flowerhornlarım :(


doğukan demirÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 424
doğukan demirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2012 20:02
Fotoğraf:Yok ama gerekirse eklerim

Canlıdaki Belirtiler:kafalarında delik gibi birşey var tam kafasının ortasında 2 sindede var 

Akvaryum Kapasitesi (litre):270

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Sadece flowerhornlarım

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):30 derece

Filitrasyon:çok kuvvetli bir iç filtre ve seranın 1000 devirli dış filtresi

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Daha önce beyaz benek için Ich-out adlı bir ilaç ve kaya tuzu

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Haftada 1 kere %15 su değişikliği
 

Balıklarımın kafasında yara tarzı delik gibi birşey çıktı ne yapıp gideririm hiç bir fikrim yok nolur yardım edin onlar benim en değerlilerim.Çok acil görüşlerinizi saklamayın okuyup geçmeyin.Belki önemli bir şey olabilir.İçim hiç rahat değil.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muslim kavakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3448
muslim kavakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2012 20:06
Kafada delik hastalığı:
Tek hücreli kamçılılardan hexamita, balıkların bağırsaklarında bulunur. Bu parazite ilk olarak melek balıklarında rastlanmıştır. Bağırsaklarda yaşamlarını asalak olarak sürdürürler, bulaşıcıdırlar. Özellikle Güney Amerika balıklarında çok sık rastlanır. Afrika- Viktorya Gölü'nden getirilen bazı Haplochromisler, oradan beraberinde başka bir parazit olan Babasiosoma mariae'yi de getirmişlerdir. Bu parazit ayrıca Batı Afrika göllerindeki balıklara da musallat olmuştur. Bir çok cichlid türünde tespit edilmiştir.
Belirtiler:
Balıkların baş bölgesinde küçük delikler açılmaya başlar. Balıkların iştahı kesilmeye başlar, kuytu bölgelere çekilirler. Dışkısının rengi açık ve ip gibi çok incedir. Hastalığın ilerlemesi halinde karın bölgesinde yara oluşmaya başlar. Karın giderek açılır. Akvaryumcular bu hastalığı kafada delik hastalığı diye adlandırmıştır. Lateral çizginin yanları açılarak, balık parçalanmış bir görünüm alır.
Sebepleri:
Bu hastalığın balığa bulaşması, uzun süre suyun yenilenmemesi, filtrenin temizlenmemesi aşırı kalabalık akvaryum, oksijenin normalden az olması, ısının sık sık değişmesi ve zayıf beslenme diyeti, parazitin hemen harekete geçmesi için uygun ortamdır. Çevresel faktörler dışında balığın beslenme diyeti oldukça önemlidir. Bilhassa balıklara içinde C vitamini bulunan yemler verilerek mukavemet kazandırılmalıdır.
Tedavi:
Bu hastalığın tedavisinde en iyi yol ilaçlı yem ile yemiemedir. Fakat hastalığa yakalanan balık maalesef yem almadığından ilaçlı yemi yedirmek zor olur. Tedavide kullanılan en etkili ilaç dimetridazole ve metranidozole'dir. Bu maddeler en çok Flagyı, Vagimid, Emtry gibi ilaçlarda buhmmaktadır. 400 mg. metranidozole 100 lt. akvaryum suyuna karıştırılarak 3 gün teadvide bırakılır. Büyük balıklarda ağızdan şırınga ile ilaçlı su hazırlanarak damlatılabilir. Bunu yapabilmek için balık yakalanarak dikkatlice ağzı açılır, daha sonra ilaçlı su ağızdan enjekte edilir. Tedavi süresi balığın dışkısı koyu bir renk alıncaya kadar devam eder. Balık yem almaya başladığı vakit, 10-15 gün kadar ilaçlı bitkisel yemleme yaparak kondüsyon kazandırılır.
Akvaryum suyun ise 3 günden sonra yarıya kadar boşaltılıp yenileyip, filttenin içine temiz karbon koyup 2 gün kadar çalıştırmak gerekir.
Diğer pasif belirtiler:
Balık sık sık kuytu köşelere saklanır, her zamankinden daha az hareketlidir. iştahta azalmalar görülür, hatta hiç yem almaya çıkmaz. Bütün gövdesinde koyu donuk bir renk hakimdir. Bu durumdaki balığın hemen tedaviye alınması gerekir. Eğer erken tedaviye başlanırsa %75 oranında balığın kurtulma şansı artar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir