HAKSIZ GERİ BİLDİRİM


narinogluÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 17/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 233
narinogluÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2014 13:04
 Selamın Aleyküm arkadaşlar öncelikle iyi forumlar ve iyi güzel balıklar diliyorum.
Konuya muhataplıgım serkan beyle yapacak oldugum bir takas sonucu gerçekleşmiştir.
Serkan bey ilangilerini almış oldugu nickini bilmedigim veya daha önceden tanımadıgım bır arkadaş tarafından balıkları almış bana balıklar geldıgınde ya 5 dısı 2 erkek yada 4 dısı erkek denılerek gelmiştir.
Serkan beyde karşı tarafından sözüne itimat etmesi sebebi ile balıkların dişi sayısını ver erkeksayısını bana bu şekilde söylemiştir.
Ben yıllardır tropheus malavi veya frontoza bakarak hobi yapan bir kişiyim balıkların erkegini dişisini ayırma konusunda zorluk çekmeyecegım muhakkaktır. Balıklarla alakalı sadece anüs vent yaptıgımda balıkların 2 tanesı harıc gerısının erkek oldugu ortada sekılde gelmıstır. O sırada serkan bey tarafımca tanınmayan bır arkadaş ile telefonla görüşürken bana konuyu izah etmesi için arkadaşı telefona verdi. Bende konuyu izah etmeye çalışırken beni suçlamaya ve hakeret etmeye başladı bende benim kim oldugumu tanıttıktan sonra sanırım sert kayaya çarptıgını anladı ve telefona serkan beyı ıstedı ve serkan beyı kandırabılmek ıcın tarafıma ıftıralar atmaya basladı bense bu konunun buralara kadar gelecegını hıc dusunmemıstım.
Serkan beyın o gun gel balıklarını al ben verdıklerımı gerı almak ıstıyorum sozune ıse kac ay yada gun olmus bu saatten sonra o kadar duzenı bozamam dıye cevap vermesıne sahıt oldum bıldıgım ve gordugum bu kadardır. Hakkıma atılan suçlamalardan ve oyun bilmezligimi soyleyen arkadaşlar ıstedıgı zaman balık getırıp ayırmam ıcın danısabılırler. Balık ayırtmaya ıhtıyacınız varsa arayın gelıp balıklarınızı ıtına ıle ayırabılırım amerıkan turlerı konusunda beslememem ve bılgım dısında olması sebebı ıle amerıkan turlerını daha ıyı bılen arkadaslara sorarak ogrenmenızı tavsıye ederım. Saygılar dileyerek forumda ıyı vakıt gecırmenız dılegı Ile.


Bayram NARİNOGLU
Frontoza Aşktır. Frontoza Dosttur.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YILDIZIMÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 143
YILDIZIMÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2014 13:21
Serkan bey yazınızı lutfen duzeltınız, (12 saat oldu ve msj duzeltilmedi aktif olup bilakis goruldugu halde)amac cozum ıcerıklı olsun, ıyı nıyetımı kullanmayız. Umut bey 3e 6d verdıgım balıkların 6e 3d cıkması masumane demek haksızlık olur. Verdıgım 9 balıgın en kucugu 7cm en buyugu 13-14 cm jumbo boy kolonıden cıkma dısılerdhr. Bu 2 erkek olarak nıtelendırılen ılangıler 1 yıl once forumdan aldıgım 1e 7d jumbo boy kolonıden kalan dhshlerdhr.

Tarafli davranip olanca cozum mesajlarimi gorup, danisikli yorum yapmaniz ne kadar etik olur ki yorumunuzun anlami olsun. Ben koloniyi aldigim kisiyimi alayip yoruma destek vermesini mi isteyeyim. Sizin hakkinizda desteksiz ithamlarda bulunsunda beni ovguye tutsun bumudur tarafsizlik. 1e 7d f0 jumbo boy koloniden kalan disiler diyorum. 2 jumbo boy baligin erkek olmasi yuzde kactir dusunun lutfen. 13cm jumbo boy baligin cinsiyet ayrimindan soz ediyorum. 2 jumbo boy f0 disidir hala sozumu durist acik bir dille tekrarliyorum. Forumda resmi olan satis ilanim silinmis, yonetimden istekte bulunacagim. Resimleri ulasir ulasmaz paylasagim.

Saygi ve sevgi ile kalin hoscakalin.YILDIZIM2014-01-04 23:14:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BOYKAÇevrim Dışı

Kayıt: 18/04/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 76
BOYKAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 08:07


Ben burdaki ''minareyi çalan kılıfı hazırlar'' kelimesi atasözüdür, hırsızlık anlamına gelmez,burdaki olay balıkların ne olduğunu bildiğin için zemini hazırlamış olduğun,kılıfına uydurduğun burdada saçma sapan yorumları ,yapan bazı arkadaşları yanına alınca  iyi,ben ise olayın şahidi bayram bey'den gördüklerini  ve duyduklarını tarafsız olarak yazdığı için teşekkür ediyorum.ama senin yaptığın yanlışı düzeltmeden,edebiyattan mahrum olmanız, olayı farklı yerlere taşımanız,ne kadar acı . peki burda  yazarmısın ben akvaryumu görerek aldım ,ben bunu adam edip sana resmini atacağım dediğini neden itiraf etmiyosun,modifiye ettim ,kendim kulladığım için seni kandırmak içinse bana yazıklar olsun.Başkada bişey demiyorum..Keşke ilk aldığım  resimleri çekseydim.

Birde şunu eklemek isterim, bu konunun başlığı haksız geri bildirim yani şudur,senin yapmış olduğun bildirim akvaryumla ilgili beni karalaman,görerek aldığın ben bunu adam ederim senlede payraşırım dediğin bişeyi, sanki haberin yokmuş gibi davranman ,haksız yere beni karalaman.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YILDIZIMÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 143
YILDIZIMÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 11:13
Bu nasil bir kiliftir ki, 15.07.2013 tarihinde sattigim sonradinda da bu duruma gelen sikayet konusunun hazirligini aylar oncesinden yapayim bi tarif edermisiniz. Forumda yazismalarim duruyor konu basligini veri inanmazsaniz kontrol edin. 20.06.2013 tarihinde fenomen nicki bilal kardesimden aldigim koloniden kalan 2adet jumbo boy ilangim disimin oldugunu belirtiyorum. 2 disiyi satmak icin ilan aciyorum ve ayni zaman diliminde satis olmazsada forumdan damizlik 12-13 cm boylarimda ilangi erkek ariyorum. İlangi erkek arayisimin msj lari duruyor paylasma mi istermisiniz serkan bey. Sonuc olarak 28.06.2013 tarihinde forumdan zeynelin beyden ilangi erkek satin aliyorum msj duruyor paylasma mi istermisiniz serkan bey. Ben nasi kilif uydurmusumda sizi bayram beyi tanimadan satis yapacagimin adi dahi gecmezken bunca hazirlik yapmisim buyrun tarif edin edebiyat bilginizle, atasozu arsivinizle. Soyledigim sarfettigim her sozun hem msj hem fotografi ile kanitlarken siz acaba kanit gostermek icin forumda bir paylasimda dahi bulunabiliyor musunuz. Bayram beyi arayip yorum yazdirmakla tarafsiz sahitlik oldugunu mu dusundunuz? Ben kimi atayim elimde bunca cozum arayisi msj duruyorken, baliklarin forumda fotosunu paylasmisken,sizinle takasimiz hic ortada yokken forumda bulunan yazismam duruyorken, baliklari aldigim kisi forumda duruyorken, disi baliklara erkek arayip forumdan satin almis msj duruyorken. Buyurun ben bahsi gecen kisilere msj atip ilesime gecmem hakkinizda, baliklarin hakkinda, yorum yazdirmam tarafsiz olur mu? Elimde yazisma ve msj,resim dururken.

Amaciniz farkli kimseyi bilinclendirmek icin yazmiyorsunuz. Cozum arayisi icimde konuyu acmadiginiz belirgin iken karalamak, sayginlik dusurmek, potansiyel engel olmak,kucuk dusurucu on intiba kurmak,hakarette bulunup asagilamak v.s durumlar neticesinde sikayet acmis bulundugunuz acik.

Konu yargiya tanisinacak ilerleme gosteriyor. Sonuc; yazili gosrel hakaret konulu sulh ceza mahkemesinde mi sonuclansin isterseniz. Yada su asagilayici kucuk dusurucu yazismalarini derleyip muhatabi size acik duzgun bir dil kullanarak sarfettigi her iki tarafinda haklarini ciynemeden sayginlik degerlerini suclamayacak ilerleme saglayalim.

Belge niteliginde yazismaniz, msjlasmaniz yada resminiz varsa sikayet konumunu okuyan kullanicilar ile paylasiniz. Benim paylasmadigim daha cok msj var ama amaciniz cozumlenmesini istemeden sayginlik dusurmek kotu intiba birakmak oldugunu hissettigim icn paylasmadim.

Saygi ve sevgi ile kalin hoscakalin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BOYKAÇevrim Dışı

Kayıt: 18/04/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 76
BOYKAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 11:53
Siz halen sorduğum soruyu cevaplamadan ,ordan oraya konuyu nereye götürmek istediğinizi analayamadım,Sonkez soruyorum akvaryumu kendi isteğinizle,aldınızmı ?ben bunu adam edrim dedinizmi? sizinlede paylaşağım dedinizmi?bende bu akvaryuma kaplama yaptığımı daha kötü durumda olduğunu söyledim mi? yoksa bundan sonra hiçbir yorum yazmıyacağım.konumuz bu  senin balıkların değil.o sadece yazdığın  geri bildirime karşı verdiğin balıklar,bilgi amaçlı yazılmıştır.Geri bildirimini düzelt olay bitsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

narinogluÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 17/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 233
narinogluÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 12:22
    Selamın Aleyküm arkadaşlar öncelikle iyi forumlar ve iyi güzel balıklar diliyorum. Bu konuya muhattab olmak beni fazlaca üzdü yönetimle görüşürek karşılıklı olarak geri bildirimlerinizi sildirmeniz en dogru çözüm olur ben öncelik olarak söyledigim gibi ikinizide yakinen tanımıyorum YILDIZIM nickli Suat beyide BOYKA nickli serkan beyide konuyla alakalı sadece ikinizinde kendinizce haklı sebepleri olabilir konunun buralara kadar gelmesi fazlası ile can sıkıcı durum almış ve ahlak dışı davranmaya teşfik etmiş durumda bence aranızdaki olmayan muhabbeti bitirip Sikayet var konu yöneticisi ile görüşüp olayın sonuca baglanması istediginizi ve ıkı eskı arkadasında bırbırıne yapmıs oldugu gerı bıldırımlerın sıldırılmesı talebınde bulununuz. 

            Çözüm üretebildi isem mutlu olurum saygılar iyi forumlar diliyorum.


Bayram NARİNOGLU
Frontoza Aşktır. Frontoza Dosttur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BOYKAÇevrim Dışı

Kayıt: 18/04/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 76
BOYKAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 13:14
Haklısınız bayram bey;
konu git gite daha kötü sonuçlar doğuracak ,suat bey geri bildirimini sildirirse bende aynı cömertliği yaptırırım olan oldu,nasıl geri bildirimi sildireceğimi bilmiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YILDIZIMÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 143
YILDIZIMÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 13:28
Oncelikle uyeligimi kapatirim hakli geri bildirimimi SİLMEM. Benden kesinlikle boyle bir talep bulunulmasin. Balik satmam, forma girmem kendi halince balik sevdamdan vazgecmem devam ederim ama kesinle ve kesinlikle msjlarimla , resimlerimle ve takasi yapmadan aylar once yazdigim yazismalarimla durumu apacik kanitlaya biliyorken tekrar tekrar belirteyim asla geri bildirimlerimin silinmesini ne sizden talep ederim nede yapmis oldugum geri bildirimin silinmesini yonetimden isteye bilirim. Bu acikca alisveris yspacagimiz kisileri yaniltip hicbir sey olmamis gibi davranmaktir lutfen telif etmeyiniz. Konu kandirip erkek disi oranini yaniltarak takas yapmak degil mi? Oyle ise yaniltarak yalan beyanda bulunarak islem yapmadigim msj ve yazimlarimla belirtiliyor.

Mobilyali akvaryumunuzunda ilk aldigim andan itibaren resimleri kare kare duruyor. Gordugumde kaplamasini fark ettim. Neden bilgi vermediniz ilanda yada gorusmelerimizde? Ben gordugumde durumdan hosnutsuz oldugumu ama baliklari akvaryumu gormeden 1 hafta once verdigim icin aldigimi belirttim yuzunuze karsi. Duruma kendi arkadasiniz ve akvaryumu aracla tasimak icin getirdigim arkadasta sahit. Akvaryumun karsisinda istersen baliklarimi alip gideyim dedigimi unutmus gibidiniz. Kendi arkadasiniza sorun hatirlamiyorsaniz. Mdf dediginiz dolap sunta cikti acaba kaplamayi yaninizda sokse idim durum ne olurdu.
Adam ederim akvaryumu dolabi tabiki dedim. Soyledigim hic bir sozden asla sapmam. Ama dolap ilanda gordugum resmi ortada iken aldanip verdim baliklari geldim. Kaplama oldugunu ben dolabin yanina gelmeden durustce soyleye bilirdin. Pas icinde curumus profili dis tarafina alimunyum levha sarip boyadigini cozemedim kusura bakma. Sunta ve mdf kalinligi 1.6 mm dir. Ben 2.5cm boyuna gelmis oldugunu sokerken sahit olup resmini cektim paylasayim mi? Ben hataliyim oruc agizla sozune guvenerek verdigim baliklardan dolayi onu kabul ederim. Ama cinsiyet 6d 3e dedim sen 6e 3d verdi kandirdi diye yazdin aciklik getirdim yazismalarla daha istersen yine kanit paylasirim ama kanit pesinde degilsin anladigim kadariyla.

Uretim haneden 100*60*50 dedigin akvaryumu 100 tl ye cok rahat alinabilir. Ama akvaryumunun olculeri bile yanlis akvaryumun 100*44*60h metre ile gelecegimi keske daha once dusunseydim. Cekip resmi paylasayim mi gerek goruyormusunuz?

Bu durum ancak sulh ceza mahkemesi durumunu gosteriyor hem bayram beyde yaptigimi iddaa ettigi hakaretleri cikarip paylasirsa iyi bir ceza ile mukafatlandirilirim. Aksini ispatlarsam tazminatla forma ucretsiz yem dagitacagim ne derseniz uygulama koyalim mi?

Saygi ve sevgi ile kalin hoscakalin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BOYKAÇevrim Dışı

Kayıt: 18/04/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 76
BOYKAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 13:50
Beni tehdit etme ne yapacaksan yap,ben akvaryumu takasta aldım,içi boyalımış mdf ve sunta anlamam,kendim yapmadım ,bahsettiğin folyayıda ben yapmadım,takasta veren arkadaşta bana mdf diye sattı,marangoz değilim.keşke seni hiç tanımasıydım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YILDIZIMÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 143
YILDIZIMÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 14:54
Gerı bıldırımı cekeyım dıye mı haklarımı gormezden geldınız. Adlı kurumlar haklarımızı korumak ıcın var. Kanıtınız olmadan suclayıp onur kırıcı davranın dıye deghjjj.Tehdıtle alakası yok. Senın dalını kıranın agacını kokunden kazıyacaksın demek bana yakısmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BOYKAÇevrim Dışı

Kayıt: 18/04/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 76
BOYKAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 15:01
O zaman buyur git,o benim imzam seni alakadar etmez .artık sıktın işim gücüm var.Ben haklıyım ben bayram bey madur olmasın diye vazgeçtim.hakkımdan  senin tehditlerinden korkmadım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

absahÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/01/2008
İl: Bolu
Mesaj: 648
absahÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 16:12
 Güncel hayat içerisindeki stresimizden uzaklaşmak adına uğraştığımız bu hobi,malesef Suat beye ve Serkan beye stres olmuş.Takasın üzerinden zaman geçmiş olması, olayın çözümlenmesinide zorlaştırmış.Mobilyayı veren,mobilyacı değil,balıkları veren akvaryumcu değil.Aynı şekilde Bolu dada arkadaşlar arasında bir alışverişte tropheusların çoğu erkek çıkmıştı.Tartışıldı,her kafadan bir yorum çıktı,uzadı.Yüzde yüz olmayacak konularla ısrarcı olmanında bir faydası yok.Balıkların geri iadesiyle son buldu.Kasıtlı olmayan hataları kabullenebilmek büyüklüktür erdemdir.Mobilya sunta,balıkların hepside erkek olabilir.Hata herkese mahsustur.Mağduriyetinizi iyi niyetinizle giderebiliyorsanız ne ala.Yok hiç olmadı bu saatten sonra karşılıklı birbirinizi üzmüyor olmanız bile lehinize olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YILDIZIMÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 143
YILDIZIMÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 18:09
3 defa teklıf ettım yıne ederım. 6 ayda gecsın 1 sene sorun degıl benım ıcın magdurıyet varsa. Haksız oldugum dusunulurse her turlu telafı ederım. Nakıt yada yavru trop verebılırım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

statistician06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 4293
statistician06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2014 10:16
[QUOTE=YILDIZIM]3 defa teklıf ettım yıne ederım. 6 ayda gecsın 1 sene sorun degıl benım ıcın magdurıyet varsa. Haksız oldugum dusunulurse her turlu telafı ederım. Nakıt yada yavru trop verebılırım[/QUOTE]
 
Suat bey ,balıklarınızın dişilğinden emin olduğunuzve aldığınız akvaryumun mobilyasının cok kötü cıktığını mağdur olduğunuz belirttiniz hep yazdıklarınızdan. O yüzden sizin telafi etmeniz gereken bir durum yok diye düşünüyorum. ( İki tarafı da tanımam)
Ancak iki taraf birbirine verdiklerini geri vererek bu olayı normal hale getirebilirler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir