Frontosa Zaire mı yoksa Tropheus İlangi mi?


simedoÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2010
İl: Antalya
Mesaj: 269
simedoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2011 10:36
[QUOTE=ufukiyem]Hem tropheus hemde frontoza besleyen biri olarak (tabi moba veya ilangi değildi besledikleim. İlk önce ikola besledim şimdi brundi besliyorum.) Kesinlikle frontozayı tavsiye etmiyorum. Tropheusdaki gibi sevk vermiyor. Kovuklardan çıkmıyorlar. Arada bir sadece erkek cıkıyor. Çok yavaşlar yüzmüyorlar doğru düzgün. Bence seyir sevki yok. Ama tropları insan zeyretmeye doymuyor. Tabi bu benim fikrim. Sadece sana ayrdımcı olmak için paylaştım. [/QUOTE]
Yanlış anlamayın ama benim frontosam saklanıyor, yüzmüyor ,çok ürkek gibi şeyler duyduğumda acaba benim beslediğim frontosa değilmi diye düşünüyorum.
Bunun sebebi uyumsuz dekor ve uyumsuz türlerle birlikte beslenmesinden stresinin bir türlü giderilememesi olabilirmi acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BsJeePÇevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2009
İl: Bursa
Mesaj: 33
BsJeePÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2011 17:58
Arkadaşlar İlangi daha çok ağır basıyor.120*70*60(h) ölçüleride olabilir tek uzunluk sabit kalacak şekilde genişlik ve yükseklik değisebilir.Balıkları yavru almak düşüncem ilangiye karar verir isem 4 5 cm arası 20 adet almayı düşünüyorum.İlerleyen zamanlarda erkekler çok ise erkekleri azaltıp dişileri fazlalaştırırım.Yada tam tersi.
20 erişkin ilangi 504 lt tankta yeterli gelirmi?
İlk önceleri diskus kararında idim diskusa geçmeden bu iki türden birini beslemek istiyorum.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir