Forumda Denk Gelmediğim Checkered Barb


RamboRamireziÇevrim Dışı

Kayıt: 08/06/2022
İl: Gaziantep
Mesaj: 7
RamboRamireziÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2022 10:20
[;)][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235462/080820221013371.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235462/080820221013381.jpg[/IMG]
Sizlerle paylaştığım bu balık hakkında bu mecrada birkaç bilgi için araştırmayı denedim fakat bulamadım .
Belkide aşağıdaki belirteceğim detaylar bilinen mecralardan alıntı olarak sizleri bilgilendirecektir. [;)]

Vikipedia Der ki ;
Dama barb, Endonezya Sumatra, dereler, nehirler ve göller için endemik bir siprinid balık türüdür. Ayrıca Kolombiya'da vahşi doğada kurulmuştur. Yetişkin erkeklerin siyah uçlu kırmızı yüzgeçleri vardır. 5 cm uzunluğa kadar büyüyecek. Bu tür, cinsinin bilinen tek üyesidir.

Bilimsel Adı : Oliotius Oligolepis
Ortak İsim(ler) : Dama Dikeni, Damalı Diken, Dama Tahtası Dikeni, Ada Dikeni
Endonezya'daki Batı ve Orta Sumatra'daki Köken Dereler, Nehirler ve Göller
Sıcaklık Aralığı : 20–25°C
Su Parametreleri : pH 6,0 – 6,5, dGH 10,0
Yetişkin boyutu : 4 ila 5 Cm uzunluğunda
Diyet : Omnivor

Bu balıklar, adlarını dama tahtası desenini taklit eden parlak gümüş ve siyah pullarından alır.
Tür adlarını Oligolepis, eski Yunancada 'az' anlamına gelen Oligoi ve 'balık pulu' anlamına gelen Lepis'ten alırlar.
Endonezya'ya özgü olmalarına rağmen, bu balıklar artık vahşi doğada yerleşik büyük Checker Barb popülasyonlarının bulunduğu Columbia'ya tanıtıldı.
Ticari olarak yetiştirilirler ve çevrimiçi olarak satın alınabilirler.

Erkek Checker Barb'ı dişiden renklerine göre ayırt etmek oldukça kolaydır. Dişi Checker Barb'ın şekli daha yuvarlaktır ve kahverengimsi sarı bir sırt yüzgeci vardır. Erkeklerde daha yoğun bir renk vardır ve siyah kenarları olan kahverengimsi kırmızı sırt yüzgeçleri vardır.

Hastalık
Dama Barb, dayanıklı bir balık olarak tanımlanır ve onları etkileyebilecek hastalıklar hakkında çok fazla bilgi yoktur. Bununla birlikte, bakteriyel enfeksiyonlara yakalandıkları bilinmektedir ve ayrıca parazitlerle de enfekte olabilirler. Bu hastalıklar hem balıkların hem de akvaryumun uygun bakımıyla önlenebilir.
Tank Boyutu Gereksinimi
Checker Barb'ın en az 20 galonluk bir akvaryumda tutulması önerilir. Geniş açık alana sahip aktif bir balık oldukları için daha geniş bir tank önerilir. Küçükken her balık için en az 2 galon olmalıdır. Olgunlaştıkça, tanklarının her bir balık için 3 galon ihtiyacı olacaktır. Onlar bir nano okul balığıdır ve en az 6 kişilik bir grupta barındırılmaları gerekir. Checker Barbs temiz, iyi oksijenli suyu tercih eder ve iyi bir akvaryum filtrasyon sistemi şarttır.
Tank Arkadaşları
Dama Barb genellikle barışçıl bir balık türüdür ve okullarında doğru miktarda balıkla uygun koşullarda tutuldukları sürece diğer türleri rahatsız etmez. Checker Barb, en az 6, tercihen daha fazla gruplar halinde tutulmalarını gerektiren bir okul balığıdır. Bu balıkların tankınızda daha büyük bir gruplanması, daha az ürkek olmalarına ve daha doğal görünümlü bir görüntüye neden olacaktır. Erkekler, gruptaki rakiplerin varlığında daha iyi renklenme geliştirme eğilimindedir. Erkekler bazen birbirleriyle savaşacaklar. Grupta erkeklerden daha fazla dişi tutmak önemlidir. Bu, erkeklerin kavgaya girmesini önlemeye yardımcı olur. Bu bazen gerçekleşse de, Damalı Barb'ınızı daha büyük bir okulda tutarsanız, savaşacak ve potansiyel olarak zarar verebilecek en zayıf erkeği aramalarını önleyebilirsiniz.

Diğer balıklar, Checker Barb'ın hızlı hareketinden kolayca etkilenmedikleri sürece akvaryum kurulumlarına güvenle eklenebilir ve kendileri bu nano balıklar için bir tehdit oluşturmazlar. Onlar için bazı iyi tank arkadaşları daha küçük Barbs, Rainbowfish, Danios ve küçük Gouramis olabilir. Daha küçük balıklarla tutuluyorlarsa, onların da bir okulda yaşamaları daha iyidir.

üreme
Checker Barb üremesi kolay bir balıktır ve hatta acemi bir yetiştirici tarafından yetiştirilebilir. Erkekler bölgesinin merkezinde bulunan akvaryumdaki bitkilerde sabah erkenden yumurtlayacak yumurta saçan bir balıktır. Bitki genellikle erkek tarafından seçilir. Sadece çiftler halinde yetiştirilirlerse başarılı bir şekilde üremelerini sağlamak daha kolaydır. Topluluk düzeninde olduklarında, erkeklerin üremek yerine kavga etmesi daha olasıdır.

Özel bir üreme tankı, Checker Barb'ı yetiştirirken başarıyı sağlamanın güvenli ve kolay bir yoludur. Yumurtlamayı tetiklemek için, tanklarındaki suyu soğutarak bir kışı simüle etmeniz gerekir. Checker Barb, bu adımı gerçekleştirmeden yine de ortaya çıkabilir, ancak bu olası değildir. Su seviyelerini düşürmenin de yumurtlamayı tetiklemeye yardımcı olduğu bilinmektedir.
Soldaki görseldir sağdaki görüntüde bana aittir.

Beğenenler: [T]232050,MrzAdar[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir