verirmisiniz


ozy26esesÇevrim Dışı

Kayıt: 08/03/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 21
ozy26esesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2009 12:18
Merhabalar. Ben de daha yeni katıldım foruma. Öncelikle bende 200lt lik bir tank var. Onun içinde 7 adet iceman (acei) var. Babam 7 tane icemanları hediye aldı ve balıkçı farketmez demiş Sikkin Şu anda hepsinin kuyrukaltındaki noktalarına baktım. Böyle kumu kazıp sürekli kur yapıyorlar galiba. Birbirinin etrafında dönüyorlar. Akvaryumda 27 tane balık var. Icemanlar 7-8.5 cm kadarlar. Geri kalan ise 10ar tane yunus+sarı prenses. Onlarda 5-7 cm arası. Kaç tane bırakmalıyım ve yavru alır mıyım sizce? 
 
Bana bu hani poşette satılan yemler var ya kendileri doldurdukları akvaryumcuların, onlardan (bu 2.5-3tl olanlardan) verdi. 3-4 çeşit yem karıştırdı. Bitkisel falan da var. Ek olarak birşey yapayım mı? Yem -ilaç falan ??? Lütfen yardm edin ve günde sabah akşam 1 çay kaşıgı tolam 2 çay kaşıgı yem atıyorum. Yeterli mi, fazla mı sizce? Görüşlerinizi bekliyorum.
Oguzzz2009-04-07 12:24:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DarkcastleÇevrim Dışı

Kayıt: 21/07/2008
İl: Nevsehir
Mesaj: 114
DarkcastleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2009 17:04

     Merhaba,ilk  önce balıklarınız hayırlı olsun,fakat belirtilen litre hacminde bir akvaryum için biraz fazla balık olduğunu düşünüyorum,zaten balık sayısı uygun bir eşleşme ile kendiliğinden artacaktır.27 balıktan bence birbirleriyle eşleşmiş olduğunu düşündüklerini ayır ve diğer balıkları kalabalığı azaltmak için bir şekilde değerlendir.( Babanın aldığı balıklar kalsın bence,bir tavsiye.)Akvaryumda kullandığın yeme çok dikkat et, babam tarafından hediye olarak alınan bir yem yüzünden bir çok balık kaybettim.Akvaryum için ilaç ve benzeri şeyleri pek önermiyorum,çünkü sağlıklı bir başlangıçla ve herşeyin dogal seyri içerisinde ilaçlara gerek duyulmuyor.Akvaryumunda kullandığın ekipmanları da keşke yazmış olsaydın.

   Sarı prenseslerin üreme çağına girdiğini düşünüyorum,fakat yunusların için baya bir zaman lazım.Eger akvaryumunla ilgili biraz daha detaylı bilgi verirsen sana konularla ilgili çeşitli linkler göndermeye çalışırım.Umarım herşey gönlünce olur ve güzel bir akvaryumu hayata geçirirsin.

  Kolay gelsin,iyi günler dilerim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir