Geliştirilmiş kaplumbağa akvaryumu.


AliEmreÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2013
İl: Aydin
Mesaj: 1420
AliEmreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2013 20:18
Merhabalar daha önceden 3 kere kaplumbağa baktım. Hiç kaybım olmadı fakat taşınırken,izne çıkacağımız zaman geriyevermek zorunda kaldım. Gereksinimlerini her şeyini biliyorum. Sorunlarım ise;
*100-50-50(h) akvaryumu 10 mm kalınlıkta yaptıracağız. Su yüksekliği kaç cm olmalı ve kaç adet kaplumbağa bakmalıyım. Büyüyünce akvaryum değiştiremem fakat akvaryumun boş gözükmesini de istemem.
*UV lamba yerine florasan lamba kullananları gördüm. Florasanın özellikleri nasıl olmalı? Kaç w luk ve kaç adet gerekli? Aydınlatma için spot lamba yerine +1 florasan yapabilirmiyim? Maksadım dağınık gözükmesin. 
*Isıtıcı 300 w uygun mudur? Kuru alanı en soldan ve en sağdan çıkış şeklinde arkaya biraz geniş bir cam yapıştırarak yapacağım. Tabana sadece göletten taş toplayıp koyacağım. Camın üstüne halı saha çimi koysam bir sıkıntı olur mu ve ya ne önerirsiniz?
*Filtrasyon olarak dış filtre kesin alacağım fakat ekstra filtre gereklimidir? 
Öğrenciyim. Çalışmayı çok seviyorum ve bu yıl birisinin yanına girip para biriktirmeyi planlıyorum. Elbette yanlış anlamayın buna mecbur değilim. Fakat hem çalışmayı hem de kendi ayaklarımın üstünde durmayı öğrenmek istiyorum. Daha önceden 50 litre gibi kaplumbağalar için küçük akvaryumlarda besliyordum. 
*Maliyet biraz hafifletirsek biraz daha iyi olur. Elime para geçtikçe malzemeleri bir bir tamamlayacağım. Eksik olan malzemelerimi de eklerseniz sevinirim. Küçük kaplumbağaların hastalık taşıdığını biliyorum fakat. Kaplumbağamı kendim büyütmek istiyorum. Bayat dikkatli olacağım. Canlı yem olarak su piresi ve ya un kurdu yerler mi? 1 hafta içinde canlı yem üretimine ve satımına geçerek paramı şimdiden biriktirmek istiyorum. Biraz tez canlı birisiyim. Şimdiden teşekkür ederim. Her türlü eleştirinizi ve önerinizi duymaktan memnun olurum. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir