Hailea Rp-200 İç Filte Sesi


musaozcelikÇevrim Dışı

Kayıt: 01/02/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 9
musaozcelikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2016 02:23
Selamlar Herkese,

Bende uzun zamandır yapmak istediğim balık beslemeyi gelen hediye balıkla şimdi yapıyorum :) Kısaca anlatayım; büyük oğluma (6) anneanemiz tarafında hediye edilen gümüş japon balığıyla başladı. Sokakta satılan(kesinlikle karşıyım!) balık malesef kısa sürede öldü. Bizde tabi söylemeyedik "Boncuk"un öldüğünü :S Annesini özlemiş görmeye gitti dedik :D Sonrasında yaklaşan sanal doğum gününde, boncuk özlemini bildiği babaannemiz tarafından gelen 2 adet japonla tanıştık. Biri turuncu diğeri benekli. Dedim bu sefer böyle fanusta olmayacak gideyim neyse gerekli şeylerse alayım öyle bakalım... Çünkü vicdanımda elvermiyordu 5LT'lik fanusta bakmaya.. Arkadaşımı aradım sen anlıyorsun gel gidelim Eminönü'ne neyse ihtiyaçlarsa alalım. Gittik x bir yere. Sonra başka bir yere 60LT'lik motorun içinde ve diğer malzemeleride (bunlardan biri 30TL'lik cuba bitkisi. 2 adet aldım 1 haftasına japon balıkları yedi!) aldık getirdik eve kurduk. Üstü kapaklı şık bir akvaryum idi. Bir kaç gün sonra motoru akvaryumun kapağını titrediyordu ses gani. Nerdeyse buz dolabı gibi ses çıkarıyoru. Baktım böyle olmayacak gittim akvaryumu geri vermeye. Tabi geri almamak için sıkıntı çıkarttılar. Dedim iade etmeyeceğim değiştireceğim. Hem bakın satılamayacak durumda ise zaten almayın dedim. Artı sizin bana verdiğinizden daha temiz size teslim ediyorum (abartmıyorum :/). Neyse ikna oldular kıydım paraya Haliea E25 aldım. Çok şık boyutuda güzel. Işıklandırma falan harika. Kurdum oğlumla. Kendisinden gelen "Hailea RP-200" iç filtresi var. Gayet sessiz 3-5 saat çalıştı. Çalışıp-çalışmadığını anlamak için tutup kaldırdım (iç filtrenin akvaryumda kendi yeri var. vantuzlu değil) ses yaparak çalıştığını gördüm :S ve artık o ses gitmedi. Açtım, temizledim, söktüm olmadı. İnanılmaz bir ses değil ama ses var :S Sorunu şöyle tespit ettiğime inanıyorum; mıknatıslı döner pervanesinin sanırım bir ayarı onu ya bozdum tutup kaldıraraktan yada bozuldu. Araştırdım ama bir şey bulamadım. Bu konuda tecrübesi olan var mıdır?

Ayrıca yeni başladım bu hobiye balık tavsiyeniz veya hediyeniz olur mu? :)

Akvaryumumda böyle;
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182518/IMG_0754.JPG[/IMG]

Şimdiden tşkler :)[EDIT]musaozcelik,2016-02-01 02:37:58[/EDIT]

Beğenenler: [T]114380,eralpx[/T][T]188376,Omergumrukcu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eralpxÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 697
eralpxÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2016 18:59
Öncelikle hayırlı olsun diyorum.Böyle bir işe giriştiğiniz içinde sizi tebrik ediyorum.Nano akvaryuma yeni başladığımdan şimdilik edindiğim bir kaç tecrübeyi paylaşayım.
Akvaryum küçük olduğu için su kalitesi çabuk bozuluyor.Özellikle akvaryum bitkili olduğu için haftada 2 kez %20 veya %30 su değişimi yapmanız önemli.Bitkiler alışma sürecindeyken çok fazla oynayıp yerlerini değiştirmeyin.Alacağınız her canlıyı temiz ve emin olduğunuz bir yerden alın.
Tasarım konusunda siyah kum yakışmış.Ortadaki taş(ya da kök amin olamadım)gayet iyi duruyor.Sağ taraftaki bitkileri de sol arkaya alın.Sağ arkayada dolgun bitikilerden bolca dikerseniz şık olacağına inanıyorum.Önereceğim balıklar.Ember tetra,Yeşil Tetra,Endler,Lepistes ve Plati olabilir.Galaksi Barblar da çok yakışır :)

Beğenenler: [T]182518,musaozcelik[/T]
Teşekkür Edenler: [T]182518,musaozcelik[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kalancheÇevrim Dışı

Kayıt: 08/09/2015
İl: Izmir
Mesaj: 22
kalancheÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2017 22:33
Hailea rp 200 iç filtre, debisi 50 ile 200 arasında ayarlanabilen bir model. Düşük debide doğal olarak daha az ses yapıyor. Ben ilk aldığımda da oldukça sessiz çalışırken 2-3 gün sonra ses yapmaya başladı. Siz halihazırda kullanıyormusunuz? Ses problemi devam ediyor mu sormak istedim?
Syg.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir