Genyochromis mento


umitmusluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/10/2013
İl: Tekirdag
Mesaj: 592
umitmusluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2015 15:31




Genyochromis mento’nun OB varyetesi


ADI: Genyochromis mento (Malawi’nin kuyruk yiyeni)

DOĞAL YAŞAM ALANI: Gölün her yerinde, kayalık ve kumluk alanlarda bulunurlar. Yaşam alanlarındaki komşuları olan mbuna türleriyle benzer renk şablonuna sahiptirler.

ULAŞTIĞI BÜYÜKLÜK: 12,5 cm.

YETİŞTİRME GEREKSİNİMLERİ: Doğadan yakalanmış olanlar kuru yeme alışana kadar yalnızca kendi türleriyle birlikte beslenmelidir. Bir kez alıştırıldıktan sonra kendi boyundaki ve daha büyük balıklara karşı biraz ürkek davranacağı dikkate alınmalıdır. Bu yüzden mağaralar ve tüneller oluşturacak şekilde yerleştirilmiş bol kayalıklı alanlar oluşturulmalıdır. 200 litre veya daha büyük akvaryumlarda beslenmelidir.

BESLENME DÜZENİ: Vahşi doğada diğer cichlidlerin kuyrukları ve yüzgeçleriyle beslenirler. Kuru yeme alışmaları biraz zaman alabilir. Alışma sürecinin ilk başlarında istenmeyen bir cichlidi besin kaynağı olarak kullanmak gerekebilir.

ÜREME: Ağızda kuluçka yaparlar. Çiftleşme açıkta gerçekleşir. Çiftleşmeden sonra erkek ayrılarak dişinin kuluçka süresi boyunca stresten uzak kalması sağlanmalıdır. Yavrular öğütülmüş kuru yemlerle beslenebilir.



Mark Smith'in "Lake Malawi Cichlids" adlı kitabından alıntıdır. Çevirisi tarafımdan yapılmıştır arkadaşlar umarım faydalı olur.

umitmuslu2015-02-18 15:49:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir