Hangi Su Düzenleyicileri Kullanmalıyım ?


etukleÇevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2022
İl: Istanbul
Mesaj: 3
etukleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2022 10:03
Herkese merhabalar, forumda ve akvaryum hobisinde yeniyim.

15 litrelik bir nano akvaryumum var, içerisinde 10 adet turuncu sakura ve iki adet altın elma salyangozu mevcut.

Öncelikle anladığım kadarı ile küçük akvaryumlarda ideal su değerlerini sağlamak büyük hacimli olanlara göre daha zor. Bu noktada su düzenleyiciler devre giriyor gibi görünüyor ancak çok fazla seçenek var.

Akvaryumun ilk kurulumunda suyun berraklaşması ve temizlenmesi için Seranın bio nitrivec ürününü kullanmamı tavsiye ettiler.

Ancak karides özelinde;

- Karides minerali,
- Karides antioxidant,
- gH+,
-kH+,
gibi bir çok düzenleyici var. Bunların hepsi gerçekten karideslerin sağlığı ve yaşam standartları için gerekli olan şeyler mi ve eğer öyle ise hangi sıklıkta kullanılmalılar ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SpartalÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2022
İl: Istanbul
Mesaj: 37
SpartalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2022 10:27
Genellikle bu tip sınır düzünleyiciler Caridina türleri için kullanılır daha hassas daha bakımı zor daha uğraştırıcı oldukları için. Neocaridina olan sakura için gerekli değil. Sadece bu noktada hızlı üreyen bir canlı için eğer nüfus kontrolü sağlayabiliyorsanız gerek yok bu tip düzenleyicilere. Sera bio nitrivec sadece bakteri kültürü ilk kullanımda kullanılması yeterlidir sürekli kullanıma gerek yok. Karides akvaryumu için sizin yapacağınız en iyi kontrol arada bir suyu koklamaktır. Bu denli az dışkı üreten ayrıştırıcı bir canlının su değerlerinin bozulması aslında daha zordur. Minarel vitamin vb diye satılan ürünler zaten sizin karides beslerken vermeniz gereken yiyeceklerden alabiliyor. Dut yaprağı salatalık muz ıspanak bezelye vb.

Bakımı kolay bir canlı sadece yemi çeşitli tutmak gerekiyor. Protein içeren yiyecekleri çok fazla vermemek lazım ama arada bir vermekte lazım.

Teşekkür Edenler: [T]234117,etukle[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DenizsÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2021
İl: Usak
Mesaj: 1074
DenizsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2022 10:30
Sera bio nitrivec’in amacı suyun temizlenmesi ve berraklaşmasını değil, suyun bakteri kültürünün oturmasını hızlı bir şekilde sağlar. Temizlenmeden kastınız ağır metallerin bağlanması ve klorun uçmasını sağlamaya yarayan ürünlerden bahsediyorsanız onlar su düzenleyicilerdir. Su düzenliyicisine örnek olarak sera aquatan ve seachem prime gösterilebilir.
Bahsettiğiniz gh+ ve kh+ karides minerali değildir. Ters ozmos su kullanılan akvaryumlarda suyu mineralize etmek için kullanılır. Ters ozmos su ne diye soracak olursanız ters ozmos su kısaca saf suya yakın su veren su arıtma cihazıdır. Caridina karides akvaryumlarında suyun ph nötre yakın ve kh’ın düşük olması gerektiği için ters ozmos kullanılır. Caridina akvaryumlarında suyu mineralize etmek için sadece gh+ kullanılır. Kh+ eklenirse su sertleşeceği için kullanılmaz.
Turuncu sakura karides yanlış hatırlamıyorsam neocaridina idi. Neocaridina karideslerde böyle durum söz konusu değildir. Normal çeşme suyunda rahatlıkla bakılabilir.

Teşekkür Edenler: [T]234117,etukle[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir