forumun amacı?


can_erenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 259
can_erenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2010 21:33
Arkadaslar sıtemızden bır arkadasımıza 70tl talep ettıgı x balıklarına 50 tl fıyat verdım.arkadasımızın verdıgı cevap tanesı 10 lıraya bıle gelmıyor zaten akvaryumcudan alsan... dıye hos bır ceap verdı .. derken kotu bı konusma gecmemıstır :) devamı konu dısı oldugundan oyle yazdım.

Bende cevap olarak:

Akvaryumcudan aldıgımızı varsayarsak tabıkı 80 lıra tutar akvaryumcu fıyatı 8 15tl arası degısıyor.ancak bızler forumda hobıcı olarak bulunuyoruz.ve forumun amacıda bırbırımızın bakamadıgı yada ıhtıyac fazlazı balık ve akvaryum malzemelerını akvaryumculardan daha ucuz daha uygun ve daha ıyı bakılma sartlarında alınmasını saglamak bırbırımızın gerek duymadıgı malzemelerı gerek duyanlarla paylasmak degılmıdır?oyuzden boyle bı teklıfte bulundum cevap verdıgınız ıcın tesekkur ederım yınede!!

Merak ettıgım verdıgım cevaptakı detayta haksızmıyım.ancak ılanlara bakıyorum hep akvaryumcularla aynı fıyatları vermıs arkadaslarımız gerek malzeme gerek canlı ılanları olsun hep aynı.
bende bır akvaryum ılanı verdım ederınden 100tl cıvarı ucuza hatta pazarlıkla 150 200 asagıya ındım ancak satamadım.sımdı 300 tl istediğim akvaryuma 400tl isteseydim satardım herhalde :)

Sizlerinde bu konu ile ilgili görüşlerinizi merak ettim.oyuzden yazmak istedim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DenizYILDIZÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 721
DenizYILDIZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2010 21:52

Hangi balık olduğunu bilmiyorum ama sahibi istediği fiyata satabilir. Siz teklifte bulunmuşsunuz. Nazikçe üslubuyla olmaz cevabını veya orta yollu bir başka fiyat verebilirdi. Saygılı olmamış cevabı. 70 Tl ye 50 lira önermek normal. Akvaryumcu örneği vermesi ise anormal. Bazı üyeler genelde yaparlar böyle sanki "Bak akvaryumcudan alırsan daha pahalı gel benden al" tarzı bir ağıza sahip. Hem hoş değil hemde hobici kavramı ile uyuşmuyor. Ağbim 150 TL ye 18 adet katoto yavrusu sattı 3-4 cm. 150 tl ye ilan açtı. Ve inanır mısınız pazarlık yapmak istendi. Hoş karşılamadım. Piyasada tanesi 10 liradan daha düşüge o boylarda tropheus hobici fiyatı olmasına rağmen bunu uygun görüp emeğe saygı duymadanda pazarlık yapılmamalı. Yani bazen satıcıyada aynı saygıyı gösterelim. Alıcı kadar satıcıda saygı görmeli.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

can_erenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 259
can_erenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2010 22:24
Haklısınız ama söyle bir konuyuda eklemek istiyorum.belki zor bulunan belki 10 akvaryumcunun 1inde bulunan bi tür beslemektesinizdir.Akvaryumcu tanesini 50 tl ye satıyodur hobici bi arkadaşımız 100tl istemiştir ancak satacagı balıgın ırkı bakım şekli saglığı akvaryumculardan alabileceginizden çok daha iyidir bu gibi durumda akvaristin istediği fiyat uçuk bile olsa bu konuda bişey diyemem ancak heryerde bulabileceğimiz bir türü böyle önerince bu hobiyi para kazanmak için yaptığını düşünüyorum art niyetli düşünüyorum.
İlan sahibi arkadasımızda kötü bir üslupla söylemedi ancak zaten yer sıkıntısından sattığı için tabi dostum zaten akvaryumumda kalabalık 50tl ye al hayrını gör balıklarıma iyi bak demesini beklerdim.Ve beni cok mutlu ederdi. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir