Grindal Kurt Kültürü


Can aksoyÇevrim Dışı

Kayıt: 14/08/2023
İl: Kayseri
Mesaj: 107
Can aksoyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2023 15:17
Herkese merhabalar, daha önce grindal kurt kültürü tecrübesi olan arkadaşlara bir sorum olucak. Bir kaç gün önce grindal kurt kültürü aldım kedimin mamasından 2 adet alıp suda bir süre beklettikten sonra hindistan cevizi torfu ile yaptığım yatağa koydum bugün baktığım da kurtlar mamaların etrafında toplanmıştı ama mamanın etrafında toplanan tek canlılar grindal kurtlar değildi. Mamaların üstüne ufak ufak toz taneleri kadar beyaz şeyler vardı mikro kurtlardan bile küçükler sanıyorumki 0.1mm belki daha küçük boydalar dikkatli izleyene kadar hareket ettikleri belli bile olmuyor. Bunların gıda akarı olduğunu düşünerek o mamayı ve üstündeki canlıları hemen kültür den çıkardım. Kültürü aldığım arkadaş bunların yavru kurtlar olduğunu ve yeni doğdukları için bu boyda olduklarını zamanla normal grindal kurdu görünümü kazanıcaklarını söyledi bu süreç böylemi işliyor bunlar gerçkten kurtmu veya başka bir canlı mı? Grindal kurt tecrübesi olan arkadaşların yanıtlarını bekliyorum.

Beğenenler: [T]208139,orjinaladam[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Can aksoyÇevrim Dışı

Kayıt: 14/08/2023
İl: Kayseri
Mesaj: 107
Can aksoyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2023 16:37
[QUOTE=Can aksoy]Herkese merhabalar, daha önce grindal kurt kültürü tecrübesi olan arkadaşlara bir sorum olucak. Bir kaç gün önce grindal kurt kültürü aldım kedimin mamasından 2 adet alıp suda bir süre beklettikten sonra hindistan cevizi torfu ile yaptığım yatağa koydum bugün baktığım da kurtlar mamaların etrafında toplanmıştı ama mamanın etrafında toplanan tek canlılar grindal kurtlar değildi. Mamaların üstüne ufak ufak toz taneleri kadar beyaz şeyler vardı mikro kurtlardan bile küçükler sanıyorumki 0.1mm belki daha küçük boydalar dikkatli izleyene kadar hareket ettikleri belli bile olmuyor. Bunların gıda akarı olduğunu düşünerek o mamayı ve üstündeki canlıları hemen kültür den çıkardım. Kültürü aldığım arkadaş bunların yavru kurtlar olduğunu ve yeni doğdukları için bu boyda olduklarını zamanla normal grindal kurdu görünümü kazanıcaklarını söyledi bu süreç böylemi işliyor bunlar gerçkten kurtmu veya başka bir canlı mı? Grindal kurt tecrübesi olan arkadaşların yanıtlarını bekliyorum. [/QUOTE]
Kültürü biraz inceledim nerdeyse heryerde çok sayıda bu canlılardan var ne olduğunu bilen yokmu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serzeroÇevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2023
İl: Konya
Mesaj: 1
serzeroÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2023 16:54
Malesef gıda akarı onlar, kurtulmanın da pek yolu yok çok araştırdım. Kültür çok nemli kalmasın ve aşırı besleme yapmaktan kaçının.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir