FRONTOSAMIN AĞZINDA YUMURTA VAR


BrandenburgÇevrim Dışı

Kayıt: 11/04/2007
Mesaj: 4
BrandenburgÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2007 00:59
arkadaşlar yaklaşık bir sene önce, 3 cm iken aldığım frontosam şuanda 16-17 cm civarında sanırım. bir kaç gündür yeme fazla ilgi göstermeyen frontosamın bugün ağzının altının torbalaştığını ve ağzının içinde yumurtaları gördüm.
 
Yalnız akvaryumda ondan başka sadece 7-8 cm boyunda bir frontosa daha var. Diğerleride, leleupi, calvus, bricardi yani onunla çiftleşecek hiçbir tür yok.
 
Balığım bu 7-8 cm lik diğer frontosayla çiftleşmiş olabilirmi. Yoksa ağzındakiler döllenmemiş yumurtamıdır?
 
edit: küçük frontosayla büyüğünü birarada bile görmedim doğru dürüst 7-8 cm olan hareketli akvaryumda dolaşıyordu ama büyük frontosam genelde bir kayanın altı ve onun civarında takılıyordu.
Brandenburg2007-04-11 01:03:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2007 08:44
İlk önce imzanınıza isim eklemediğiniz için isminizle hitab edemiyorum kusuruma bakmayın.Akvaryumunuzdaki o 7-8 cm lik frontozanın yaşı nedir.Eger aynı yaşlarda ve erkekse döllenme ihtimali olabilir.Zaten frontozalar yumurtlamak için sizin görmeyeceginiz anları seçerler,görmedim diye şüpheye düşmeyin lakin çok az bi ihtimal  döllenme olmuştur demektende kendimi alı koyamıyorum.sonuçta 8 cm lik bir erkek 3 yaşında en az 17 cm olurdu.Erkek dişiye baskınlıgını hissettirmezse döllenme eylemi gerçekleşmez.Dişi dogal bir olgu olan yumurtlamayı gerçekleştirir fakat uygun erkek ortamda olmadıgı için bikaç gün sonra yumurtları yutar yada atar.Elinizde şaka ile karışık yumurtlayan bir dişiniz varsa ya bana satın yada acilen bir erkek alın.Çünkü çogu arkadaş frontozada yavru görme hayaliyle yaşar...Tekrar saglıklı balıklar. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

drdezireÇevrim Dışı

Kayıt: 15/01/2007
İl: Konya
Mesaj: 44
drdezireÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2007 09:47
3 yaşında değil 15 aylık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BrandenburgÇevrim Dışı

Kayıt: 11/04/2007
Mesaj: 4
BrandenburgÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2007 01:18
Sanırım döllenmemiş yumurtalardı bugün baktım yok artık yumurtalar ağzında.
 
İlhan bey, dişi frontozamı 3-4 cm lik yavruyken almıştım. Onuda tanktaki diğer tüm balıklar gibi, sera discus, tetra bits, tetra cichlid ile. haftada iki üç kere, şoklanmış kankurduyla, şoklanmış artemia ile besledim.
 
Herhafta dip çekim aparatıyla suyu dibinden çekip dinlendirilmiş su ekledim. her ay filitrenin elyafını değiştirdim. sporaxı, kara süngeri, boncukları yıkadım.
 
O yumurtlamasında benmi yumurtlayayım artık :)
 
Haftasonu bir erkek almayı düşünüyorum. Bir yandanda gözüm yemiyor açıkçası, akvaryuma şimdi erkek almak, refah ülkesine terörist sokmak gibi geliyor. Birde 3-4 cm lik calvuslar leleupilerde var tankta. Yeni gelicek erkek onu döllemesi için asgari onun kadar büyük olması lazım. Benim dişi frontosam sakin mizaçlı bu güne kadar diğer küçük frontosa dışında hiçbir balığa saldırdığını görmedim. hiçbir balığı yemeye çalıştığınıda. Tankım 300 litre civarı sanırım. Yeni erkeğin tankı karıştırmasından korkuyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir