Forumdaki ilandan aldığım balık aynı gün öldü


JedaykinÇevrim Dışı

Kayıt: 20/09/2012
İl: Izmir
Mesaj: 114
JedaykinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2014 12:03
Daha önce çok defa forumdaki ilanlardan alış verişte bulunmuştum. Genel olarak memnun kaldığımı söylemeliyim. Ancak özellikle canlı alış verişinde satıcıların daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum. Forumda hobiciden almayı tercih ediyorum kendim gibi hobiciyi desteklemek açısından. Ama dün aldığım balıklardan biri, aynı gün henüz akvaryuma bile geçirmeden ölünce olay can sıkıcı oluyor. Olayın maddi boyutunda değilim, satıcı sattığı canlıdan sorumluluğunu bilmeli ve özellikle iyi durumdakileri satmalı çünkü ben sağlıklı balık alacağım düşüncesiyle alıcı oluyorum. Henüz hiçbir müdahalem olmadan 1-2 saat içinde balık ölünce de insanın forumdan balık alası kalmıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LIGHTNINGÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]7864,1[/B] [C]2,2,21216[/C]
Kayıt: 28/01/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1577
LIGHTNINGÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2014 13:55
Bahsettiğiniz ekstrem bir durum sonuç olarak canlılar görülerek alınıyor, olaya sizin tarafınızdan da bakmak gerek, canlının nakliye süresi su şartlarınız suya nasıl adapte ettiğiniz vs.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JedaykinÇevrim Dışı

Kayıt: 20/09/2012
İl: Izmir
Mesaj: 114
JedaykinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2014 09:52
12 adet lepistes aldım gündüz öğle saatlerinde 3 ltlik bir yoğurt kabı içinde geldiler. Elde taşıdım, iş yerine götürdüm akşam 17de iş çıkışına kadar hava motoru ile hava vererek beklettim. Akşam eve gidince tekrar bir yandan hava verip bir yandan yavaş yavaş akvaryum suyundan ilave temeye başladım. Bu arada balıkları içinde geldikleri suyla birlikte bir torbaya geçirdim su sıcaklığının dengelenmesi için ve akvaryuma koydum. Ölen balık bu sırada dikkatimi çekti, şeffaf torbada rahat görme imkanım oldu. Yüzgeçlerinde parçlanmalar vardı ve torbanın dibine çökmüş zorlukla yüzüyordu. Ölmek üzereydi. Balık bana geleli en fazla 5 saat olmuştu. Balığı ayırıp temiz dinlenmiş su olan bir kaba aldım. Yüzgeçlerindeki parçalanmaların kuyuruk erimesi oladuğu düşüncesiyle herhangi bir beyazlıkda görmediğim için bakteri kaynaklı olabilir diyerek sera omnipur damlattım, ve suya hava verdim. Balık 1-2 saat sonra öldü.

Kısacası ben yapılabilecek herşeyi yaptığımı düşünüyorum. Balıklar bana kova içinde geldiği için, 1-2 tane olmadıkları için tek tek inceleme imkanım olmadı. Aldığım kişi ile ortak noktada buluştuk ve bana teslim etti. Yani ben seçmedim. Sinir olduğum durumda bu. Satıcı ölmek üzere olan hasta balığı diğerleri arasında bana vermiş oldu. Bana maddi bir etkisi yok ama hasta balığı başkası istese bile vermem ben.
Jedaykin2014-05-16 09:53:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir