Hangi testleri almalıyım?


BlueeagleÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 61
BlueeagleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2006 11:19

Bitkili japon akvaryumumda kullanmak üzere test kitleri alacağım nitrit ve nitrat testinden başka özellikle bitki gelişimini takip açısından alınması zorunlu hangi testler vardır? ve ucuz olması nedeniyle azoo marka testlerden almayı düşünüyorum. Azoo testler nasıl kullananların görüşünü alabilir miyim?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bignoseÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 509
bignoseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2006 12:12
Sayın Recai Bey;bundan iki ay öncesine kadar bu testlerden  hafta da üç gün bende kullanıyordum.Bİr aksam akvaryumun karsınına geçmıiş otururken aklıma şöyle bır şey geldı.Düşündüm acaba akvaryumcular ellerınde mevcut olan onca akvaryumun su degerlerını kontrol edıyorlarmı.Emın olmak içim samimi oldugum bır kaç akvaryumcuya sordum aldıgım yanıt suydu Tabiki hayır.Aslında mantıklı da cevap verdıler.Yeterli balık sayısı,yeterli besleme, ve düzenlı su degısımıylerıyle bu testlerın hıçbirinın gerekli olmadıgını söyledıler.Bana mantıklı geldı ve o gunden berıdır elimde bulunmasına ragmen endişe edilebilecek durumlar dısında  kullanmıyorum.Fakat akvaryumun ılk kuruldugu gunlerde gercekten çok işe yaradıgını belırtmeden de edemeyecegım.Size tavsıyem su degısımlerınden hemen sonra ve hafta içinde bir kez daha su degerlerınızi kontrol etmenız kanımca yeterlı olacaktır.nıtrıt, nıtrat, ph yeterli olur gibime gelıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

strangerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 1663
strangerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2006 13:02

Tetra nın 5 in 1 seti gayet kullanışlı ve fiyat olarakta uygun.

Sağlıklı balıklar dilerim...

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

geronimoÇevrim Dışı

Kayıt: 30/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 496
geronimoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2006 16:58

Recai bey,

Azoo'nun nitrat ve nitrit testleri beş para etmez, kullandım, kesinlikle tavsite etmem. Çok çabuk bozuluyorlar. Toz halinde oldukları için çok çabuk nem alıyor ve çalışmaz hake geliyorlar.

İlk büyük tankımı kurduğumda bir heves bir sürü test almıştım. Haftada 3 gün uğraşıyordum, eşim dalga geçiyordu, kimya laboratuarına döndü diye... zaman içinde anladım ki, ph ve sertlik testi, (suya karbodioksit vermiyorsanız) başlangıçta önemli, suyunuzu bilip ona göre balık seçmelisiniz. Eğer su sertliğine ve ph'ına müdehale etmeyecekseniz, bu testlerle işiniz bir kere... suyunuz da oturduysa, biyolojik denge yerli yerindeyse, omonyak ve nitrit testlerine de gerek kalmıyor. Şu anda tek kullandığım, nitrat testi o kadar onu da, su değişim periyodumu ayarlamak için kullanıyorum. Yavru yetiştirdiğim için tanklarımdaki nüfus yoğunluğu sürekli değiştiği için nitratı takip ediyorum o kadar.

Bitki konusunda çok titiz iseniz, CO2 ve demir testleri alabilirsiniz ancak pahalılar ve gerekli olduklarına inanmıyorum. Suya karbondioksit verecekseniz, muhakkak ph testi bulundurun.

Sağlıklı balıklar dileğiyle,

geronimo2006-7-6 16:59:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir