Güneş Işığının Renklere Etkisi.


HunterÇevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2008
İl: Aksaray
Mesaj: 319
HunterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2008 10:15

Bu forumda güneş ışığı ile ilgili bir kaç konu başlığı görmüştüm. Güneş ışığı pek tavsiye edilmesede bitkiler açısından tavsiye ediliyor.

Bende bunu kendi akvaryumumda denemeye karar verdim. 2 ay önce aldığım 4-5 cm boyundaki Sarı prenseslerimin renkleri adeta beyazdı. Burada sizlerin tavsiyesiyle kaliteli ve çeşitli yemleri kullandım 2 ay boyunca. Fakat renkler tam istediğim tona bir türlü gelmedi hatta yaklaşmadı bile. Çoğu arkadaş bu balıkların ırkı iyi değil dedi. Benimde moralim bozuldu ve gittim 5 adet s.p. aldım. Renkleri çok güzel olanları seçtim özellikle. Balıkları akaryuma saldığım anda renk farkı ap açık ortaya çıktı.
 
Evim sobalı olduğu için yaklaşık bir hafta önce oturma odasına aldım balıkları(Sıcaklık iki odada 27). Fakat oturduğum odada pencere kenarına denk geldi akvaryum. Bende her sabah işe giderken pencere perdesini açtım ki güneş gelsin akvaryuma diye. Yaklaşık bu 1 hafta devam etti. Yani akvaryum sabah 07.30'dan 12:00'a kadar güneş aldı. İnanırmısınız akvaryumdaki bütün balıklar aynı renge yaklaştı. Artık hangisini yeni gelen balık bilemiyorum.
 
Bu durumu sadece güneş ışığına bağlamıyorum fakat kaliteli ve çeşitli yemlerin yanında balıkların renklenmesinde etkin rol oynadığını düşünüyorum. Zira ben bu yemlemeyi 2 aydır zaten yapıyordum. Balıkları renklendi fakat akvaryumda koku meydana gelmeye başladı. Bir hafta kadar daha güneş ışığını akvaryuma verip daha sonra keseceğim.
 
Simdi siz değerli arkadaşların yorumlarını almak istiyorum. Aceba böyle birşey mümkünmüdür?.
 
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sentinelÇevrim Dışı

Kayıt: 20/07/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 104
sentinelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2008 11:33
Güneş ışığının direkt olarak verilmesi yarardan çok zarar verebilir. Zira balıkların bulundukları ortamda güneş ışığı balıklara direkt olarak gelmemekte.  Bir akvaryuma gelen güneş ışığında her ne kadar kırılma olsa da, zararlı UV ışınlarının aktif bir şekilde filitrasyonu mümkün değil. Bu yüzden dikkatli olmanızı öneririm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HunterÇevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2008
İl: Aksaray
Mesaj: 319
HunterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2008 11:55

Akvaryumu tamamen güneşin altında bırakmadım tabiki. Pencerede Tül mevcut. Ayrıca kış mevsimine giriyoruz ve güneşin yaz aylarına göre etkisi az. Güneş görüyor derken, yaz aylarının kavurucu güneşi değil tabiki sadece sonbaharın tatlı güneşini alıyor akvaryum.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir