Filitre temizliği nasıl olmalı


1905zagoÇevrim Dışı

Kayıt: 05/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 79
1905zagoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2009 20:32
Merhaba arkadaşlar akvaryumum da filitre temizliğini nasıl yapmalıyım tankım 170 lt  kömürü elyafı kaç ayda bir değiştireyim dip çekimi de aynı şekilde birde dip çekimi ve filitre temizliğini aynı anda mı yapılmalı ve cevaplarınız bekliyorum?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AQUAGENÇevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 2119
AQUAGENÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2009 20:37
   Dip çekimi haftalık olarak yapılabilir. Filtre temizliği ilk önce hortumlardan bahsedelim . Hortumlarda oluşan yosunlaşma ve takılan pislikleri temizlemek için hortumdan daha uzun kablo ile içine elyaf sokarak kabluyu hortumun içine itiniz taki diğer uçtan elyaf çıkana kadar. Filtrenin malzemelerini akvaryumdan aldığınız suyla temizliyebilirsiniz . Bu temizlik musluk altında temizleme kadar iyi olmasada daha yararlı bir temizliktir çünkü bakterilerin ölmemesini sağlar. Filtrenin alt hazne kısmının içinde sepetleri çıkardıktan sonra alt kısımda özellikle çamurumsu bir görünüme sahip balıkların pislikleri görünür. Sepetler ve içindeki malzemeler akvaryum suyunda temizlendiği sırada alt kısmınıda musluk altında tertemiz yapabilir ve sonra içini akvaryum suyuyla doldurarak tekrar çaliştirabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2009 20:42
Dip çekimi haftada %20 yapılmasını öneririm,ve aynı günler olmasınada dikkat edin.Filtre temizliğine gelince ayda bir yapılması idealdir ve akvaryumun suyunu bir kaba boşaltıp o suyla yapın,eğer çeşme suyu ile yaparsanızsa yararlı bakteriler ölür ve onların tekrardan üremesi zaman alır.Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir