Hangi cüce amerikan, yanına hangi canlı ve bitki?


Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2013 14:56
Sevgili Kağan kardeşim tekrar merhaba.

Sana bir video linki vereceğim ve orada benim ne demek istediğimi çok iyi göreceksin. Videonun 10'uncu dakikasından sonra Apistogramma hongsloi'nin doğal yaşam ortamından bir kesit görebilirsin. Zemini bu kadar çökeltili yapmasan da olur. Tabanda çok bitkiye ihtiyacın da yok. Zaten senin tankının yüksekliğinde taban bitkileri için co2, sıvı gübreler, high tech bir ışıklandırmaya ihtiyacın var. Senin tankın 660 litrelik bir tank ve yükseklik de fazla olduğundan en az 400watt aydınlatmaya ihtiyacın var ki zemin bitkileri gelişsin ve tabana yayılsın. Neyse diyecdğim o ki, görselliği kendine hoş gelecek bir tank yapmak istiyorsan ben karışmayayım ama eğer balıklarının huzuru için bir tank yapacaksan verdiğim videodakine yakın bir ortam oluşturmaya çalış derim ben.
http://www.youtube.com/watch?v=X22kKZ98oCY
Bu adamın you tube'da bir kaç videosu daha var, onlara da bakarak zihninde bir tank oluşturabilirsin. 

http://www.youtube.com/watch?v=cWIVCdLOImw bu da corydorasların doğal ortamı. Yani her iki tür de hemen hemen benzer yerlerde yaşıyorlar. 
Bana kalırsa önceliği balıkların huzurundan yana kullan. onlara en uygun ortamı sağla, sonra onlar mutlu olursa sen de karşıdan bbaktığında mutlu olursun :)

Sevgiler saygılar

Eray 
Eray Gurdogan2013-10-24 14:59:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dialogÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 286
dialogÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2013 15:16
Eray abi inan ki benim de tam olarak amacım bu, güney Amerika ve bitki forumlarına 3-5 gündür giriyorum fakat yıllarca tanganyika varyetelerinin saflığı, en güzel ve mutlu olacakları ortamlarda yaşamaları için elimden geldiğince çaba sarfettim..
 
Bu konuda tecrübesiz birisi olarak sorularım zaman zaman o kadar da olur mu vs dedirtebilir belki yazılarımı okuyan arkadaşlarıma ama sizler gibi tecrübeli dostlar sayesinde umuyorum ki doğruyu bulacağım..
 
Vakit geçirmeden paylaştığın videoları izleyeceğim, umuyorum ki hem içerisindeki canlıların mutlu olduğu, hem de benim ve çocuklarımın karşısına geçip zevkle dakikalarını geçirebileceği görsel bir tank oluşturabilirim..
 
Yorumlarını esirgemeyen tüm arkadaşlarıma tekrar tekrar teşekkür ederim..
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2013 15:50
Kağan şu an İstanbulda olmasam Ankara'daki evime davet ederdim seni ve benim akvaryumumu görmeni isterdim. Çok üst düzey bir tank değil ama balıklar bence mutlu. Ben de yıllardır bu hobideyim ve her geçen gün yeni şeyler öğreniyorum. Zaten bu hobiyi güzel kılan yanı da o. 

Şu an ben de bir güney Amerika cüce chiclid tankı yapacağım ve bu videolardakine benzemeleri için uğraşacağım. Ah ah şu Amazonlara bir gidip oraları yerinde görsem bir kaç dalış yapıp su altı faunasını bir görsem , bitkileri de balıkları da toplayıp gelsem ne iyi olur :)

Neyse hayal aleminden gerçek dünyaya dönelim :)

Kağan kardeşim bence tankını kurmadan önce seninle bir buluşalım. Tankının zemini için hagenden ziyade ince silis kum amazon biotopu için daha uygun olur kanaatindeyim. Ben de zamanında hata yapıp hagen kullandım şimdi tankı bozamıyorum. En azından sen sıfırdan başlarken hata yapmayalım. İnce silis kumu bir yerlerden ucuza bulabiliriz diye düşünüyorum.

Sevgiler saygılar

Eray

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dialogÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 286
dialogÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2013 16:08
"Şu an ben de bir güney Amerika cüce chiclid tankı yapacağım ve bu videolardakine benzemeleri için uğraşacağım" demişsin ya, benim gibi birisi için bulunmaz nimet:)) Bahsettiğin şekilde dönüşünü bekleyeyim o halde, hem sana hem bana toplamda 2 tank oluşturalım..
 
Bitki, canlı vs konularında da en doğruyu yapmış olurum kendi adıma bu şekilde de..
 
Abi, alakan ve desteğin için çok teşekkür ederim..
 
Bu arada panda popülasyonuna hayran kaldım, çocukluğumdan beri çöpçüleri çok severim, karada yaşayan tavşanlar neyse suda da onlar o denli tatlı gelir hep bana:)) umarım pandalardan yeteri sayıda temin edebiliriz..
dialog2013-10-24 16:16:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir