Forum Kuralları


bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2006 21:22
Son Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2015

[b]GENEL KURALLAR[/b]

[b]G-1[/b] Aşağıdaki kuralların tamamına ya da bir kısmına uymayan üyelikler, akvaryum.com yönetimi tarafından yaptırıma tabi tutulabilirler.

[b]G-2[/b] Forum kurallarına uymayan kişileri uyarmayınız, tartışmaya girmeyiniz. İlgili mesajın altındaki hata var tuşuna basarak durumu yönetime rapor ediniz.

[b]G-3[/b] Sitemiz akvaryum sitesidir. İmzada, avatarda ve kullanıcı adında dinleri, dilleri, ırkları, mezhepleri, partileri, siyasi düşünceleri, futbol takımlarını, taraftar gruplarını aşağılayıcı ibareler veya karşı düşünceye cevap hakkı doğuran; suçlayıcı simgeler ve yazılar bulundurulamaz.

[b]G-5[/b] Yönetim; üyelerin foruma karşı yaptığı kural hatalarında daha tavizkâr olurken, üyelerin üyelere karşı yaptığı kural hatalarında daha kuralcı bir tavır izler.

[b]G-6[/b] Değiştirilen kurallar bu forumdan takip edilmelidir, kullanıcılar bu foruma yazarken bu kuralları kabul etmiş sayılır. Kurallarla ilgili dilek ve şikayetlerinizi [url=/Forum/yonetimemesaj.asp]Yönetime Mesaj[/url] bölümünden iletebilirsiniz.

[b]G-7[/b] Kullanıcıların kural ihlallerinden dolayı daha önce aldığı uyarılar 6 ay boyunca kayıtlı tutulur. Bu sayfadaki kural ihlallerinin ağırlığına ve daha önce alınan uyarılara göre kural ihlallerine yönetim tarafından öngörülen uyarı, ceza, üyelik silme veya üyelik engelleme yaptırımları uygulanır.

[b]G-8[/b] Üyeliği silinen üyelerin yeniden üye olması veya (kendi talepleri doğrultusunda veya yönetimce) engellenen üyelerin üyeliğinin açılması için 2 ay geçmesi gereklidir. Yönetim dilerse bu süreyi uzatabilir, kişilere üyelik vermeyebilir veya kişilerin üyeliklerinin engellerini kaldırmayabilir.

[b]G-9[/b]  Forumda her kullanıcı kendi yazdığından sorumludur, Akvaryum.com içerikten sorumlu tutulamaz. Akvaryum.com yargıdan istek geldiğinde kullanıcı iplerini ve mesaj saatini yargıya verecektir.
İlgili Kanun: İNTERNET ORTAMINDA YAPILAN YAYINLARIN DÜZENLENMESİ VE BU YAYINLAR YOLUYLA İŞLENEN SUÇLARLA MÜCADELE EDİLMESİ HAKKINDA KANUN
[quote=Kanun No: 5651 Madde 4 Fıkra 2]İçerik sağlayıcı, bağlantı sağladığı başkasına ait içerikten sorumlu değildir. Ancak, sunuş biçiminden, bağlantı sağladığı içeriği benimsediği ve kullanıcının söz konusu içeriğe ulaşmasını amaçladığı açıkça belli ise genel hükümlere göre sorumludur.[/quote]
[b]G-10[/b] 5651 No'lu kanun gereği kayıtların en az 6 ay tutulması gerektiğinden, 6 aydan önce mesajı olan üyeler talepleri üzerine silinmez, sadece engellenirler. Son mesajlarının üzerinden 6 ay geçince silinirler. 

[b]1-Üye Bilgileri İle İlgili Kurallar[/b]

[b]1-1[/b] Profil bilgilerinde isim kısmı ve şehir bilgisi doldurulmalıdır.

[b]1-2[/b] Avatarlar kişilere özel simgelerdir. Avatar karışıklığı olmaması için; daha önce bir kullanıcının kullandığı avatarın aynısını kullanan bir kullanıcı, eğer önceden kullanan kişi durumdan rahatsız olursa değiştirmek zorundadır.

[b]1-5[/b] Eğer üyenin kullanıcı adı isim değilse, imzaya isim yazmak zorunludur. İmzanızın 300 kb'dan yüksek boyutlu fotoğraf barındırmaması gerekiyor. [url=/Forum/register.asp]Buraya[/url] tıklayarak gerekli düzenlemeyi yapmanızı rica ederiz.
Not:  [url=/forum/isimyazdir.asp]buraya[/url] tıklayarak adınızı görsel biçimde imzanıza ekleyebilirsiniz.

[b]1-8[/b] Kurumsal Üyelik, Yöneticilik, Özel Üyelik gibi [b]hiçbir[/b] üyelik statüsü ücret karşılığında verilmez.

[b]1-10[/b] COPPA'nın yayınladığı kurallara göre 13 yaşın altındaki çocuklardan bilgi toplanamaz, bu yüzden 13 yaşının altındaki üyeler isimlerini girmeyebilir veya yanlış girebilir.

[b]1-12[/b] 1 hesabı sadece 1 üye kullanabilir ve her bireyin 1 hesap alma hakkı vardır. 1'den çok hesabı olan üyelere yapılacak yaptırım için hesabı alma amaçlarına bakılacaktır. Kurumsal üyelik tipi bu kuraldan muaftır.

[b]2-Mesaj İçeriği İle İlgili Kurallar[/b]

[b]2-1[/b] Forumlarda kişisel tartışma yaratan, hakaret eden, Türkçe imla ve dilbilgisi kurallarına uymayan üyelerin mesajları silinir veya düzenlenir.

[b]2-2[/b] Konular doğru forumlara açılmalıdır.

[b]2-3[/b] Aynı konu; birkaç foruma ya da aynı foruma birkaç kere açılmamalıdır.

[b]2-4[/b] Benzer bir konu ile ilgili birden fazla konu açmak yerine, mesajlar bir konu içerisinde birleştirilmelidir. (Örneğin aynı foruma hem beta balığım kaç derecede yaşar, hem de kaç pH'da yaşar diye 2 ayrı konu açmak yerine, tek konuda ikisini de sorunuz.)

[b]2-5[/b] Forum başlıkları konuyu açıklayıcı nitelikte olmalıdır. Yardım, Acil, Bakın, Merhaba gibi konu başlıkları kullanılmamalıdır.

[b]2-7[/b] Forumda; başka kaynaklardan açıkça kaynağı belirtmeksizin bilgi alıntısı yapılmamalıdır.

[b]2-10[/b] Foruma yazılan yazıların ve eklenen fotoğrafların kullanım hakkı Akvaryum.com sitesinindir. Yazan kişi daha sonra yazılarını istediği yerde dağıtabilir ancak yazının Akvaryum.com'dan silinmesini isteyemez çünkü o yazının gitmesi, o yazı ile ilgili yorum yapan pek çok üyenin emeğini de boşa çıkartacaktır. Bu yazılar siteden kullanıcılara mal olur. Başka bir yayın organında, web sitesinde kullanmak için yönetimden izin alınmalıdır. Başka sitelerden, kitaplardan, dergilerden alıntılar bu kural kapsamında değildir.

[b]2-11[/b] Bir kişiden bilgi almaya yönelik konu açılmamalıdır. Örneğin Konu başlığı "Ahmet Bey" içeriği "Ahmet Bey bitkili akvaryumumu kurdum ışık olarak ne alayım?" gibi bir konu açılmamalıdır. Forum herkese hitap eden bir yerdir, eğer özel birisine seslenmek istiyorsanız lütfen özel mesajı kullanınız.

[b]2-12[/b] Balığım yavruladı gibi, sadece balığın ürediğine dair bilgi verip, onun dışında bir bilgi içermeyen konular, benzer şekilde şu balık hakkındaki sorularınızı sorun gibi bilgi vermeyip çağrı yapıcı konular açılmamalıdır. 

Bir mesajı okumaya zaman ayıran hobiciler o mesajın kendilerine makul bir bilgi, makul bir görsel sunmasını veya makul bir soru sormasını beklemektedir. Bu yüzden bir soru sorup paylaşım yaparken bunların hobicilerin beklentilerini karşılar düzeyde olmasına ve daha önce sorulup paylaşılmamış olmasına dikkat ediniz.

Bir mesaja fazladan bilgi veya görüş belirtilmeyip sadece katılınacaksa, teşekkür veya tebrik edilecekse; mesajın altındaki +1 , Tebrik Et ve Teşekkür Et tuşları kullanılmalıdır.

[b]2-14[/b] Başka cevap yazan yok mu? Daha bilgili biri yok mu? tarzı kendilerine cevap veren kullanıcıları kırıcı yazılar yazılmamalıdır. Gelen cevap tatmin edici değilse nedenini uygun bir dille açıklayabilir, daha fazla kullanıcının tartışmaya katılmasını sağlayabilirsiniz.

[b]2-15[/b] Hakkında bilgi sahibi olunmayan konularda bilgilendirme yapılmamalıdır. Bilmeden de olsa yanlış bilgilendirme yapmak canlılarla uğraştığımız bu hobide ölüm gibi çok kötü sonuçlar doğurabilir.

[b]2-17[/b] Üyeler kendi açtıkları forum konularındaki diğer üyelerin yazdığı reklam ve/veya tanıtım içerikli mesajları sildirebilir. 

[b]2-18[/b] Uygulanabilen düzeydeki tüm kurallar özel mesajlar için de geçerlidir.

[b]2-19 [/b]Spam nitelikli, üyelerin bilgiye erişmesini zorlaştıran, agresif yapıda tanıtım ve reklam yapılamaz. Tanıtım ve reklam yapan üyelerin bu mesajlarını diğer üyeleri rahatsız etmeyecek sıklıkta ve üslupta yapması beklenmektedir. 

[b]2-22[/b] Bir üyenin kendisine, bir başka kişiye, bir kurum veya kuruluşa maddi yardım alma talebiyle veya ücretsiz canlı veya malzeme talebiyle [b]valilikten veya kaymakamlıktan aldığı izini koymaksızın[/b] konu açması yasaktır. (bkz: 2860 nolu Yardım toplama Kanunu)

[b]2-23[/b]  Buluşma forumunda toplu alım için açılan konularda paylaşımın ticaretten, ilanlardan farkını göstermek için alınan ürünün adının ve fiyatının (birden fazla ürün varsa hepsinin ayrı ayrı) faturasının taratılıp siteye konulması gereklidir. Eğer önce talep toplamak, ardından ürün almak isteniyorsa bir internet sitesinden link ile fiyat belirtilip o fiyattan karsız olarak bölme yapılmalıdır. Ürün alındıktan sonra da oradan o ürünün başta belirtilen fiyata alındığına dair  faturası taratılıp konulmalıdır. 

[b]2-24[/b] Yarışmaya katılan fotoğraflar forumlarda kullanılabilir ancak yarışma sonuçlanmamışsa o fotoğrafın yarışmada bulunduğu söylenemez, ima edilemez, üyelerden oy istenemez.

[b]3-İlanlar İle İlgili Kurallar[/b]

[b]3-1[/b] Eğer ilanı verilen ürün başka bir yerde belirgin bir fiyat farkıyla satılıyorsa ilanı veren üyenin ilanının altından yanıt yaz tuşu ile ilana yorum yapılabilir. [B]Bu bilgilendirmenin sağlam temellere oturması gerektiğinden aktif bir internet sitesi linki veya stokta o malı bulunduran bir firmanın telefonu mesaja eklenmelidir.[/B]

[b]3-3[/b] İlanlarda kullanılan fotoğraflar ilan verdiğiniz balığın fotoğrafları değilse bu durum ilanda açıkça belirtilmelidir.

[b]3-4[/b] İlanların, ilan verirken çıkan şablona uygun olması zorunludur. İl ve fiyat belirtilmeyen ilanlar inaktif edilir. Belirli bir miktar veya fiyattan aşağı satım yapılmayacaksa bu durum ilanda belirtilmelidir. Eğer takas yapılması düşünülüyorsa, fiyat bilgisine takas olduğu belirtilip, takasta karşıdan talep edilmesi düşünülen en az bir ürün yazılmalıdır.

[b]3-5[/b]  Forumun ilanlar kısmındaki alım, satım ve takasların hiç birisinden Akvaryum.com sorumlu tutulamaz. İlanlar gazetelerdeki seri ilanlar niteliğindedir, yasal yükümlülükleri siteyi değil satıcıyı bağlar. Akvaryum.com olarak tanımadığınız, bilmediğiniz kişilerden alış veriş yapmamanızı, yapacaksanız da alacağınız ürünü görerek, elden teslim almanızı öneririz. TTK ve VUK gereğince mal alımı ve satımı sırasında, faturayı kesmek ve faturayı teslim almak alıcı ve satıcının sorumluluğundadır. Akvaryum.com olabilecek sorunlardan ve eksikliklerden sorumlu tutulamaz.

[b]3-6[/b] İlanı verilen canlı ve/veya malzemeyi, [u]başka bir üyenin açtığı konuda[/u] o üyenin izni olmaksızın, konuda belirtmek veya ilana herhangi bir şekilde yönlendirme yapmak yasaktır.

[b]3-7[/b] Bir firmanın birden fazla ilanı olamaz. Örneğin 2 firma çalışanı, bir firma için ayrı ayrı ilan veremezler.

[b]3-10 [/b] İlanlar ile ilgili Akvaryum.com yönetimince yapılan son düzenlemelere bağlı olarak; 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu m.157 ve 5661 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'un ilgili maddelerini ilgilendiren suçlarla ilgili olarak,gerçek kişi üzerinden hukuki süreç başlatılması ve site yönetiminin hukuki sorumluluk altına girmemesi için ilan vermek isteyen kullanıcılar cep telefonlarına gelen onay kodu ile üyeliklerini bir cep telefonuna bağlamalıdırlar. Yargıdan talep geldiğinde kayıtlı bu cep telefonu yardımı ile kişiye ulaşılacaktır.

[b]3-13[/b] İlandaki iletişim bilgilerinde yazan cep telefonunun; ilan yetki smsi alınırken kullanılan numara olması zorunludur. Bu kısımda telefon numarası verilmeyebilir veya yerel bir telefon numarası verilebilir ancak onaylanan numara harici bir cep telefonu numarası verilemez.

[b]3-15[/b] Başka bir kişi veya firmanın canlısı veya malzemesi satılamaz. Her üye kendi elindeki malzeme & canlı için ilan açabilir.[EDIT]bjkalley,2015-12-09 22:57:06[/EDIT]

Beğenenler: [T]45879,aahmett[/T][T]49301,cüno[/T][T]54388,ilksen[/T][T]46847,ahmetcam[/T][T]55220,akv37[/T][T]14529,özkoçak[/T][T]14686,batuhanbayram[/T][T]27830,BeRKaNT45[/T][T]52506,__cHiLekesH__[/T][T]30045,fantasticaa[/T][T]39294,coldest[/T][T]10749,Erdal Hoca[/T][T]58035,YaLaN[/T][T]23910,ahmetkurucay[/T][T]61601,srkngcl[/T][T]62815,selimm[/T][T]64672,sadegül[/T][T]65548,bekoberat[/T][T]63442,ufuk cagman[/T][T]36622,hacilar[/T][T]60295,miko[/T][T]68952,jaccal38[/T][T]71095,efecan06[/T][T]71392,menar[/T][T]71898,dryasinkaratas[/T][T]71953,mavitako[/T][T]72293,bozat[/T][T]72630,ata39[/T][T]60978,hakansan[/T][T]64802,DADAŞ_25_[/T][T]66914,volkan1305[/T][T]73717,BATA[/T][T]73902,gokhan.arabaci[/T][T]73076,diego_77[/T][T]73763,OTTOMAN_41[/T][T]73004,kmlemre01[/T][T]74160,fuc_kera[/T][T]57425,wizard[/T][T]75436,hayqolıq[/T][T]75507,cBerkay[/T][T]75642,mustang888[/T][T]75717,hknulubas[/T][T]72736,EFENDİ[/T][T]75575,myıldız81[/T][T]26497,dewiltown[/T][T]61019,Umut37[/T][T]76553,feyza51[/T][T]73653,apistocu[/T][T]77255,alpkadircetin[/T][T]77282,ayvaz58[/T][T]76978,Tahir2955[/T][T]77801,ErkanOzden[/T][T]78234,Ayhan ZERENER[/T][T]61851,mehmet özdemir[/T][T]75009,demo[/T][T]56232,EvcilAl.com[/T][T]69503,hayrullahlar[/T][T]11550,metadeh[/T][T]81087,BALIK KURDU[/T][T]80929,zHanlioglu[/T][T]82117,hasan-789[/T][T]82549,Kutay Çavuşoğlu[/T][T]61245,alptekin12[/T][T]79319,ÇORLU[/T][T]79721,alykayhan[/T][T]84038,mmuysal[/T][T]81666,anger.03[/T][T]80628,Munudo[/T][T]46686,dede54[/T][T]81275,Darkpain[/T][T]86131,merto45[/T][T]62646,Salem[/T][T]66818,snak[/T][T]13635,MiSoSiKiaN[/T][T]23512,omergok20[/T][T]28439,monster[/T][T]76856,kemal yoldaş[/T][T]62822,freeasabird[/T][T]50071,Radinant[/T][T]71836,CEMAL[/T][T]8530,++BURAK++[/T][T]87718,turkononur[/T][T]17057,UĞUR FIÇICIOĞLU[/T][T]73007,Öğretmen Ali[/T][T]89526,ilgenerkoç[/T][T]90022,brdo[/T][T]90576,ReD__Lion82[/T][T]88788,Calvus21[/T][T]81691,1ramadan[/T][T]91602,cool_boy217[/T][T]23312,mesutalbay[/T][T]31239,afat[/T][T]54494,umudovski[/T][T]56620,greenfairy[/T][T]29900,yakut14[/T][T]32215,akvaryumvakti[/T][T]93064,sencer55[/T][T]79285,blue_zombi[/T][T]94777,SOYHAN207[/T][T]94763,beginner[/T][T]91628,(_discus_)[/T][T]89683,Aseuz[/T][T]96517,angerinthedark[/T][T]96901,coltmen[/T][T]96142,Bursalı_adam[/T][T]98493,AudiQ7[/T][T]34913,cihadfurkan[/T][T]94825,C4r3tt44[/T][T]15533,akiF[/T][T]81614,BATIN POYRAZ[/T][T]64587,asi_life37[/T][T]88496,AhmetKoç[/T][T]100532,ercan ozgumus[/T][T]100723,Osman_[/T][T]85141,ultimatom[/T][T]100919,mustafa565[/T][T]69448,MEHMETEROL64[/T][T]83729,serhan54[/T][T]36187,onurdemirbala[/T][T]102447,kaan2008[/T][T]101955,The_GenC[/T][T]77042,ceku[/T][T]98452,Kaanarda[/T][T]99798,Burak Bulut[/T][T]102385,brkclsn[/T][T]104652,mesafeler[/T][T]82521,iahmetgunay[/T][T]105140,AkdenizYildizi[/T][T]104500,Burky42[/T][T]92497,Harmonica[/T][T]103979,slymn[/T][T]106420,1beta2japon[/T][T]83186,cilamure[/T][T]102248,Caqrı_06[/T][T]106971,haki 06[/T][T]107935,SDEMİREL[/T][T]67389,Goksel Yoldas[/T][T]88409,theanswer376[/T][T]105210,mazlum-bora[/T][T]91053,nurdana[/T][T]104417,kayrahan98[/T][T]99843,alpino24[/T][T]112141,sano[/T][T]110464,Amra[/T][T]111433,cnk52[/T][T]112761,IşıkÇelik[/T][T]111701,murdragon[/T][T]113363,Scherwin[/T][T]113973,xXxsinanxXx[/T][T]107257,OzanUtku[/T][T]100162,osman akgümüş[/T][T]92882,Akvaryum Safari[/T][T]115653,furkansuna[/T][T]71003,LAZIK[/T][T]94545,kartaltepeli_23[/T][T]101670,URLA[/T][T]56992,Nuada[/T][T]77486,Houssein[/T][T]117629,BayKunduR[/T][T]47830,rastlantısal[/T][T]19922,Amazônia[/T][T]109359,siyahbere[/T][T]107296,onur0boz[/T][T]100280,bettaci98[/T][T]86882,Akın ESER[/T][T]115810,Li0nHeadd[/T][T]112697,ArsLee[/T][T]119266,underceza1[/T][T]81382,barandoruk[/T][T]119866,degatawolf[/T][T]92371,kerimcoskun[/T][T]11617,Hitit[/T][T]105198,bulemrebul[/T][T]75517,Hikmet44[/T][T]102664,saitpasali[/T][T]89919,guramimania[/T][T]122945,creumn[/T][T]123228,KARADENİZ[/T][T]114906,tanganyika67[/T][T]97207,İlkayO.[/T][T]99063,son_darbe[/T][T]124095,orhanozturk72[/T][T]124152,KbLy46[/T][T]124128,mantis[/T][T]74863,ColorTR[/T][T]118500,esaretkes[/T][T]107508,URAS[/T][T]126149,irempetcenter[/T][T]124914,BlackSea[/T][T]125001,NakoCan[/T][T]122579,Cliff Burton[/T][T]69302,bycan[/T][T]127789,Yakup Dinc[/T][T]111497,Malavi Cenneti[/T][T]128422,srcnckr[/T][T]93445,klerk[/T][T]130749,suleyman74[/T][T]31209,dalton[/T][T]125435,tirnovali[/T][T]128506,METALLAQUA[/T][T]124657,berkepaşa[/T][T]111197,Iskarmoz[/T][T]114107,amazon_tutkunu[/T][T]107410,JavaMoss[/T][T]112383,ertus0770[/T][T]132972,yeganeh[/T][T]120312,ferhataydemir[/T][T]133817,hakan16[/T][T]133485,Egmnsnr[/T][T]116264,yasinabaci[/T][T]135341,kahraman58[/T][T]121688,bar09tr[/T][T]138983,özkaya[/T][T]107619,drugs[/T][T]44298,Volkan ULUĞ[/T][T]140796,avarland35[/T][T]140920,ümitkaran[/T][T]134985,Emre Palta[/T][T]141631,FarukS[/T][T]138199,bjkerem[/T][T]121010,efemert1907[/T][T]130864,safak42[/T][T]142271,okuducu[/T][T]94849,DOWNSENDROMU47[/T][T]139840,adsızkahraman[/T][T]121242,LASTROMANTIC[/T][T]143136,01.Lii[/T][T]143409,HyperoN[/T][T]144533,tunaham45[/T][T]144374,kozzar2[/T][T]143857,klmwwwklm[/T][T]144865,_volkan_[/T][T]145331,Onursal[/T][T]133370,erimbakkal[/T][T]146169,crazy1111[/T][T]82101,KILIÇ[/T][T]118667,muharrem_civan[/T][T]56946,ASEYAZ[/T][T]138549,ÖYMEN[/T][T]142551,çagribey[/T][T]148763,SuperMarcy[/T][T]129727,kervan59[/T][T]124805,babuqhtuLu[/T][T]105375,GokhanBJK[/T][T]136967,doguse[/T][T]66963,knnynr[/T][T]153599,annotto3[/T][T]142007,MertPaşa[/T][T]129856,Levent37[/T][T]121698,11el4[/T][T]153168,Duman Han[/T][T]155947,llAwllFederal[/T][T]143849,FATİHH[/T][T]132571,safak571[/T][T]150090,Squall[/T][T]140435,1907emrebozkurt[/T][T]140528,orçun.m.[/T][T]156859,Cnrymn[/T][T]158140,armen14[/T][T]158587,CoentraoWTD[/T][T]123632,pmkdemir[/T][T]154969,JAPONSEVER[/T][T]160153,sduru35[/T][T]160471,musabistan[/T][T]70434,ahmettonka[/T][T]158857,zbrmy[/T][T]142418,ethem67[/T][T]163259,Nuri UĞUR[/T][T]27090,brendon[/T][T]155865,alyagiz[/T][T]155908,Emre bozkurt[/T][T]70361,orimohito[/T][T]145531,emreapaydın[/T][T]151275,Nefer[/T][T]167573,ademayazli[/T][T]108705,hayati16[/T][T]122868,Ebubekir ATAR[/T][T]175508,xEmrex[/T][T]177443,balik22[/T][T]177766,Exedra[/T][T]177782,NüfusluLLepistes[/T][T]180037,FRANKESTA1N[/T][T]182120,acemisimulator[/T][T]183578,Ertugrulhoca[/T][T]185940,Acemi34[/T][T]183070,ömer1[/T][T]81103,Kınayu[/T][T]189475,mukahraman[/T][T]168058,erkamgok[/T][T]189938,kazuistik[/T][T]189846,Nazım Yavuz[/T][T]9253,pilatin[/T][T]200806,balikhayrani[/T][T]36336,YASİN YILMAZ[/T][T]204486,EmirhanDonmez[/T][T]101060,Orkun Krc[/T][T]121610,ekcinar[/T][T]209475,hipnotize[/T][T]194383,Oğuzhan_ÇEPNİ[/T][T]183330,alpburakozbay[/T][T]221795,goldfish15[/T][T]228875,uygar27[/T][T]229290,RyukinLoveTr[/T][T]229071,SelmanTaskin[/T]
Teşekkür Edenler: [T]177766,Exedra[/T][T]180037,FRANKESTA1N[/T][T]96525,frogman[/T][T]185708,Firatbasoglu[/T][T]185940,Acemi34[/T][T]189475,mukahraman[/T][T]9253,pilatin[/T][T]200806,balikhayrani[/T][T]221795,goldfish15[/T][T]221771,pofdzm[/T][T]228875,uygar27[/T][T]229290,RyukinSeverTr[/T]
+1: [T]96525,frogman[/T][T]181991,Bugrasaygi[/T][T]185708,Firatbasoglu[/T][T]200806,balikhayrani[/T][T]221795,goldfish15[/T][T]228875,uygar27[/T][T]229290,RyukinLoveTr[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir