Gurami Çiftleşme


st0neheartÇevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2015
İl: Izmir
Mesaj: 71
st0neheartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2015 16:26
Arkadaşlar merhaba sizlere her gün bi sorun veya soruyla geliyorum biraz fazla oluyorum gibime geliyor ama akvaryumumu kuralı nerdeyse 3 ay oldu herhalde herşey yeni yeni yerine oturuyor olacakki beslediğim türlerin bir çoğu yeni yeni çiftleşmeye başlıyor 1 çift guramim vardı renkleri soluk sarı ve turuncu idi her ikisinide dişi olarak tahmin ediyordum çünkü 3 aydır birbirlerine yaklaşmıyorlardı bile dün gece garip bi olayla karşılaştım guramilerim çok güzel bi renk almışlardı neon mavi ve şahane bi kırmızı karışımı olmuşlar hatta kırmızılık bordoya dönük gibi oluyordu bazen ve birbirlerinin etrafında sarmaş dolaş dönüyorlardı bi ara 10-15 sn kadar dudak dudağa gelip taklalar atılar ve bi süre izledikten sonra başka bir akvaryuma aldım bunları acaba çiftleşmelerini yarıdamı bıraktım veya bu akvaryumda devam ederlermi çiftleşmeye bide bu noktadan sonra neler yapmalıyım aksilik şarjım bitmişti çekemedim ne bi video nede fotoğraf [:((] lütfen yardım edermisiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aXarayliÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/07/2011
İl: Ankara
Mesaj: 955
aXarayliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2015 17:15
Guramilerden hiç yavru alma tecrübem olmadı. Ancak, öncelikle guraminizin tam türünü yazarsanız iyi bir başlangıç olacaktır. Çok kaba olarak ise su üstünde köpük yuva yapmaları ve yumurtalarını bu yuvada tutmaları düşünülürse akıntı istenen bir durum olmayacaktır. Isıyı sabit tutun. Başka balıklar varsa ayırmanız gerekebilir. Belli bir süreçte ebebeynlerin biri veya her ikisi birden ayrılması gerekebilir. Bu konuda tecrübeli arkadaşlar daha da yardımcı olabilirler.

Cüce Gurami için mesela;

"Üremeleri için akvaryum suyunun yüksekliği düşürülmelidir. Üremeleri su yüzeyinde erkek cüce guraminin yaptığı köpük yuvada gerçekleşir, erkek yere düşen yumurtaları yuvaya taşır. Üreme bittikten sonra dişi mutlaka ayrı akvaryuma alınmalıdır. Yavrulara ilk etapta infuseria, biraz daha büyüdüklerinde ise Artemia verilmelidir." Alıntıdır.

http://www.akvaryum.com/colisa_lalia_cuce_gurami_tatlisur_6_316.asp

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir