Frontosa Burundi - Hastalık Geliyor.


ShARPNESSÇevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 235
ShARPNESSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2013 20:57
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: 3-4 Adet Frontosa Burundi de , Hızlı Olmasa da Ağız Açıp Kapama. 1-2 Tanesinde Durgunluk.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 500Lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 5 Adet Sarı Prenses - 2 Adet Frenatus 

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 24-25 Derece 

Filitrasyon: Tetra Tec 1200

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Kaya Tuzu

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

1 Hafta Öncesine Kadar Ciddi Bir Kaşınma - Sürtünme Vardı. Dip Çekimi - Su Değişimi ve Kaya Tuzu İle Bu Kaşınmaları %70 Oranında Düşürdüm. Şuanda Bazı Balıklar Arada bir Sürtünüyor. Ancak Yavaş Yavaş Nefes Alıp Veriyorlar. 1 Balığın Yüzgecinde Erime ve hafif bir beyazlama var.

Problem Olarak Görmüyorum Ama ; 

Frontosalarımın Tamamı Sürekli Ağızlarına Kum Alıp Atıyorlar. Balıklarımın Bazılarının Siyah Olması Gereken Bantları Gri Tonlarda. 1 Aydır Bende Olan Balıklarımda Dikkatimi Çeken Bu Gün Bazılarının Sıkça Esnemesi ve Sanki Öksürüyor Gibi Hareket Etmeleri.

Nedir Görüşleriniz ? 
ShARPNESS2013-01-07 21:08:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

özhan38Çevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2009
İl: Ankara
Mesaj: 32
özhan38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2013 03:01
Frontosalarda sürtünme sık görünür ama aşırıya gittiyse dış parazit olabilir,kaya tuzu ve ısıyı biraz arttırmanızı tavsiye ederim.Kaya tuzunu zaten uygulamışsınız.yavaş nefes almaları iyi sık nefes alırlarsa korkun.Frontosalar kumu ağızlarıyla oraya buraya götürürler bu sorun değil aksine doğal davranış olduğu için iyi.gri bantta sorun değil renkleri çok çabuk değişir kumun dekorun rengi bile balığın renginde rol oynar,ayrıca her frontosa cinsinin bantları çok siyah olmaz.erime dediğiniz yırtılma gibiyse kavgadan olur.problem olarak görmediğiniz,erime ve beyazlama asıl sorun olabilecek belirtiler.Bence frontosalarınızda bir hastalık yok ama yinede siz balıklırınızı daha dikkatli gözlemleyin.

Ayrıca yem yemelerinde herhangi bir sorun yoksa korkmayın.bence en önemli hastalık belirtisi yeme olan isteksizliktir.Korkmayın frontosalar çok dayanıklı balıklardır,kolay kolay hasta olmazlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ShARPNESSÇevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 235
ShARPNESSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2013 09:22
[QUOTE=özhan38] Frontosalarda sürtünme sık görünür ama aşırıya gittiyse dış parazit olabilir,kaya tuzu ve ısıyı biraz arttırmanızı tavsiye ederim.Kaya tuzunu zaten uygulamışsınız.yavaş nefes almaları iyi sık nefes alırlarsa korkun.Frontosalar kumu ağızlarıyla oraya buraya götürürler bu sorun değil aksine doğal davranış olduğu için iyi.gri bantta sorun değil renkleri çok çabuk değişir kumun dekorun rengi bile balığın renginde rol oynar,ayrıca her frontosa cinsinin bantları çok siyah olmaz.erime dediğiniz yırtılma gibiyse kavgadan olur.problem olarak görmediğiniz,erime ve beyazlama asıl sorun olabilecek belirtiler.Bence frontosalarınızda bir hastalık yok ama yinede siz balıklırınızı daha dikkatli gözlemleyin.

Ayrıca yem yemelerinde herhangi bir sorun yoksa korkmayın.bence en önemli hastalık belirtisi yeme olan isteksizliktir.Korkmayın frontosalar çok dayanıklı balıklardır,kolay kolay hasta olmazlar.[/QUOTE]

Teşekkür Ederim.. Sürtünmeler Çok Aza İndi Belirttiğim Gibi.. Bende Aynı Görüşteyim. Yem Yemede Problem Yok. Ancak Şuanda 1 Balıkta Net Durgunluk Var. Yorgun Gibi Görünüyor , Bu Stresden Kaynaklanıyor Olabilir diye düşündüm. Çok Seri Nefes Alıp Verme Yok. Bizim Doktor Kontrolünde Nefes Alıp Vermemiz Gibi Örneklemek Gerekirse. 

Gözlemlemeye devam edicem , Bakalım. 


Bugünkü Durumları ; 

Nefes Alıp Verme Hızlanmış Görünüyor. İki Balığımda Halsizlik Oldukları Yere Çökmüş Durumdalar. Yeme Karşı İsteksizlik Mevcut. 

Renklerde Koyulaşma Var. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir